15.9 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021

Eισήγηση της Νατάσας Γκαρά στο νομοσχέδιο Λιβάνιου για τα ΜΜΕ (βίντεο)

«Προκλητική στάση του Πρωθυπουργού στην Ικαρία. Δώρα σε ΜΜΕ και μπόνους σε γαλάζια στελέχη»

- Χορηγούμενη-

Το σχέδιο νόμου του κ. Λιβάνιου για τα ΜΜΕ βάζει σε προτεραιότητα την ικανοποίηση μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων και ταυτόχρονα σπεύδει να καλύψει τις απαιτήσεις των μιντιαρχών, σε αντίθεση με τις μεγάλες ανάγκες της κοινωνίας, ανάφερε η Βουλευτής Έβρου και Αν. Τομεάρχης, Επικοινωνίας και Ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά, ως εισηγήτρια του νομοσχεδίου στη δεύτερη συνεδρίαση σήμερα στις επιτροπές της Βουλής.

- Χορηγούμενη-1

Ξεκινώντας την εισήγησή της η κα Γκαρά, αναφέρθηκε στη συντεταγμένη προσπάθεια της Κυβέρνησης να εξαγοράσει την εύνοια των ΜΜΕ και την απόκρυψη ειδήσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της πολιτικής, η απουσία κάθε εικόνας και αναφοράς από τα συστημικά ΜΜΕ του προκλητικού γεύματος του Πρωθυπουργού στην Ικαρία χωρίς να τηρούνται οι υγειονομικοί κανόνες, τη στιγμή που επιβάλλονται ολοένα σκληρότερα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας στους πολίτες της χώρας. «Οι Νόμοι ισχύουν για όλους τους πολίτες, αλλά όχι γι’ αυτόν τον Πρωθυπουργό, που για πολλοστή φορά τους παραβαίνει, τηρώντας αλαζονική και κυνική στάση απέναντι στην κοινωνία;», αναρωτήθηκε η κα Γκαρά.

Στη συνέχεια η Βουλευτής επισήμανε ότι το νομοσχέδιο εξυπηρετεί τις ανάγκες των καναλαρχών με την απαλλαγή του 98% από την πληρωμή των δόσεων για τις τηλεοπτικές άδειες και δίνει δώρα και μπόνους για ημετέρους, φίλους, γαλάζια παιδιά. Την ίδια στιγμή προβλέπονται «μεταφερόμενοι» εργαζόμενοι ανάλογα με τις συγκυριακές ανάγκες και την εργοδοτική βούληση και μείωση του ορίου των 400 εργαζομένων στα κανάλια.

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τόλμησε κι έβαλε τάξη στο αρρύθμιστο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο της χώρας», ανάφερε η κα Γκαρά. Χαρακτήρισε το παρόν νομοσχέδιο ως «ένα πισωγύρισμα σε μια εποχή ασυδοσίας, την ώρα που τα ΜΜΕ, και ιδιαίτερα τα περιφερειακά ΜΜΕ, πλήττονται από την κρίση. Παράλληλα, αποδεικνύεται ότι προτεραιότητα για αυτήν την κυβέρνηση είναι η συντήρηση της σχέσης εξάρτησης και διαπλοκής με τα ΜΜΕ πλήττοντας τη δημοκρατική λειτουργία της χώρας».

Τέλος η Βουλευτής πρότεινε τη στήριξη της βιωσιμότητας των Μέσων, με ένα ολιστικό πρόγραμμα στήριξης για τον Τύπο και την εργασία, με συγκεκριμένα κριτήρια και διαφάνεια, καθώς διανύουμε περίοδο παρατεταμένης κρίσης, με τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για το “Παιδικό χωριό SOS Θράκης”...

🗣Η Εθελοντική ομάδα Διδυμοτείχου “αποΔιΔω” για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά καλεί τους πολίτες του Διδυμοτείχου να συνδράμουν στην συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, τα...

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ