Έλενα Σώκου: «Οι πολίτες θα πρέπει να ξέρουν ότι θα χτυπήσω και το χέρι στο τραπέζι για να διεκδικήσω λύσεις σε προβλήματα του Έβρου» (βίντεο)

Λίγα 24ώρα χωρίζουν τους πολίτες από την κάλπη των Εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 που σε μικρό χρονικό διάστημα μετά τις Ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα κληθούν να αποφασίσουν για την επόμενη κυβέρνηση και κυρίως για τους βουλευτές που θα τους εκπροσωπήσουν.

Η Έλενα Σώκου, υποψήφια βουλευτής Έβρου με τη Νέα Δημοκρατία, φιλοξενήθηκε στο evros 24.gr και μίλησε στο Σάκη Σταυρίδη με την αμεσότητα που τη διακρίνει και πάντα με το χέρι στην καρδιά, απευθυνόμενη στους πολίτες του νομού από τους οποίους διεκδικεί με αξιώσεις την ψήφο τους.

Χορηγούμενη

Η Έλενα Σώκου πιστεύει πως Εθνικές εκλογές έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και αρκετούς μήνες, γιατί η παρατεταμένη εκλογική περίοδο μόνο κακό κάνει στη χώρα. Αν και η χρονική στιγμή, μέσα καλοκαιριού, δεν είναι ιδανική, ωστόσο κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και να ασκήσουν το ύψιστο δημοκρατικό τους δικαίωμα.

Όσο για το γιατί η ίδια αποφάσισε να «κατέβει» ως υποψήφια βουλευτής, απάντησε πως «ως δημοσιογράφος γνωρίζω τα τεκταινόμενα, τα δείχνω στον κόσμο, προσπαθώ να τα λύσω, γνωρίζω όλες τις καταστάσεις που βιώνουν οι πολίτες.  Ένοιωσα την ανάγκη να προσφέρω κι από ένα άλλο μετερίζι. Γιατί με τη Νέα Δημοκρατία; Γιατί είμαι κοντά στις σκέψεις και τις απόψεις με τον πρόεδρο της Ν.Δ. τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αναγνωρίζω την ταπεινότητα και τη σεμνότητα που τον διακρίνει και το πόσο ανοιχτό κόμμα έχει κάνει τη ΝΔ προς όλους. Πιστεύω πως θα είναι ένας πολύ καλός πρωθυπουργός για όλους τους Έλληνες κι αυτό με ενέπνευσε» σημειώνει.

Όλοι γνωρίζουμε τα πολλά προβλήματα που απασχολούν τον Έβρο, γιατί όμως να πιστέψουμε ότι η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση θα μπορέσει να τα λύσει;

Η Έλενα Σώκου απαντάει πως εδώ ακριβώς έρχεται ο ρόλος των τοπικών βουλευτών. «Ο τοπικός βουλευτής διεκδικεί μαζί με την τοπική κοινωνία,  μεταφέρει στο κόμμα, στην κυβέρνηση, τα προβλήματα με έντονη προσωπική παρουσία, όχι με χαρτιά». Στην ερώτηση πόσο εύκολο είναι να διεκδικεί ένας κυβερνητικός βουλευτής, απαντά με πάθος: «Εγώ μπορώ να μιλήσω για τον εαυτό μου. Εγώ θα χτυπήσω το χέρι στο τραπέζι. Αυτός που θα με ψηφίσει θα πρέπει να ξέρει ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Δεν θέλω να είμαστε ίδιοι».

Αν θα είχε να ζητήσει ένα μόνο πράγμα από τον αυριανό πρωθυπουργό, ως εκλεγμένη βουλευτής για τον Έβρο θα ζητούσε διαφορετικό φορολογικό καθεστώς. «Η φορολογία είναι ένα ζήτημα που έχει αντίκτυπο στο δημογραφικό, την οικονομία. Ο Έβρος βρίσκεται δίπλα σε δύο φορολογικούς παραδείσους, (Βουλγαρία και Τουρκία). Οι άνθρωποι που ζουν εδώ θα πρέπει να γίνουν ανταγωνιστικοί, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Αν ο Έβρος είχε σχεδόν μηδενική ή και μονοψήφια φορολογία θα βοηθούσε σε πολλά πράγματα. Το δημογραφικό είναι το σοβαρότερο ζήτημα, ερημώνουν τα χωριά μας στο βόρειο Έβρο. Εγώ θέλω να ζήσουν εδώ τα παιδιά μας» τονίζει.

Όσο αν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης αυτών των θεμάτων η Έλενα Σώκου εξηγεί: «Στόχος είναι να συγκρατηθεί ο πληθυσμός, να δημιουργηθούν υποδομές να επιστρέψουν κι αυτοί που έφυγαν».

Στην ερώτηση αν έχει πάρει προσωπικές δεσμεύσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για προτεραιότητες και λύσεις προβλημάτων, είπε πως ο πρόεδρος της ΝΔ είναι ένας άνθρωπος που ακούει και μιλώντας μαζί του του έχει πει ότι πρέπει να υπάρξει ένας ειδικός σχεδιασμός για τον Έβρο. «Ωστόσο δική μου προτεραιότητα θα ήταν να σταματήσουν να υπάρχουν άνθρωποι που πεινάνε, υποφέρω όταν ακούω να μην έχουν ρεύμα, να μην έχουν θέρμανση συμπολίτες μου. Θα πρέπει να κοιτάξουμε και την καθημερινότητα των ανθρώπων» τονίζει.

Η Έλενα Σώκου μίλησε ακόμα και για τα παιδικά της χρόνια, τη ζωή της στη γειτονιά του Αγίου Ελευθερίου στην Αλεξανδρούπολη, την οικογένειά της, την έναρξη της επαγγελματικής της καριέρας ως δημοσιογράφος.

Τέλος απαντώντας στην ερώτηση αν θα την πειράξει, αν δεν εκλεγεί η απάντησή της είναι αυθόρμητη και ειλικρινείς. «Όχι δεν θα με πειράξει αν δεν εκλεγώ.  Θα με πειράξει αν οι πολίτες δεν καταλάβουν ότι κάνω έναν καθαρό και τίμιο αγώνα για το γενικότερο καλό. Αν οι πολίτες ψηφίσουν με κριτήριο τα ρουσφέτια, τις μεταθέσεις κ.ά.»

Η επόμενη ημέρα εφόσον εκλεγεί δεν την τρομάζει, την ενθουσιάζει.

Δείτε αναλυτικά όλα όσα είπε η Έλενα Σώκου: