fbpx
26.9 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Ένωση Στρατιωτικών ΑΜ-Θ: Όχι στην κατάργηση του αεροπορικού αποσπάσματος Χρυσούπολης

- Χορηγούμενη-

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Αλέξη Πολίτη, στο πλαίσιο των επαφών της με τους θεσμικούς παράγοντες της Περιφέρειας.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος και τα μέλη της ΕΣΠΕΑΜ/Θ έθεσαν το θέμα της κατάργησης του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης και της αναστάτωσης η οποία μπορεί να προκληθεί, σε περισσότερες από 100 οικογένειες στρατιωτικών που υπηρετούν σε αυτό, εξ αιτίας της αβεβαιότητας που υπάρχει ως προς την μελλοντική λειτουργία της συγκεκριμένης Μονάδας της Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή.

Υπενθύμισαν στον κύριο Αντιπεριφερειάρχη ότι το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), γνωμοδότησε την 12η Ιανουαρίου 2018, επί σχετικής απόφασης του Ανωτάτου Αεροπορικού Συμβουλίου που περιελάμβανε την κατάργηση του Αεροπορικού Αποσπάσματος (Α/Απ) Χρυσούπολης, αλλά και την αλλαγή οργανωτικών στοιχείων της 25ης Μοίρας Κατευθυνόμενων Βλημάτων.

Αποφασίστηκε λοιπόν η κατάργηση του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης, που εδρεύει στον Διεθνή Αερολιμένα Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος» και η συγχώνευση μέρους μόνο των υπηρεσιών του, με τις υπηρεσίες της 25ης Μοίρας Κατευθυνόμενων Βλημάτων, κάτι που εκτιμάται ότι θα έχει ως αποτέλεσμα τη μετακίνηση, προσωπικού σε άλλες Μονάδες ανά την επικράτεια.

Έτσι η Καβάλα βρέθηκε άλλη μια φορά προ τετελεσμένων γεγονότων, που είναι ικανά να επηρεάσουν δυσμενώς την κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου. Τον Ιούλιο του 2019 ο ΥΕΘΑ κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος με απόφαση του ανέστειλλε την υλοποίηση της απόφασης κατάργησης του Α/Απ Χρυσούπολης και έκτοτε το θέμα της μελλοντικής ύπαρξης της Μονάδας παραμένει σε εκκρεμμότητα.

Τα μέλη της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ τόνισαν επίσης στον κύριο Πολίτη, ότι το κλείσιμο του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης θα στερήσει από την περιοχή της Καβάλας, την δυνατότητα παροχής υπηρεσιών σε στρατιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα (πυροσβεστικός σταθμός, πύργος, ελέγχου, εξυπηρέτηση διερχομένων στρατιωτικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων, αποθήκες και αγκυροβόλιο μεταφοράς καυσίμων) καθώς και την δυνατότητα εξυπηρέτησης των Πυροσβεστικών αεροσκαφών και Ελικοπτέρων. Τονίστηκε επίσης η καταλυτική συμβολή του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης αφενός στην κατάσβεση των μεγάλων πυρκαγιών της Θάσου τον Σεπτέμβριο του 2016 και αφετέρου σε δεκάδες περιπτώσεις άλλων πυρκαγιών στις περιοχές Δράμας και Ξάνθης, που δεν εξελίχθηκαν καταστροφικά εξαιτίας της ύπαρξης του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας διαβεβαίωσε τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΠΕΑΜ/Θ ότι θα θέσει τα θέματα στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και Βουλευτή Καβάλας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο σε μια προσπάθεια εύρεσης της καλύτερης δυνατής λύσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί που υπηρετούν στην περιοχή, θέματα τα οποία επηρεάζουν παράλληλα την οικονομική και κοινωνική ζωή της περιοχής.

Τόνισε δε χαρακτηριστικά προς τα μέλη της ΕΣΠΕΑΜ/Θ ότι θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή μαζί τους για την καλύτερη και συνεχή παρακολούθηση των ανωτέρω θεμάτων.

Στην συνάντηση παραβρέθηκε εκ μέρους του Δ.Σ. της Ένωσης ο Πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ, κ. Νικόλαος Παναγιωτίδης, ο Αντιπρόεδρος Ευάγγελος Παπαβασιλείου, ο Αναπλ. Γεν Γραμματέας Στυλιανός Πουρναράκης καθώς και οι Αντιπρόσωποι της Ένωσης στο Νομό Καβάλας, Νικόλαος Μωυσίδης και Αθανάσιος Λαζαρίδης.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

Σήψη και σηπτικό shock

Το αμυντικό σύστημα του ανθρώπου περιλαμβάνει πολλούς μηχανισμούς άμυνας και αποτελεσματικής προστασίας έναντι των παθογόνων μικροοργανισμών  που επιχειρούν να εισβάλλουν στο σώμα. Το δέρμα που...