fbpx
12.1 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου, 2020

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα τεχνολογίας στην Ξάνθη

- Χορηγούμενη-

Τη φετινή σχολική χρονιά τα δεδομένα μας αλλάζουν και διαμορφώνουν περισσότερες στιγμές χαράς και δημιουργίας για όλα τα παιδιά εντός και εκτός των σχολικών αιθουσών. Ποτέ άλλοτε η ενασχόληση με την επιστήμη, τα μαθηματικά και την τεχνολογία δεν ήταν πιο απολαυστική.

Με την αυξανόμενη συμμετοχή ολοένα και περισσότερων παιδιών στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του “S.T.E.A.M.” (Science, Technology, Engineering, Arts & Mathematics) αποδεικνύεται πως τελικά όλα τα παιδιά λατρεύουν να καταπιάνονται με αυτές τις έννοιες αρκεί η εκμάθησή τους να γίνεται με τον δικό τους παιχνιδιάρικο τρόπο!

Το εγχείρημα του φιλεκπαιδευτικού μη κερδοσκοπικού σωματείου eduACT “S.T.E.A.M. Yourself with FLL” δίνει την ευκαιρία στους νέους να γνωρίσουν έννοιες της Φυσικής, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής, των Τεχνών και των Μαθηματικών μέσα από την κατασκευή και τον προγραμματισμό ρομπότ. Έχοντας ως βασική φιλοδοξία του να αλλάξει τα δεδομένα της εκπαίδευσης το πρόγραμμα συνδυάζει την ομαδικότητα με την φαντασία και την κριτική σκέψη και καλεί τους αυριανούς ηγέτες να προβληματιστούν, να ερευνήσουν, να κατασκευάσουν, να διασκεδάσουν.

- Χορηγούμενη-

Ειδικότερα, συνολικά 18 ομάδες παιδιών 9 έως 16 ετών από όλη την Ξάνθη, με τη βοήθεια ενηλίκων εκπαιδευτών- μεντόρων, θα ερευνήσουν, θα κατασκευάσουν, θα προγραμματίσουν το δικό τους ρομπότ. Στα πλαίσια του παγκόσμιου διαγωνισμού ρομποτικής, έρευνας και καινοτομίας FIRST® LEGO® LEAGUE, οι ομάδες θα επιλέξουν και θα επιλύσουν ένα πραγματικό πρόβλημα σχετικά με το διάστημα, που αποτελεί και το φετινό θέμα του διαγωνισμού. Επιπλέον, μπαίνοντας στη θέση ενός επιστήμονα ή μηχανικού, τα μαθαίνουν πώς να σκέφτονται διαφορετικά καλλιεργώντας τις ψηφιακές, κοινωνικές, συνεργατικές τους δεξιότητες ενώ όπως συμβαίνει και σε όλες τις δράσεις της eduACT, θα κατασκευάσουν ένα αυτόνομο ρομπότ χρησιμοποιώντας τον εκπαιδευτικό εξοπλισμό LEGO® MINDSTORMS® EV3.

Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσα από εβδομαδιαίες συναντήσεις, ξεκινάει τέλη Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται με τη συμμετοχή των ομάδων στον πανελλήνιο διαγωνισμό FIRST® LEGO® LEAGUE στις αρχές Φεβρουαρίου του επόμενου έτους. Όπως και τις περασμένες χρονιές η αυλαία ανοίγει με τα Matching events που πραγματοποιούνται με σκοπό να γνωριστούν οι ομάδες μεταξύ τους και με τους προπονητές τους.

Η συμμετοχή όλων στο πρόγραμμα είναι δωρεάν, ενώ ο χώρος στον οποίο θα πραγματοποιηθούν οι εβδομαδιαίες εκπαιδευτικές συναντήσεις είναι το TechLab Xanthi στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ξάνθης.

Το πρόγραμμα συνδιοργανώνεται από το φιλεκπαιδευτικό μη κερδοσκοπικό σωματείο eduACT , το Xanthi TechLab και πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα.

Δηλώστε και εσείς συμμετοχή στην πιο δημιουργική εκπαιδευτική διαδικασία

eduACT: steamwithfll[email protected], Τηλέφωνο: 6984332342

Υπεύθυνη προγράμματος: Μαρίνα Αθανασάκη

- Χορηγούμενη-

Διαβασε και αυτο

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Από την εποχή του δημ. Αλτιναλμάζη τα μάρμαρα που έσπασαν μπροστά από τα δικαστήρια (βίντεο)

Για την καταστροφή των ιστορικών μαρμάρων που τοποθετήθηκαν επί δημάρχου Αλτιναλμάζη προς τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης, για τα μπάζα στο οικοπάρκο που φέρει τον ίδιο τίτλο, καθώς και για τη δυσμενή κατάσταση του πρασίνου στην Αλεξανδρούπολη έκανε λόγο ο σύμβουλος της κοινότητας της πόλης και εθνοβιολόγος, Παύλος Γεωργιάδης. Μάλιστα, στην εκδήλωση για το αστικό πράσινο που πραγματοποιήθηκε προ ολίγων ημερών από την Ανεξάρτητη Κοινότητα Φάρος Αλεξανδρούπολης, παρευρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Πρασίνου και βιώσιμης αστικής κινητικότητας, Ηλίας Δαστερίδης.
- Χορηγούμενη -