Ενισχύθηκε η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (Μ.Τ.Ν.) του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου με μετακινήσεις 5 γιατρών από Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, το Κ.Υ. Σουφλίου και από τον στρατό.

Συγκεκριμένα μετακινήθηκαν με απόφαση της Διοίκησης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου, της 4ης ΥΠΕ και του Υπουργείου οι εξής γιατροί: 2 από το Π.Γ.Ν.Αλεξ/λης, 1 στρατιωτικός γιατρός και 2 αγροτικοί γιατροί από το Κ.Υ. Σουφλίου.
Έτσι υπερκαλύφθηκε το κενό της αποχώρησης 1 επικουρικού γιατρού, ο οποίος μετεκπαιδεύεται με υποτροφία στο εξωτερικό, ενώ συνεχίζει να υπηρετεί ο Διευθυντής της Μονάδας.
Μετά από 10 και πλέον έτη λειτουργίας της, η Μ.Τ.Ν. του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου κατόρθωσε να εξυπηρετεί κατά μέσο όρο 45 νεφροπαθείς, ξεπερνώντας κατά πολύ την παραγωγική δυναμικότητα που προβλέφθηκε κατά το σχεδιασμό της.
Τώρα στόχος μας είναι η ένταξη στο πρόγραμμα αιμοκάθαρσης
α) ασθενών που μέχρι σήμερα, λόγω προσωπικής τους επιλογής, εξυπηρετούνται στη Μ.Τ.Ν. του Π.Γ.Ν.Α λεξ/λης και
β) όσων διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό ή σε άλλες πόλεις της χώρας και επιθυμούν να επιστρέψουν στον Έβρο μόνιμα ή προσωρινά (κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες).
Έτσι από 1/4/2017 αυξάνονται οι συνεδρίες αιμοκάθαρσης από δύο σε τρεις ανά ημέρα, ενισχύοντας ανάλογα το νοσηλευτικό προσωπικό της μονάδας.
Την ίδια στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία (με εγκεκριμένη πίστωση) για ανανέωση του δαπέδου της μονάδας και θα επαναπροκηρυχτεί 1 θέση επιμελητή Β’ νεφρολογίας, η οποία πρόσφατα απέβη άκαρπη, διότι δεν υπήρξε ενδιαφέρον από κανένα γιατρό.
Συνεπώς αποδεικνύεται απολύτως ψευδής η κινδυνολογία ότι δήθεν κλείνει η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Διδυμότειχο.
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Π.Γ.Ν.ΕΒΡΟΥ
 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ