Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου, 2025
7.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΑστυνομικαΈλεγχοι της Τροχαίας Ορεστιάδας σε οδηγούς φορτηγών για την τήρηση των διατάξεων...

Έλεγχοι της Τροχαίας Ορεστιάδας σε οδηγούς φορτηγών για την τήρηση των διατάξεων στους ταχογράφους

Το 2021 σε (77) φορτηγά αυτοκίνητα εντοπίσθηκαν μηχανισμοί επέμβασης στην ορθή καταγραφή των στοιχείων του ταχογράφου, ενώ επιπλέον σε (78) περιπτώσεις διαπιστώθηκε ότι οι οδηγοί έκαναν χρήση ψηφιακής κάρτας άλλου ατόμου

Αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Ορεστιάδας πραγματοποιούν συστηματικούς και στοχευμένους τροχονομικούς ελέγχους σε οχήματα σχετικά με την τήρηση των διατάξεων για τους ταχογράφους από τους οδηγούς.

Στο πλαίσιο αυτό, (77) φορτηγά αυτοκίνητα εντοπίσθηκαν μηχανισμοί επέμβασης στην ορθή καταγραφή των στοιχείων του ταχογράφου.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των εμπεριστατωμένων ελέγχων διαπιστώθηκε ότι τα παραπάνω φορτηγά διέθεταν μηχανισμούς επέμβασης στην ορθή καταγραφή των δεδομένων του ταχογράφου αναφορικά με την δραστηριότητά του, ενώ κατόπιν επιστάμενης μελέτης των φύλλων καταγραφής του ταχογράφου διαπιστώθηκε η μη αποτύπωση σε αυτά των πραγματικών ωρών εργασίας και ανάπαυσης του οδηγού, της ταχύτητας του οχήματος και των διανυθέντων χιλιομέτρων.

Κατά συνέπεια, με τις εν λόγω παρεμβάσεις επηρεαζόταν αρνητικά όχι μόνο η ασφαλής οδήγηση των παραπάνω φορτηγών, αλλά και η κυκλοφορία των λοιπών οχημάτων στο οδικό δίκτυο.

Στους οδηγούς και ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις, τα οχήματα ακινητοποιήθηκαν μέχρι την αποκατάσταση της ορθής λειτουργίας του ταχογράφου από εξουσιοδοτημένο συνεργείο, ενώ οι μηχανισμοί επέμβασης και παραποίησης των δεδομένων του ταχογράφου αφαιρέθηκαν.

Στο πλαίσιο των στοχευμένων ελέγχων βεβαιώθηκαν επίσης (2.864) παραβάσεις σχετικά με τη μη τήρηση των διατάξεων για τις οδικές μεταφορές και τους ταχογράφους.

Ενδεικτικά, από τις παραπάνω παραβάσεις, (78) αφορούσαν τη χρήση ψηφιακής κάρτας ταχογράφου άλλου ατόμου, (41) τη μη χρήση ψηφιακής κάρτας ταχογράφου, (31) επέμβαση στο φύλλο καταγραφής ή στη συσκευή και (6) έφεραν συσκευή μη εγκεκριμένου τύπου.

Οι στοχευμένοι έλεγχοι στα φορτηγά θα συνεχιστούν με σκοπό τη διασφάλιση συνθηκών ασφαλούς οδήγησης.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη στον «χάρτη» παρακολούθησης ραδιενεργών ουσιών στο πόσιμο νερό

Χειροπιαστή βελτίωση στην προστασία της υγείας των πολιτών από τη μακροχρόνια έκθεση σε ραδιολογικούς...

Φέρες Έβρου: 58χρονος βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του – Εξετάζεται το ενδεχόμενο αυτοχειρίας

Θλίψη προκαλεί το τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής 26 Οκτωβρίου σε...

Κομοτηνή: Συνελήφθη ημεδαπός με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης για απάτη

Στην Κομοτηνή, τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης Οκτωβρίου 2025, αστυνομικοί της Ομάδας Δημόσιας...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή – Αναπτυξιακές και Ενεργειακές πρωτοβουλίες στη Θράκη

Η Αλεξανδρούπολη και η Κομοτηνή ετοιμάζονται να βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για την...

Παρόμοια