fbpx
27.9 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024

Ενημερωτικές συναντήσεις με θεσμικούς, κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Έβρου

- Χορηγούμενη-

Συναντήσεις με εκπροσώπους θεσμικών και παραγωγικών φορέων, αλλά και επισκέψεις σε κοινωνικές δομές είχαν οι Βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καΐσας, Αναστασία Γκαρά, Δημήτρης Ρίζος και ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Κυργιαλάνης την Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017.

Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελο Λαμπάκη, παρουσία και του κ. Αντώνη Βαμβακερού, Προέδρου του Πολυκοινωνικού του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Το κυριότερο θέμα που συζητήθηκε εκτενώς ήταν η σύσταση και λειτουργία των νέων Κέντρων Κοινότητας στους Δήμους, μετά και την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου. Τα Κέντρα Κοινότητας είναι μία νέα δομή που απευθύνεται άμεσα σε κάθε πολίτη. Ήδη έχει δημιουργηθεί ένα κεντρικό πληροφοριακό σύστημα, στο οποίο ο δικαιούχος με το ΑΦΜ του θα ενημερώνεται αδιαμεσολάβητα για τα δικαιώματά του, τα επιδόματα και τις κοινωνικές παροχές που δικαιούται, αλλά και τα ιδρύματα ή τις κοινωνικές δομές στις οποίες μπορεί να απευθυνθεί. Η άμεση σύσταση και η σωστή λειτουργία των Κέντρων Κοινότητας είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την Κυβέρνηση, καθώς οργανώνει συνολικά το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας, ενώ παρέχει άμεση, σύγχρονη και αξιοπρεπή πληροφόρηση σε κάθε πολίτη.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Βαμβακερός ενημέρωσε εκτενώς τους Βουλευτές για τις δράσεις του Πολυκοινωνικού, όπως το Πρόγραμμα ΤΕΒΑ, η σίτιση ευπαθών ομάδων, ψυχοκοινωνική στήριξη, δομές στήριξης ευπαθών ομάδων. Αναλυτική αναφορά έγινε στους χιλιάδες δικαιούχους των παροχών και στα προγράμματα πρόνοιας, στο προσωπικό που απασχολείται, αλλά και στον προγραμματισμό επέκτασης των δράσεων του Πολυκοινωνικού για τη νέα χρονιά.

Παράλληλα, με τον κ. Λαμπάκη συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, ο προγραμματισμός νέων έργων, η ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων πάνω σε ζητήματα που απασχολούν εδώ και καιρό την περιοχή, ενώ συμφωνήθηκαν και συγκεκριμένες δράσεις συνεργασίας. Μεταξύ των θεμάτων που αναφέρθηκαν είναι η αξιοποίηση του Παλιού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, το Λύκειο και τα Σφαγεία Φερών, σχολικές υποδομές και ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Σαμοθράκη.

Περιφέρεια Αν. Μ-Θ 

Ακολούθως, οι Βουλευτές επισκέφθηκαν τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, κ. Δημήτρη Πέτροβιτς και την Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, κα Ελένη Δημούδη, με τους οποίους συζήτησαν κατά κύριο λόγο και επί της ουσίας την αξιοποίηση του Παλιού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, κατά τη συζήτηση αναλύθηκε η ανάγκη διευκρίνησης από την Κεντρική Διοίκηση τεχνικών ζητημάτων που αφορούν στην αξιοποίηση των κτιρίων, ενώ κάθε θεσμικός φορέας ανέλαβε συγκεκριμένες δράσεις, ώστε σε σύντομο χρόνο να επαναληφθεί η συνάντηση με πιο επεξεργασμένες προτάσεις. Κοινή ομολογία όλων των συμμετεχόντων είναι η άμεση αξιοποίηση του χώρου με τον καλύτερο τρόπο με σκοπό να μεταφερθούν δημόσιες υπηρεσίες, που είναι διάσπαρτες στην πόλη σε ενοικιαζόμενους χώρους.

Εμπορικό Επιμελητήριο Έβρου

Επόμενη στάση ήταν στο Εμπορικό Επιμελητήριο Έβρου παρουσία του Προέδρου του Επιμελητηρίου κου Χριστόδουλου Τοψίδη και συνεργατών του. Η θεσμοθέτηση κινήτρων στην περιοχή του Έβρου για τη στήριξη των επαγγελματιών, η υλοποίηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, η πάταξη του παρεμπορίου ήταν από τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν. Ενδιαφέρουσα συζήτηση έγινε γύρω από την προβολή και διάθεση των τοπικών προϊόντων στα πλαίσια του «Εβρίτικου Καλαθιού» που σχεδιάζει το Επιμελητήριο, ενώ απασχόλησε και το μεταφορικό κόστος, αλλά και η επιδότηση εργασίας και η δημιουργία θέσεων εργασίας.

Παιδικό Χωριό SOS Θράκης

Στη συνέχεια, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο Συντονιστής της Νομαρχιακής πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Παιδικό Χωριό SOS Θράκης, όπου ξεναγήθηκαν στους προσεγμένους χώρους του, ενώ ενημερώθηκαν για τη φιλοσοφία, τη δομή και τη λειτουργία του Χωριού SOS, αλλά και για τη λειτουργία του Κέντρου Απασχόλησης Παιδιών ΑΜΕΑ. Ιδιαίτερα σημαντική η στήριξη των δομών αυτών για τα παιδιά που φιλοξενούνται, αλλά και η συμβολή και βοήθεια από την τοπική μας κοινωνία. Στα πλαίσια αυτά οι Βουλευτές έδειξαν και εμπράκτως τη στήριξή τους συμβάλλοντας οικονομικά για την κάλυψη αναγκών.

Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της ΑΡΣΙΣ

Με χαμόγελα και όρεξη για παιχνίδι υποδέχτηκαν τους Βουλευτές τα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στη δομή ασυνόδευτων ανηλίκων ΑΡΣΙΣ στην Αλεξανδρούπολη. Στην εν λόγω συνάντηση έγινε ενημέρωση από τους υπεύθυνους της δομής για τη λειτουργία της, ενώ εντύπωση προκάλεσε η καλή γνώση της ελληνική γλώσσας από τα παιδιά. Οι υπεύθυνοι της δομής μάλιστα επανέλαβαν αρκετές φορές τη στήριξη και την αγκαλιά της τοπικής κοινωνίας στα προσφυγόπουλα, την αποδοχή, την καθημερινή σχέση και τη φιλία, αλλά και την αποδοχή στα σχολεία και τις καλλιτεχνικές και αθλητικές δραστηριότητες, σε αντίθεση με φαινόμενα ρατσισμού και βίας που παρατηρήθηκαν σε άλλες περιοχές. Τα παιδιά δέχτηκαν τα δωράκια που τους προσέφεραν οι βουλευτές για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων τους στην περιοχή μας.

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ακρίτας

Τελευταία συνάντηση της ημέρας, αλλά ιδιαίτερα σημαντική ήταν αυτή με εκπροσώπους του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου ΑΚΡΙΤΑΣ, με τους οποίους συζητήθηκαν εκτενώς προβλήματα, αλλά και προτάσεις που αφορούν σε ζητήματα του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου της περιοχής μας.

*Σημειώνεται ότι οι ενημερωτικές συναντήσεις των Βουλευτών θα συνεχιστούν και την Τετάρτη 4/1/2017

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο