fbpx
16.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 30 Μαρτίου, 2020

Έφεδροι αξιωματικοί του Έβρου κοντά στους στρατευμένους

ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΤΙΜΗ - Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ Ε Φ « ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ 1» ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ «Όταν κάνεις ό,τι μπορείς , κάνεις ό,τι πρέπει» ( Π. ΟΥΣΤΙΝΩΦ )

- Χορηγούμενη-

Η  ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εορταστικό  κι  ευχάριστο  θα είναι- έτσι  πιστεύουμε τουλάχιστο – το σημερινό μας σημείωμα  καθώς αναφέρεται  στην Παράδοση , τα έθιμα που τη  συνοδεύουν  αλλά  και τη συμπεριφορά των  ανθρώπων , τα στοιχεία  που  συνδέονται μ’ αυτήν όπως για παράδειγμα τον αλτρουϊσμό , τη  φιλαλληλία , την ανθρωπιά , τη συμπάθεια , τη συμπαράσταση .  Κι  όλα  αυτά  μέσα σε μια επικαιρότητα που κυριαρχείται  από μια έντονη , προκλητική ,  απροσχημάτιστη νεοοθωμανική  καθώς και αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας με ευθείες απειλές κατά της χώρας μας και της Κύπρου  με ενέργειες  ήκιστα φιλικές .

Η κοπή της πίτας

ΟΙ  ΕΦΕΔΡΟΙ  ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ  ΜΑΣ

- Χορηγούμενη-

Μέσα  σ’ αυτά  τα πλαίσια  προφανώς  κινούμενοι   και με το ιδεαλιστικό  στοιχείο  του αλτρουϊσμού   της αλληλεγγύης  αλλά και του πατριωτισμού να   τους  συνέχει  οι ΄Eφεδροι  Αξ/κοί  του Νομού μας  πραγματοποίησαν  την επίσκεψή τους σε  Ε Φ   της Ελληνοτουρκικής μεθορίου προκειμένου να συναντηθούν με  τους αετούς- φρουρούς  των συνόρων  μας , που υπηρετούν εκεί , να κουβεντιάσουν  μαζί τους , να  τους ευχηθούν για τον καινούριο χρόνο και να τους  προσφέρουν δώρα χρήσιμα  για όλους  ( ηλεκτρικά , αθλητικά , επιτραπέζια  παιχνίδια   κλπ  )  δώρα που κάνουν τη  διαβίωσή τους  εκεί πιο άνετη και πιο ευχάριστη .

Ένα μέρος από την εξαιρετική ενημέρωση επί τόπου

ΣΤΟ  Ε Φ   ¨ ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ 1 ¨ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΘΟΡΙΟΥ

Τη φορά αυτή οι  Έφεδροι Αξ/κοί της περιοχής μας επέλεξαν να επισκεφθούν ένα από τα πολλά σημαντικά όσο κι απαραίτητα Ε Φ , που βρίσκονται κατά μήκος της  εκτεταμένης Ελληνοτουρκικής μεθορίου  , το Ε Φ ¨ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ  1 ¨. Ένα Φυλάκιο  κατάλληλα εξοπλισμένο , όπως και να το δει κανείς , προκειμένου να εκτελούν οι άνδρες του  κατά τον καλύτερο τρόπο την αποστολή τους , όπως αυτή έχει προσδιορισθεί γενικά και ειδικότερα  στη συγκεκριμένη περίπτωση  με τους κύριους και παρεπόμενους στόχους  ασφάλειας .

Η ενημέρωση από το φρουρό- Παρατηρητή

Η  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

  Τους επισκέπτες υποδέχθηκαν  ο Επιτελάρχης  της Ταξιαρχίας που  ανήκει το Ε Φ  μαζί με τους Δ/τές του Τάγματος και του Λόχου και φυσικά το προσωπικό – τους Βιγλάτορες  – του Φυλακίου . Ακολούθησε η ενημέρωση για την αποστολή του  ( μια ενημέρωση  πλήρης , ολοκληρωμένη , αναλυτική και ουσιαστική , κυριολεκτικά υπόδειγμα ) για  τις συνθήκες διαβίωσης των φρουρών  κι ορισμένα άλλα στοιχεία άξια λόγου  κι αναφοράς  καθώς και ξενάγηση στους γύρω χώρους .

Στιγμιότυπο από την επίδοση τιμητικής πλακέτας

ΟΙ ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΕΙΣ

Στην προσφώνησή του ο Επιτελάρχης  της Ταξιαρχίας  αφού ευχαρίστησε τους επισκέπτες  – μέλη του ΣΕΑΝ ΕΒΡΟΥ για την επιλογή τους να επισκεφθούν το συγκεκριμένο Φυλάκιο καθώς και για τα πλούσια  και χρήσιμα όπως είπε , δώρα , που προσέφεραν , τους διαβεβαίωσε ότι όσοι υπηρετούν στο συγκεκριμένο χώρο γνωρίζουν την αποστολή τους και είναι αποφασισμένοι να προασπίσουν την περιοχή συμβάλλοντας έτσι στην ασφάλεια των  της περιοχής .

Και η επίδοση της σημαίας στον αρχιφύλακα του Ε Φ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΕΑΝ  ΕΒΡΟΥ

Στην προσφώνησή του ο Πρόεδρος του ΣΕΑΝ ΕΒΡΟΥ  στο σκοπό της επίσκεψης , στους δεσμούς που συνδέουν τους  μονίμους με τους Εφ. Αξ/κούς και οι οποίοι είναι συμπληρωματικοί μεταξύ τους  για να καταλήξει λέγοντας  « Ίσως είμαστε  από τους λίγους που σας  νιώθουμε γιατί  κι εμείς ζήσαμε τέτοιες στιγμές , που εσείς τώρα αντιμετωπίζετε και μάλιστα ενίοτε  με δραματικό τρόπο . Όμως αυτό είναι απόρροια  της γειτνίασής μας  με ένα γείτονα κακόβουλο, ύπουλο , αφερέγγυο , αδίστακτο , σκληρό, βάναυσο και γι’ αυτό επικίνδυνο ιστορικά . Αυτή μας η επίσκεψη  είναι επίσης ένδειξη τιμής σε όσους υπηρετούν στις Ε Δ αλλά κι ευγνωμοσύνης για το αίσθημα ασφάλειας που μας παρέχετε ώστε να ασχολούμαστε οι υπόλοιποι με τις επαγγελματικές μας δραστηριότητες απερίσπαστοι .  Να είστε υπερήφανοι γιατί υπηρετήσατε την πατρίδα μας σ’ αυτό τον αιματοβαμμένο και πολύπαθο χώρο και με περήφανους για την ελληνικότητά τους κατοίκους» .

Η  ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ

Ακολούθησε η κοπή της πίτας σε μια εξαιρετικά ζεστή ατμόσφαιρα , χαλαρή , φιλική με ανταλλαγή ευχών ,συζήτηση . Στη δημιουργία της όλης καλής ατμόσφαιρας σίγουρα συνέβαλε και η πολύ καλή προετοιμασία της εκδήλωσης από τους οικοδεσπότες .

Και η αναμνηστική με το φρουρό- Παρατηρητή

ΚΑΙ  ΤΟ  ΕΠΙΜΥΘΙΟ

Και για να κλείσουμε το σημείωμά μας αυτό ,  ύστερα από όσα αναφέρθηκαν παραπάνω , νομίζουμε ότι το συμπέρασμα είναι προφανές : Ήταν μια επίσκεψη- εκδήλωση των Εφ. Αξ/κών του ΕΒΡΟΥ  τιμής προς τους φρουρούς των συνόρων μας ,  εκεί που πρέπει , όπως πρέπει , άριστα προετοιμασμένη κι απόλυτα πετυχημένη και μέσα στα πλαίσια του καθήκοντος , όπως το νιώθουν  οι ίδιοι  ή όπως το διατυπώνει ο μεγάλος Λατίνος φιλόσοφος, συγγραφέας και νομικός ΚΙΚΡΩΝΑΣ  «  ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΙΓΜΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΗΚΟΝ»  , αλλά  και μια ενέργεια ανθρωπιστική σύμφωνα με την άποψη του ΠΛΑΤΩΝΑ  ότι « Να είσαι δίκαιος είναι καθήκον , να είσαι άνθρωπος είναι αρετή».

Ο ΕΥΔΙΟΣ

- Χορηγούμενη-

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

 

Διαβασε και αυτο

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

- Χορηγούμενη -