fbpx
21.9 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Έναρξη εγγραφής παιδιών που θα φιλοξενηθούν στην κατασκήνωση «Παιδική Εξοχή Μάκρης», για το καλοκαίρι του 2017

- Χορηγούμενη-

Η Παιδική Εξοχή Μάκρης για το καλοκαίρι του 2017 θα φιλοξενήσει στις εγκαταστάσεις της (800) οχτακόσια παιδιά και ΑΜΕΑ του Νομού Έβρου, ηλικίας από (7) επτά έως (15) δεκαπέντε χρονών, αγόρια και κορίτσια, με έτος γέννησης από 01-01-2010 έως 31-12-2002, σε τέσσερις (4) κατασκηνωτικές περιόδους των (10) δέκα ημερών από (200) διακόσια παιδιά η κατασκηνωτική περίοδος, για τους μήνες Ιούλιο & Αύγουστο.

Η πρώτη (Α) κατασκηνωτική περίοδος αρχίζει από 10-07-2017 και τελειώνει στις 19-07-2017, η δεύτερη (Β) κατασκηνωτική περίοδος από 19-07-2017 μέχρι 28-07-2017 η (Γ) κατασκηνωτική περίοδος αρχίζει από 28-07-2017 έως 06-08-2017 και η (Δ) κατασκηνωτική περίοδος αρχίζει από 06-08-2017 έως 15-08-2017 με δικαίωμα αλλαγής έναρξης και λήξης της κάθε κατασκηνωτικής περιόδου από την αρμόδια υπηρεσία. Η επιλογή των κατασκηνωτών σε Α΄, Β, Γ΄ ή Δ΄ κατασκηνωτική περίοδο γίνεται από την αρμόδια υπηρεσία μας σε συνεργασία με το Δ.Σ. της κατασκήνωσης.

Όπως κάθε χρόνο, θα γίνονται δεκτά παιδιά που έχουν ανάγκη παραθερισμού, που εσείς θα προτείνετε, σε συνεργασία με τους κοινωνικούς λειτουργούς και τους δασκάλους ή τις Σχολικές Επιτροπές της περιοχής σας.

Αποκλείονται από την κατασκήνωση, μέχρι αποκαταστάσεως της υγείας τους, τα παιδιά που πάσχουν από μεταδοτικά νοσήματα και εντελώς τα παιδιά που πάσχουν από ψυχοσωματικά νοσήματα (επιληψία κ.λ.π.) .

Οι εγγραφές των παιδιών θα γίνονται στις κατά τόπους Κρατικές Υγειονομικές Υπηρεσίες (Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία, Πολυϊατρεία, Ιατρεία του ΙΚΑ, Kρατικά Νοσοκομεία – Τακτικά εξωτερικά Ιατρεία) της περιοχής σας, όπου θα συμπληρώνεται το Δελτίο Κατασκηνωτή από τον εκάστοτε ιατρό, αλλά και από ιδιώτες Ιατρούς.

Οι γονείς με τα παιδιά μπορούν να επισκέπτονται τις παραπάνω Υγειονομικές Υπηρεσίες για την εγγραφή τους τις εργάσιμες ημέρες και ώρες μέχρι και την 17- 06- 2017.

Προκειμένου για την εγγραφή του υποψήφιου κατασκηνωτή, οι γονείς θα πρέπει έχουν μαζί τους τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  1. Βιβλιάριο ασθενείας του παιδιού (των ενταχθέντων ταμείων στον ΕΟΠΥΥ)

  2. Βιβλιάριο εμβολίων του παιδιού

  3. Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης (επιδεικνύεται στον ιατρό)

Για κάθε παιδί συμπληρώνεται από τον ιατρό ειδική καρτέλα στην οποία εκτός από τα ατομικά στοιχεία του (ονοματεπώνυμο, ηλικία, καταγωγή κ.λ.π.) θα καταγράφεται κάθε παρατήρηση του ιατρού για την υγεία του. Επίσης, σε ειδική στήλη θα καταχωρείται η επιθυμία του παιδιού, αναφορικά με την επιλογή της κατασκηνωτικής περιόδου, η οποία θα ικανοποιείται εφόσον παρέχεται η ευχέρεια από τον σχετικό προγραμματισμό. Σε άλλη στήλη της καρτέλας θα αναγράφεται ο ασφαλιστικός φορέας στον οποίο είναι το παιδί ασφαλισμένο έμμεσα ή άμεσα.

Μαζί με το Δελτίο Κατασκηνωτή πρέπει να κατατεθούν τα εξής δικαιολογητικά:

  1. Υπεύθυνη Δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα, στην οποία να αναγράφεται το ύψος του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος του προηγούμενου έτους, ο αριθμός μελών της οικογένειας και ο τύπος της (τρίτεκνη, πολύτεκνη, μονογονεϊκή κτλ), καθώς και άλλα κοινωνικά χαρακτηριστικά, όπως ανεργία, απορία, ασφάλιση, μειονότητα κτλ.

  2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

  3. Απόδειξη κατάθεσης 30,00 Ευρώ στον λογαριασμό της Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου με Αριθ. Λογ.: 3010000797902-0 και για τους κατοίκους Φερών, Δήμου Σουφλίου, Δήμου Διδ/χου, Δήμου Ορεστιάδας και Δήμου Σαμοθράκης.

(Εξαιρούνται από το οικονομικό αντίτιμο οι πολύτεκνοι και οι τρίτεκνοι).

Μόνο για τους κατοίκους Αλεξ/πολης, οι εγγραφές θα γίνονται στο 1ο ΚΑΠΗ του Δήμου Αλεξ/πολης (οδός: Εθν. Αντιστάσεως 106, 68131 Αλεξ/πολη). Απαιτείται η απόδειξη κατάθεσης των 30,00 Ευρώ, που θα προσκομίζεται στο 1ο ΚΑΠΗ μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Τηλ. Γραμματείας 1ου ΚΑΠΗ: 6948712244

Ώρες: 09:30 πμ – 13.30 μμ

Όλα τα δικαιολογητικά μαζί με το δελτίο κάθε παιδιού θα πρέπει να αποσταλούν στο 1ο ΚΑΠΗ του Δήμου Αλεξ/πολης (οδός: Εθν. Αντιστάσεως 106, 68131 Αλεξ/πολη), μέχρι το αργότερο την 22– 06- 2017, προκειμένου να γίνει η επιλογή των παιδιών και η έγκαιρη ενημέρωση αυτών.

Το σωστά συμπληρωμένο δελτίο κατασκηνωτή διευκολύνει τους αρμοδίους για την εγγραφή του και είναι απαραίτητο στοιχείο για την παρακολούθηση του κατασκηνωτικού προγράμματος.

Για την εγγραφή των παιδιών, σας στέλνουμε τα Δελτία Κατασκηνωτή, όπου θα συμπληρώνονται τα στοιχεία οικογένειας του κατασκηνωτή και οπωσδήποτε και το τηλέφωνό του για την ενημέρωση του ίδιου, καθώς επίσης και φόρμες ονομαστικών καταστάσεων κατασκηνωτών.

Τα παιδιά που θα επιλεγούν θα ενημερωθούν τηλεφωνικά και πρέπει να έχουν μαζί τους, εκτός από τα προσωπικά τους είδη (δηλ. ρούχα, εσώρουχα και είδη υγιεινής π.χ. σαμπουάν, σαπούνι, σφουγγάρι, οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, βούρτσα), σεντόνια, μαξιλαροθήκες, πετσέτες, κουβέρτα, φακό, αντικουνουπικό κτλ, καθώς επίσης και μαγιό, αντηλιακό, καπέλο, σαγιονάρες, πετσέτα θαλάσσης κτλ. για την παραλία.

Παρακαλούμε για την έγκαιρη ενημέρωση του κοινού πάνω στο θέμα της εγκυκλίου αυτής και να υπάρχει στενή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων με αντικειμενικό σκοπό να εξασφαλιστεί η επιτυχία του κρατικού κατασκηνωτικού προγράμματος 2016.

Μ.Ε.Δ.

Ο Αντιδήμαρχος Διοικ & Οικ. Υπηρεσιών

ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

Ανακοίνωση πολιτικής στήριξης από τους Οικολόγους Πράσινους για τις αυτοδιοικητικές εκλογές...

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ μετά από απόφαση του Πανελλαδικού Συμβουλίου, κεντρικού οργάνου του κόμματος, στηρίζουν τους παρακάτω Δημοτικούς και Περιφερειακούς συνδυασμούς στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές: Στον...