fbpx
13.9 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, Απρίλιος 19, 2021

Δήμος Αρριανών: Χρειάζεται 24 υπαλλήλους, αλλά απολύει έξι παρατασιούχους

- Χορηγούμενη-

«Ούτε καν τους έγινε μια κοινοποίηση της απόφασης για την λήξη πλέον της απασχόλησής τους.» δηλώνει ο αντιπρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου των Δημοτικών Υπαλλήλων Ροδόπης κ. Δημήτρης Μάγγας για τους έξι υπαλλήλους ( «παρατασιούχους») οι οποίοι με απόφαση της Δημοτικής Αρχής Αρριανών έχασαν τη δουλειά τους.

- Χορηγούμενη-1

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρριανών πήρε μια απόφαση με την οποία συνεχίζουν την απασχόληση τους στο Δήμο Αρριαννών οι δώδεκα από τους δεκαοκτώ συμβασιούχους- παρατασιούχους που απασχολούνταν σε ανταποδοτικές υπηρεσίες, κυρίως στην Καθαριότητα. Ήταν μια απόφαση την οποία εμείς την καταγγείλαμε, δεν έχει νομικό έρεισμα, δεν καθαρίζονται κριτήρια με τα οποία παραμένουν στη δουλειά οι δώδεκα και απολύονται οι έξι.» εξηγεί ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής. Μάλιστα, σημειώνει πως υπάρχει μια εισήγηση του αντιδημάρχου πρασίνου και ύδρευσης που λέει ότι οι υπάλληλοι είναι απαραίτητοι για λόγους πραγματικούς, πχ μεγάλη έκταση του δήμου, πολλοί οικισμοί κ.α. Αλλά και εισήγηση της προϊσταμένης του Τμήματος Καθαριότητας η οποία λέει ότι είναι απαραίτητοι οι εργαζόμενοι αυτοί, καθώς υπάρχουν οχήματα και δεν υπάρχουν οδηγοί να τα κινήσουν. Όπως επίσης, υπάρχει η βεβαίωση των οικονομικών υπηρεσιών που λέει ότι θα προβλεφθούν οι πιστώσεις για την πληρωμή αυτών των ανθρώπων. «Και το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει να κρατήσει τους δώδεκα χωρίς κάποιο κριτήριο, πχ μοριοδότησης ή κοινωνικό κριτήριο. Υπάρχει γυναίκα εργαζόμενη η οποία έμεινε χωρίς δουλειά η οποία βάσει της μοριοδότησης ήταν πρώτη στον πίνακα κατάταξης. Δεν μπορώ να καταλάβω με ποια κριτήρια το Δ.Σ. πήρε αυτή την απόφαση.»

Η δημοτική αρχή χρειάζεται κι άλλους 24, αλλά απολύει έξι

Όπως εύστοχα υπενθυμίζει ο κος Μάγγας προηγήθηκε ψήφισμα της Δημοτικής Αρχής πριν λίγο καιρό «ότι είναι κοντά τους, ότι τους χρειάζονται. Τώρα τι άλλαξε;» Μάλιστα αποκαλύπτει ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη κατά αυτής της απόφασης και ο Σύλλογος και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

«Συναντηθήκαμε με τον Δήμαρχο Αρριανών, στην αρχή επικαλέστηκε έλλειψη πόρων. Τον Μάρτιο είχε πάρει απόφαση που έλεγε ότι πέραν των 18 υπηρετούντων με τις παρατάσεις χρειάζεται κι άλλους 24. Τότε δεν υπήρχε θέμα έλλειψης πόρων;» αναρωτιέται υπενθυμίζοντας το αυτονόητο ότι δηλαδή είναι έξι εργαζόμενοι με οικογένειες και υποχρεώσεις. «Δεν ήταν αρεστοί στην νυν Δημοτική Αρχή και δεν επαναπροσλήφθηκαν. Ίσως και να λήφθηκε η απόφαση για παράδειγμα φρονηματισμού των υπολοίπων υπαλλήλων. Αυτές οι πολιτικές για μας είναι ανεπίτρεπτες. Θα προσβάλουμε την απόφαση σε επίπεδο αποκεντρωμένης. Και μετά θα δούμε πως θα προχωρήσουμε.»

«Ζητάμε μόνιμες και σταθερές δουλειές για όλους τους συναδέλφους μας για να μην βιώνουν καταστάσεις ομηρίας.»

Σύμφωνα με τον κ. Μάγγα «Όλες αυτές οι ελαστικές σχέσεις εργασίας οδηγούν σε τέτοιες καταστάσεις, σε αυθαίρετες πρακτικές. Παρόμοια περιστατικά έχουν βιώσει και άλλοι συνάδελφοί μας ανά την Ελλάδα. Ο δήμαρχος Αρριανών δεν είναι εξαίρεση. Ζητάμε μόνιμες και σταθερές δουλειές για όλους τους συναδέλφους μας για να μην βιώνουν καταστάσεις ομηρίας.» Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «παρατασιούχοι» εργάζονται κανονικά στους άλλους δήμους της Ροδόπης. Μάλιστα όλοι οι εργαζόμενοι στέκονται στο πλευρό τους δηλώνοντας έτοιμοι να προβούν σε κινητοποιήσεις. «Είναι έτοιμοι γιατί δεν δέχονται την αδικία κι αυτό μας δίνει ισχύ.» καταλήγει ο κος Μάγγας στέλνοντας ένα μήνυμα προς πολλές κατευθύνσεις.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ