Δομή πληροφόρησης & συμβουλευτικής από το Εργατικό Κέντρο Έβρου (video)

Tη λειτουργία δομής πληροφόρησης και συμβουλευτικής εργαζομένων και ανέργων ανακοίνωσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Έβρου και το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Η δομή θα παρέχει δωρεάν, υπηρεσίες πληροφόρησης σε θέματα ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά, εργασιακά και απασχόλησης ενώ οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι μπορούν να προσέρχονται στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έβρου και να υποβάλλουν εξατομικευμένα ερωτήματα που τους απασχολούν όπως είναι οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, οι συμβάσεις εργασίας, άδειες και κοινωνικές παροχές, κ.α.

Επιπλέον, όπως εξήγησε και ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, Σταθης Ασπιώτης, στο πλαίσιο παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, θα υλοποιηθούν και ατομικά και ομαδικά εργαστήρια συμβουλευτικής εργαζομένων και ανέργων με θεματικές όπως η διαχείριση εργασιακού άγχους, η ανάπτυξη δεξιοτήτων λήψης επαγγελματικής απόφασης, η σύνταξη βιογραφικού αλλά και η διαμόρφωση ενός πλάνου αναζήτησης εργασίας.

Η δομή λειτουργεί πρωινές ώρες, Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν.Έβρου Λεωφ. Δημοκρατίας 372.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως, άμεσα, μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν δωρεάν σεμινάρια, εκμάθησης ξένων γλωσσών, Αγγλικά και Τουρκικά, χρήσης Η/Υ (ECDL), ;ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν την ανάλογη πιστοποίηση.