Σάββατο, 26 Ιουλίου, 2025
37.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΕλλαδαΕκδόθηκε το ΦΕΚ για πληρωμή των μη ασφαλισμένων στον ΕΛΓΑ που είχαν...

Εκδόθηκε το ΦΕΚ για πληρωμή των μη ασφαλισμένων στον ΕΛΓΑ που είχαν πληγεί από πυρκαγιές και Daniel

Εκδόθηκε το ΦΕΚ (Αρ. Φύλλου 562 Τεύχος Β, FEK-2024-Tefxos B-00562-downloaded -27_01_2024[1].pdf΄) βάσει του οποίου πληρώνονται οι παραγωγοί οι οποίοι δεν ήταν ασφαλισμένοι στον ΕΛΓΑ, επειδή δεν το επέβαλε ο Κανονισμός του, κατά την περίοδο των πυρκαγιών και της θεομηνίας Daniel.

Πρόκειται για 15.773.591€ που προέρχονται από το Γεωργικό Αποθεματικό του 2023

Δικαιούχοι της χρηματοδοτικής στήριξης έκτακτης ανάγκης είναι οι αγρότες που δραστηριοποιούνται στην εκτροφή χοίρων, πουλερικών (όρνιθες, πτηνά, ινδιάνοι, πάπιες, φραγκόκοτες, χήνες, φασιανοί), στην καλλιέργεια ανθών και καλλωπιστικών, ακακιών, κάνναβης, παυλόνιας, κηπευτικών υπό κάλυψη, φυτωρίων ελάτης και λοιπών δασικών δέντρων, φυτωρίων καρποφόρων δέντρων και θάμνων, γκαζόν, κράνων και μανιταριών, οι οποίοι επλήγησαν από πυρκαγιές την περίοδο Ιουλίου – Αυγούστου 2023 και από πλημμύρες κατά τον Σεπτέμβριο 2023 στις Περιφερειακές Ενότητες (Π.Ε.) Αλεξανδρούπολης, Αργολίδας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Έβρου, Εύβοιας, Καρδίτσας, Κορινθίας, Λάρισας, Μαγνησίας, Ρόδου, Ροδόπης, Τρικάλων και Φθιώτιδας, καθώς και οι παραγωγοί μελιού που έχουν έδρα εκμετάλλευσης στις ΠΕ Έβρου, Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων.

Η αποζημίωση χορηγείται σύμφωνα με τις δηλωθείσες ζημίες των γεωργών ανά στρέμμα για τις καλλιέργειες φυτικής παραγωγής, ανά ζώο για τη ζωική παραγωγή και ανά κυψέλη για τους παραγωγούς μελιού(αφορά τις μελισσοτροφή).

Η ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και ανεκχώρητη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης.

  • Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι μελισσοκόμοι, πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι αύριο, 30 Ιανουαρίου 2024.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Ξένοι στην πόλη τους νιώθουν κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης

Στριμωγμένοι έως και εκτοπισμένοι δηλώνουν ότι νιώθουν οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης, εξαιτίας της τεράστιας...

Άνοδος 150 μόρια στη Σχολή Ψυχολογίας Διδυμοτείχου – Πτώση στη Νοσηλευτική Σχολή Αλεξανδρούπολης

Σε 70.276 ανήλθε ο συνολικός αριθμός των φετινών υποψηφίων, από τους οποίους οι 59.822...

Τελωνείο Ορμενίου: Σύλληψη 2 ημεδαπών για μεταφορά στη χώρα μας απαγορευμένων φυτοπροστατευτικών προϊόντων

Συνελήφθησαν την 23-7-2025 το βράδυ στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Ορμενίου Έβρου από αστυνομικούς της...

4.394 νέοι φοιτητές και φοιτήτριες στα 31 τμήματα των 10 σχολών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

Συνολικά 4.394 νέοι φοιτητές και φοιτήτριες εισάγονται στα 31 τμήματα των 10 σχολών του...

Παρόμοια