fbpx
22 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

Δράσεις για τη Σαμοθράκη ανακοίνωσε ο Χάρης Θεοχάρης

- Χορηγούμενη-

Με στοχευμένες δράσεις που θα κινηθούν σε δύο άξονες, απαντά το υπουργείο Τουρισμού στο πρόβλημα που ενέσκηψε στο νησί της Σαμοθράκης.

Σε σημερινή συνάντηση που είχε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, με τον πρόεδρο των επαγγελματιών και βιοτεχνών Σαμοθράκης, Γιάννη Γλήνια, αλλά και με τον νέο δήμαρχο, Νίκο Γαλατούμο, που συνόδευε τη σημερινή αποστολή στο υπουργείο Τουρισμού, αφού σημείωσε ότι πράγματι η ζημιά είναι μεγάλη για το νησί, εστίασε στο πλέγμα δράσεων που θα «τρέξει» το υπουργείο.

Ο πρώτος άξονας, όπως είπε ο κ. Θεοχάρης, θα αφορά τη συνολική τουριστική θεώρηση στο νησί και, προς αυτή την κατεύθυνση, το υπουργείο Τουρισμού «θα μεταφέρει τα λιμνάζοντα προβλήματα του νησιού στα συναρμόδια υπουργεία, με στόχο την άμεση επίλυσή τους».

- Χορηγούμενη-

Σε πρώτο επίπεδο, όπως τονίστηκε, θα υπάρξει βοήθεια για την άμεση ανακούφιση και σε δεύτερο επίπεδο, μια μακρόχρονη στρατηγική, που θα συμβάλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Σε ό,τι αφορά τον δεύτερο άξονα των δράσεων, αυτός άπτεται καθαρά με τις αρμοδιότητες του υπουργείου Τουρισμού, και ο υπουργός εστίασε στην καμπάνια προβολής του νησιού στη Ρουμανία μέσω bloggers, αλλά και σε ενέργειες όπως η αδειοδότηση του κάμπινγκ, αλλά και η αξιοποίηση του Ξενία.

Πλέον, όλες οι δυνάμεις του υπουργείου, αλλά και των επαγγελματιών στη Σαμοθράκη εστιάζουν στην άνθιση των τουριστικών ροών τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να καλυφτεί το χαμένο έδαφος του Αυγούστου.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Θεοχάρης, για μια ακόμη φορά, στάθηκε στη σημασία της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου και πως αυτή, εάν υφίστατο για τη Σαμοθράκη, θα λειτουργούσε ευεργετικά στην εξέλιξη των τουριστικών ροών προς το νησί.

Σε ό,τι αφορά το σκέλος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του νησιού, αυτό εντοπίζεται στη μόνιμη ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού σε ετήσια βάση, όπως ανάφερε ο πρόεδρος των επαγγελματιών και βιοτεχνών Σαμοθράκης, Γιάννης Γλήνιας. «Πάμε σε εκθέσεις στο εξωτερικό και δεν μπορούμε να υποσχεθούμε σταθερότητα στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις», ανάφερε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή, ένα ζήτημα αφορά και το Μουσείο της Σαμοθράκης το οποίο για πέντε χρόνια παραμένει κλειστό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το χαρτοφυλάκιο των τουριστικών προϊόντων που διαθέτει το νησί. Μάλιστα, η νέα δημοτική αρχή, όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο νέος δήμαρχος, θα κινηθεί άμεσα για το άνοιγμα των θυρών του Μουσείου, όπως και της ενίσχυσης της τουριστικής προβολής στο εξωτερικό.


Σε ανακοινωσή τους οι φορείς της Σαμοθράκης για τη συνάντηση με τον κ. Θεοχάρη αναφέρουν αναλυτικά:
Στο πλαίσιο των επαφών που είχαμε σήμερα στην Αθήνα με τον υπουργό τουρισμού κύριο ΘΕΟΧΑΡΗ ΧΑΡΗ θελουμε να ενημερώσουμε τους κατοίκους τις σαμοθρακης για τα κάτωθι:
– ο υπουργός δεσμεύτηκε για την άμεση προβολή του νησιού μέσω διεθνών δικτύων με στόχο την προσέλκυση όσο των δυνατών περισσότερων επισκεπτών από χώρες τις βαλκανικής..
– Άμεση διερεύνηση της δυνατότητας στοχευμένων κοινωνικών ομάδων που θα επιδοτηθούν για να επισκεφθούν το νησι(κοινωνικός, σχολικος τουρισμός κλπ)…
– Δέσμευση για προσπάθεια αναβίωση δράσεων στο νησί που είχαν θετικό προσημο( δημοσιογραφικό συνεδριο…)αλλά κ δημιουργία νέων δράσεων που θα έχουν πανελλαδικό αλλά κ διεθνή χαρακτήρα…
– Δέσμευση για Επιτάχυνση της αδειοδότηση των κάμπινγκ σαμοθρακης ως πνεύμονα για την οικονομία του νησιου..
– Δέσμευση για άμεση επαφή με το υπουργείο πολιτισμού στην κατεύθυνση της επαναλειτουργίας του μουσείου κ του αρχαιολογικού χώρου…
– Δέσμευση για αναβάθμιση λειτουργίας των ιαματικών λουτρών Σαμοθρακης..
– Δέσμευση προβολή της Σαμοθρακης μέσω του ΕΟΤ στο πλαίσιο μιας στρατηγικής προώθησης του νησιού μας
– Δέσμευση για προώθηση στον υπουργό οικονομικών δέσμης μέτρων για την ελάφρυνση των επαγγελματιών αλλά κ κατοίκων του νησιού..
– Δέσμευση για προώθηση στον υπουργό οικονομικών του αιτήματος του νησιού για άμεση επαναλειτουργία του τελωνείου σαμοθρακης…
– Δέσμευση για άμεση επαφή με τον υπουργό ναυτιλίας κύριο ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ ώστε στη νέα σύμβαση επιδοτησης της γραμμης να περιλαμβάνονται κ άλλοι προορισμοί οπως Λήμνος Λαύριο κλπ…
– Δέσμευση για πρόωθηση στον υπουργό εμπορικής ναυτιλίας του αιτήματος των κατοίκων τις Σαμοθρακης, ώστε η νέα σύμβαση που θα υπογράφει κ θα ισχύσει από 1/11/2019 να είναι πρωτίστως επ ωφελεια του νησιού (δώδεκαμηνης διαρκείας..) ώστε να αποτελέσει ένα επιπλέον παράγοντα ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος μας….
– Συστήθηκε μια επιτροπή παρακολούθησης της πορείας των αιτημάτων η οποία θα αξιολογεί θα παρακολουθεί κ θα λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στη δημοτική αρχή κ τον υπουργό…
– Τέλος ο υπουργός δεσμεύτηκε να επισκεφθεί το νησί αρχές Σεπτέμβρη ώστε ο ίδιος να έχει την καλύτερη δυνατή εικόνα για την πορεία του νησιού…

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

 

Διαβασε και αυτο

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

- Χορηγούμενη -