Σε κινητοποίηση καλεί τους εκπαιδευτικούς η Α’ ΕΛΜΕ Έβρου τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2026 στις 10:00 το πρωί στην Κομοτηνή, με αφορμή την πειθαρχική διαδικασία που αφορά 12 εκπαιδευτικούς του 1ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΜΕ, η σχολική κοινότητα του 1ου ΓΕΛ βρίσκεται εδώ και σχεδόν δύο χρόνια σε αναστάτωση, μετά από περιστατικό που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής. Όπως αναφέρεται, το διάστημα που ακολούθησε υπήρξαν διαδοχικές διώξεις από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το Υπουργείο Παιδείας, ενώ τώρα οι εκπαιδευτικοί παραπέμπονται σε πειθαρχική εξέταση.
Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει οριστεί για τη Δευτέρα 16 Μαρτίου στις 10:00 το πρωί στην Κομοτηνή, ενώ η Α’ ΕΛΜΕ Έβρου ζητά τη στήριξη του κλάδου, καλώντας σε συγκέντρωση έξω από την έδρα του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Παράλληλα, έχει προκηρυχθεί τρίωρη στάση εργασίας από τις 08:00 έως τις 11:00 το πρωί την ίδια ημέρα, ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην κινητοποίηση.
Η ανακοίνωση καταλήγει με το σύνθημα: «Καμία ποινή στους συναδέλφους»
























