fbpx
2.8 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Εν απουσία τριών παρατάξεων διεξήχθη ( ; ) το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο δια περιφοράς στην Αλεξανδρούπολη (βίντεο)

- Χορηγούμενη-

Με την απουσία τριών παρατάξεων διεξήχθη(;) σήμερα (28/09) δια περιφοράς το δημοτικό συμβούλιο στο Δ. Αλεξανδρούπολης, οι οποίες αποφάσισαν να απέχουν ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιμονή της δημοτικής αρχής να πραγματοποιεί δημοτικά συμβούλια δια περιφοράς και όχι δια ζώσης. 

- Χορηγούμενη-1

Ειδικότερα, οι παρατάξεις που απείχαν ήταν η «Πόλη και Πολίτες» με το Βαγγέλη Λαμπάκη, η «Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση» με το Βαγγέλη Μυτιληνό και η «Λαϊκή Συσπείρωση» με τον Σάββα Δευτεραίο. Μάλιστα, μέλη της Παράταξης «Πόλη και Πολίτες» συμμετείχαν σε διαμαρτυρία μπροστά από το δημαρχείο της πόλης, ενώ το «παρών» έδωσαν και ο κ. Μυτιληνός με τον κ. Δευτεραίο. Ενδεικτικά, να σημειωθεί ότι απαιτείται​​ η συμμετοχή τουλάχιστον του 2/3​​ των μελών του​​ Δημοτικού​​ Συμβουλίου (δηλαδή 28 σε σύνολο 41 δημοτικών συμβούλων για το Δ. Αλεξανδρούπολης) για να θεωρηθεί ότι πραγματοποιήθηκε το συμβούλιο

Α-Δ: κ. Λαμπάκης, κ. Μυτιληνός, κ. Δευτεραίος

«Η νυν δημοτική αρχή και οι παρατάξεις που το υποστηρίζουν έχουν βάλει σε αχρηστία το Δ. Συμβούλιο» 

«Είμαστε εδώ, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε δημοτικό συμβούλιο με όλα τα μέτρα προστασίας που απαιτούνται και χρειάζονται, σε χώρο που υπάρχει και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις αποστάσεις, λχ το Δημοτικό Θέατρο, αλλά και στο χώρο του Δ. Συμβουλίου, τηρώντας όλους τους κανόνες….δεν πάει άλλο, δε συμμετέχουμε άλλο σε αυτές τις διαδικασίες, θέλουμε λειτουργίες που να αξίζουν στον κόσμο – πρέπει να επανέλθουν στο Δ. Συμβούλιο» δήλωσε εμφατικά ο κ. Δευτεραίος, εξηγώντας ότι είναι η τρίτη φορά που η παράταξη βγάζει σχετική ανακοίνωση.

«Έχουμε πληρώσει τόσα λεφτά για να γίνει τηλεδιάσκεψη – ούτε αυτό έχει γίνει ακόμα – στα πανεπιστήμια και τα σχολεία κάνουν μάθημα με μάσκες, δε μπορεί να κάνει συνάντηση το Δ. Συμβούλιο; Αυτά δε μπορούν να συνεχιστούν: αν συνεχιστούν, εμείς δε θα συμμετέχουμε» επεσήμανε στη συνέχεια. 

«Γινόμαστε άφωνοι δημοτικοί σύμβουλοι, χωρίς άποψη, χωρίς γνώμη»

- Χορηγούμενη-

«Γνωστοποιούμε στο δήμαρχο να αποσυρθούν τα θέματα του Δ. Συμβουλίου που γίνεται δια περιφοράς σήμερα, και να γίνουν δια ζώσης δε άλλη ημερομηνία. Σε περίπτωση που δε γίνει αυτό αποδεκτό, εμείς δε θα ψηφίσουμε» ανέφερε με τη σειρά του ο κ. Μυτιληνός, σημειώνοντας πως αυτή η απόφαση δε βγήκε αβίαστα.

«Σε 15 Δήμους, οι δώδεκα κάνουν δια ζώσης και οι τρεις κάνουν με τηλεδιάσκεψη – κανείς δεν κάνει δια περιφοράς. Γινόμαστε άφωνοι δημοτικοί σύμβουλοι, χωρίς άποψη, χωρίς γνώμη, χωρίς αντίρρηση αλλά και χωρίς συμφωνία επί της ουσίας – δε μας δίνεται η δυνατότητα, παρόλο που έχουμε πάρει εντολή από τους συμπολίτες μας να ενημερωνόμαστε για τα θέματα που αφορούν τους δημότες. Η μόνη επιλογή που μας δίνεται είναι να απαντήσουμε με “υπέρ”, “κατά” ή “λευκό”» τόνισε ο ίδιος, προσθέτοντας πως εάν ξαναέρθουν θέματα δια περιφοράς, η Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση θα απέχει. 

«Δυστυχώς, στο Δ. Αλεξανδρούπολης έχουμε πρόβλημα» 

«Δεν υπάρχει πλέον στην τοπική δημοκρατία του Δ. Αλεξανδρούπολης ο όρος δημοκρατία, λέγεται κάπως αλλιώς, και δε θα τολμήσω να το χαρακτηρίσω γιατί δε θέλω να είμαι αγενής πολιτικά και κοινωνικά. Ο αποκλεισμός του διαλόγου είναι ένα χτύπημα στον πυρήνα της τοπικής δημοκρατίας, δε γίνεται να αποφαίνεται με ένα “ναι” ή “όχι” συνέχεια το Δ. Συμβούλιο» δήλωσε με τη σειρά του ο κ. Λαμπάκης.

«Ο κ. Ζαμπούκης δε θέλει τη Δημοκρατία, δε θέλει το διάλογο, δε θέλει την αντιπαράθεση απόψεων και επιχειρημάτων. Δε θέλει ιδεολογίες που ξετυλίγονται στο Δ. Συμβούλιο….αυτό δε μπορούμε να το ανεχτούμε άλλο» διαμήνυσε στη συνέχεια. 

«Αυτό που φοβάται ο κ. Ζαμπούκης είναι ότι τα επιχειρήματά μας είναι τόσο δυνατά που δε μπορεί να αντιτάξει τίποτα απέναντι στην αδράνεια που έχει για αυτά τα οποία έπρεπε να έχει κάνει τους 16 μήνες και έπρεπε να έχει σχεδιάσει αλλά δεν έχει σχεδιάσει. Κατάφερε όμως να πανηγυρίζει κάνοντας σημειολογικά και καθαρά επικοινωνιακά καταστροφές σε τρία πράγματα: στους ημιυπόγειους κάδους, σε μεταφορά του κόκκινου γλυπτού στην αποθήκη, και στο έγκλημα να ανοίξει τον πεζόδρομο της Κύπρου» τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι για να πάνε μπροστά οι κοινωνίες οι ηγέτες πρέπει να είναι τολμηροί, πρέπει να είναι δυνατοί, να έχουν θάρρος και θράσος. 

«Δυστυχώς, στο Δ. Αλεξανδρούπολης έχουμε πρόβλημα» κατέληξε ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Πόλη και Πολίτες».

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

 

Διαβασε και αυτο

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ