fbpx
4.9 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023

Δήμος Σαμοθράκης: Έχει καταστραφεί το δίκτυο ύδρευσης και το οδικό δίκτυο

- Χορηγούμενη-

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ
Ο Δήμος Σαμοθράκης ενημερώνει τους πολίτες για τη τρέχουσα κατάσταση σχετικά με τα δίκτυα ύδρευσης:

 

ΑΛΩΝΙΑ
Τα δίκτυα τροφοδοσίας της δεξαμενής από τις πηγές Ασκάμνες, Άη- Γιώργη και Σωτήρος έχουν ολοσχερώς καταστραφεί. Συγχρόνως, οι καταστροφές που έχουν επέλθει στις περιοχές αυτές καθιστούν την πρόσβαση με οχήματα αδύνατη.

Η γεώτρηση της Σκλαβούνας έχει υποστεί ολική βλάβη και επιπλέον η λάσπη εμποδίζει την προσέγγιση με μηχανήματα αποκατάστασης. Παρ’ όλα αυτά έχει καταφθάσει το ειδικό συνεργείο και εργάζεται για την αποκατάσταση.
Επίσης, ανατέθηκε σε τεχνική εταιρία από την Κομοτηνή η επισκευή του δικτύου Σωτήρος – Άη-Γιώργη και ήδη η εργολαβία ετοιμάζεται να εγκατασταθεί.
Εχθές αποκαταστάθηκε η πρόσβαση στην δεξαμενή υδροδότησης των Αλωνίων που βρίσκεται στη θέση Κουφόπετρο.
Έχουν αποσταλεί εμφιαλωμένα νερά στον οικισμό, για τους κατοίκους.
Βυτιοφόρο του Πυροσβεστικού Κλιμάκιου Σαμοθράκης θα τροφοδοτεί καθημερινά τους κατοίκους των Αλωνίων με νερό για οικιακή χρήση. Θα βρίσκεται καθημερινά, 9πμ – 11πμ, μπροστά στην εκκλησία και 11πμ – 1μμ, στο κέντρο του οικισμού.

 

ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ
Έχει καταστραφεί το δίκτυο τροφοδοσίας της ύδρευσης του Ξηροποτάμου. Δεν υπάρχει πρόσβαση στην υδρομάστευση της τοποθεσίας Μάνταλ Παναγιά. Περιμένουμε από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μηχανήματα ώστε να αποκατασταθεί η πρόσβαση.
Στο καφενείο του οικισμού έχουν αποσταλεί εμφιαλωμένα νερά για τους κατοίκους.

 

ΜΑΚΡΥΛΙΕΣ
Υπάρχει αδυναμία πρόσβασης στην υδρομάστευση, η όποια έχει υποστεί μεγάλη βλάβη. Αύριο το συνεργείο αποκατάστασης, θα επιχειρεί στις Μακρυλιές ένα το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες και δεν έχουμε έντονες βροχοπτώσεις. Στο τυροκομείο του Παπανικολάου έχουν αποσταλεί εμφιαλωμένα νερά για τους κατοίκους.

 

ΚΑΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑ
Η βοηθητική γεώτρηση του οικισμού έχει υποστεί μεγάλη καταστροφή, με αποτέλεσμα να μην τροφοδοτείται ένα μέρος του οικισμού. Όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν θα αποκατασταθεί άμεσα.
Δυστυχώς η ζημίες που έχει υποστεί το νησί είναι τεράστιες και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν επιτείνουν την δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε. Προσπαθούμε με κάθε μέσο που διαθέτουμε μαζί με την Πυροσβεστική και τον Στρατό να ανταπεξέλθουμε στις παρούσες αντίξοες συνθήκες. Θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για κάθε νεότερο από το site του Δήμου Σαμοθράκης.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ
Ειδικό κλιμάκιο επτά (7) μηχανημάτων της Εγνατίας Οδού επισήμανε τις αδυναμίες του οδικού δικτύου και πρότειναν λύσεις. Ήδη ο Δήμος Σαμοθράκης σχεδιάζει την πλήρη αποκατάσταση του κεντρικού δικτύου από Κήπο έως Παχιά Άμμο. Η μελέτη θα ανατεθεί στην Εγνατία Α.Ε. Για την άμεση αποκατάσταση και συντήρηση τα συνεργεία της περιφέρειας από σήμερα θα ενισχυθούν και θα αναλάβουν όσα απαιτούνται.
Στη γέφυρα Απατσανάδες έγινε επιχωμάτωση στο ρήγμα , ωστόσο οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την πλήρη λειτουργία του. Κατασκευάζεται προσωρινή διάβαση η οποία θα χρησιμοποιείται μέχρι την κατασκευή της γέφυρας.

 

ΑΓΡΙΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ
Η καταστροφή του αγροτικού δικτύου είναι ολοσχερής. Από την πρώτη στιγμή έχουμε ζητήσει βοήθειες σε μηχανήματα και χειριστές για να δουλεύουν παράλληλα σ όλες τις περιοχές. Γίνονται συνεχής προσπάθειες τόσο σε μηχανήματα όσο και σε χειριστές και όταν εξασφαλιστούν θα γίνουν αποκαταστάσεις σε όλες τις περιοχές.

 

ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΚΑΤΟΛΥΣΘΗΣΕΙΣ
Ο Δήμος Σαμοθράκης έχει απευθυνθεί στις τεχνικές υπηρεσίες της ΠΑΜΘ και στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης για να σταλούν ειδικά κλιμάκια να εκτιμήσουν την κατάσταση και την επόμενη εβδομάδα αναμένονται γεωλόγοι και γεωτεχνικοί για να κάνουν αυτοψίες που έχει διαμορφωθεί από την θεομηνία.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

Life pass: ζωή με το δελτίο

Η ύπαρξη των κάθε λογής «pass» ή «voucher» όπως είναι γνωστά πλέον τα δελτία, τα  κουπόνια, οι προπληρωμένες επιταγές και κάρτες αποτελούν πλέον μέρος...