Κυριακή, 10 Αυγούστου, 2025
35.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςvideo«Εκτροχιάστηκε» ξανά το ΔΣ Αλεξανδρούπολης - ανέβηκαν οι τόνοι για την αναλογιστική...

«Εκτροχιάστηκε» ξανά το ΔΣ Αλεξανδρούπολης – ανέβηκαν οι τόνοι για την αναλογιστική μελέτη των δημοτικών τελών (βίντεο)

Εκτροχιάστηκε για ακόμη μια συνεδρία το χθεσινό (10/10) δημοτικό συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης, με αίτιο αυτή τη φορά την αναλογιστική μελέτη για μείωση των δημοτικών τελών, ένα θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης.

Αναλυτικότερα, οι τόνοι ανέβηκαν ανάμεσα στον πρώην Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών της τέως δημοτικής αρχής, Χρήστο Γερακόπουλο, και την Αντιδήμαρχο Ενεργειακών Πόρων και Τραϊανούπολης, Ελένης Ιντζεπελίδου, με θέμα ορισμένες αλλαγές στη μελέτη 7 χιλ. ευρώ για τον προϋπολογισμό του 2022, οι οποίες, σύμφωνα με την παράταξη «Πόλη και Πολίτες», κατατέθηκε πριν από 7 περίπου μήνες.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης, Βαγγέλης Λαμπάκης, οι αλλαγές αφορούσαν τη μείωση των δημοτικών τελών του τρέχοντος οικονομικού έτους (2022) και έγιναν δεκτές από το δημοτικό συμβούλιο. Ωστόσο, όπως δήλωσε η κα Ιντζεπελίδου, η επιτροπή εξέτασης του ζητήματος ανέλαβε τη μελέτη πριν από 20 περίπου ημέρες και θα εξετάσει τα στοιχεία αυτή την εβδομάδα.

Η διαφωνία λοιπόν ανέκυψε για το αν οι αλλαγές και η ενδεχόμενη μείωση των δημοτικών τελών αφορούσε το οικονομικό έτος του 2022 ή του 2023.

Το λόγο ανέλαβε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ιωάννης Ζαμπούκης, λέγοντας:

«Κανένας προϋπολογισμός δεν ψηφίζεται υπό αίρεση ή προθεσμία, ψηφίστηκε, εγκρίθηκε, πέρασε. Είναι μετρήσιμα δεδομένα. Δεν είχε περάσει με κανέναν προϋπολογισμό και με καμία από τις επόμενες αναμορφώσεις, καθώς υπάρχει υποχρέωση από αυτόν που το προτείνει να κάνει συγκεκριμένη αντιπρόταση. Ειπώθηκε και συμφωνήσαμε να κάνουμε μια αναλογιστική μελέτη για να δούμε για τον επόμενο οικονομικό χρόνο αν μπορούμε να μειώσουμε τα δημοτικά τέλη, αφού ληφθούν συγκεκριμένα στοιχεία υπόψιν. Απευθυνθήκαμε σε εταιρεία εκτός πόλης – η συγκεκριμένη διαδικασία είναι χρονοβόρα: πρέπει να περάσει ο κωδικός, να μπουν τα χρήματα, να περάσει μια σειρά από επιτροπές. Είτε με την αξίωση του κ. Γερακόπουλου ότι έγινε το Φεβρουάριο του 2022, είτε με τα λεγόμενα της κα Ιντζεπελίδου ότι δρομολογείται τον Οκτώβριο του 2022, ό,τι είναι να εφαρμοστεί, αν είναι θετικό και προς όφελος των δημοτών, θα πάει αναλογιστικά προς εφαρμογή στον προϋπολογισμό του επόμενου οικονομικό έτους, δηλαδή του 2023.»

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Αλεξανδρούπολη: Με παλμό και συμμετοχή η τελετή έναρξης της Λευκής Νύχτας 2025 (βίντεο)

Με έντονο παλμό, πλήθος κόσμου και σημαντικές παρουσίες πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης η...

Αλεξανδρούπολη: Δόθηκε στην κυκλοφορία το νέο ασφαλτοστρωμένο τμήμα της οδού Αγίου Δημητρίου

Δόθηκε στην κυκλοφορία το νέο ασφαλτοστρωμένο τμήμα της οδού Αγίου Δημητρίου, ένας από τους...

Συλληπτήριο μήνυμα της Διοίκησης του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης για το θάνατο της νοσηλεύτριας Μαρίας Καρακοπούλου

Η οικογένεια του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης θρηνεί την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, μιας νέας γυναίκας,...

Προφυλακιστέοι ο πρώην αστυνομικός TikToker και ο 22χρονος φίλος του για διακίνηση ναρκωτικών

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο 34χρονος πρώην αστυνομικός...

Παρόμοια