Ε. Λαμπάκης: “Η Ελένη Ιντζεπελίδου ήταν εδώ και καιρό ουσιαστικά εκτός παράταξης” (video)

Απάντηση στην αποχώρηση της Δημοτικού Συμβούλου Ελένης Ιντζεπελίδου από την παράταξη “Πόλη και Πολίτες” έδωσε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης. Λίγες ώρες πριν, η Ελένη Ιντζεπελίδου με δελτίου τύπου έθεσε εαυτόν εκτός της παράταξης καθώς όπως εξήγησε, διαφωνεί με τον τρόπο διοίκησης του Δήμου τον οποίο ασκεί ο Δήμαρχος.

Το ποτήρι ξεχείλισε εδώ και λίγους μήνες. όταν μας παρέθεσε τα επιχειρήματα του για την πεζοδρόμηση του ιστορικού κέντρου της πόλης, πρότεινα να “αφουγκραστούμε” τους πολίτες και τους επαγγελματίες για τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις και να λάβουμε σωστές αποφάσεις.

Πίεζα και του εξηγούσα επανειλημμένα ότι αυτή η πεζοδρόμηση δεν θα εξυπηρετήσει τίποτα και κανέναν.  

Αντίθετα θα δημιουργήσει ακόμη μία κυκλοφοριακή ασφυξία διότι πρόκειται για μία οδική αρτηρία που εξυπηρετεί τόσο το Λιμάνι όσο και την Ανατολική πλευρά της πόλης και  θα προκαλέσει το μένος και την δυσαρέσκεια των οδηγών. Εισέπραξα την ίδια αδιαφορία και την απαξία.

Λίγες μέρες πριν δέχτηκα το τελειωτικό χτύπημα. Σε όλη την διάρκεια της θητείας μου, επισκεπτόμουν συστηματικά και τακτικά τους οικισμούς του Δήμου, συμμετέχοντες σε όλες τις εκδηλώσεις.

Κατέγραφα και μετέφερα αιτήματα, παράπονα και προβλήματα των κατοίκων του ιστού της πόλης καθώς και των οικισμών προς επίλυση. Δυστυχώς έβρισκα κλειστές πόρτες με μια μικρή εξαίρεση στον οικισμό της Συκορράχης.

Οι κάτοικοι των οικισμών νιώθουν έντονα την εγκατάλειψη από την Δημοτική αρχή και την εκφράζουν πλέον ανοιχτά.

Επισκέφτηκα πρόσφατα το Γυμνάσιο της Άνθειας. Αντίκρισα σοκαρισμένη μια απίστευτη εικόνα. Κακοτεχνίες και ζημιές που εγκυμονούν κινδύνους για τα παιδιά και τους καθηγητές. Ένα περιβάλλον απαράδεκτο που δεν έχει καμία σχέση με φράσεις όπως “δια βίου μάθηση” & “εκπαίδευση”.

Επισκέφτηκα άμεσα τον Δήμαρχο λυπημένη και αγανακτισμένη. Τον ενημέρωσα λεπτομερώς ότι ήταν ορατός ο κίνδυνος για ατυχήματα. Την ίδια στιγμή επικοινωνήσαμε με την Διευθύντρια του Γυμνασίου όπου και της υποσχέθηκε ότι την επόμενη το πρωί ένας μηχανικός του Δήμου θα πήγαινε στο Γυμνάσιο για αυτοψία, προκειμένου να αρχίσουν άμεσα οι αποκαταστάσεις και οι επιδιορθώσεις.

Όμως μάταια περιμέναμε. Το σύνδρομο του εύκολου ΝΑΙ, της υπόσχεσης χωρίς αντίκρισμα και του υποκριτικού ενδιαφέροντος χτύπησε και πάλι. Επικοινώνησα για να ενημερωθώ αν όντως πήγε ο μηχανικός και η απάντηση ήταν αρνητική. Καταρρακώθηκα…”  Αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση, η οποία αναγνώσθηκε στα μέλη του Δ.Σ.

Απαντώντας σε όλα αυτά, ο Δήμαρχος, αφού αρχικά σχολίασε το γεγονός της απουσίας της Ελένης Ιντζεπελίδου από τη συνεδρίαση, δήλωσε πως σέβεται την απόφασή της, και τις απόψεις της, τις οποίες ωστόσο όπως τόνισε απορρίπτει. ” Η κυρία Ιντζεπελίδου, εδώ και καιρό ουσιαστικά βρίσκεται εκτός της παράταξης, καθώς εδώ και πολύ καιρό, αρνείτο να παραστεί στις συνεδριάσεις τις παράταξης”.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ