fbpx
17.9 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, Οκτώβριος 16, 2019

Ένα απλό κόλπο για να μην μαυρίζουν οι πατάτες όταν τις καθαρίζετε

- Χορηγούμενη-

Σίγουρα έχετε καθαρίσει πατάτες και μέχρι να τις βάλετε στο φαγητό αυτές έχουν γίνει κατάμαυρες. Οι πατάτες γίνονται γρήγορα καφέ όταν εκτίθενται στον καθαρό αέρα επειδή είναι γεμάτες με άμυλο. Όταν το άμυλο εκτίθεται στο οξυγόνο, υποβάλλεται σε μια διαδικασία που ονομάζεται οξείδωση, η οποία αφήνει την πατάτα σας με γκριζωπό ή καφέ χρώμα. Είναι 100% βρώσιμες, αλλά λιγότερο ελκυστικές.

Η ευκολότερη (και πιο συνηθισμένη) μέθοδος για την προστασία των πολύτιμων πατατών σας από το μαύρισμα είναι η χρήση κρύου νερού. Όταν οι κομμένες πατάτες τοποθετούνται σε νερό, η διαδικασία οξείδωσης επιβραδύνεται.

- Χορηγούμενη-

Συμβουλή! Οι κομμένες ή αποφλοιωμένες πατάτες μπορούν να αποθηκευτούν σε κρύο νερό για περίπου 24 ώρες πριν συμβεί κάποια αισθητή αλλαγή στη δομή ή την υφή της.

- Χορηγούμενη-

Διαβασε και αυτο

Οδηγίες για την εποχική γρίπη 2019-2020 και τον αντιγριπικό εμβολιασμό

Σύμφωνα με το από 04-10-2019 έγγραφο του Υπουργείου Υγείας «Οδηγίες για την Εποχική Γρίπη 2019-2020–Αντιγριπικός Εμβολιασμός» επισημαίνουμε τα παρακάτω: Κάθε επιδημική έξαρση της γρίπης εισβάλει...

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

- Χορηγούμενη -