Δημήτρης Πέτροβιτς: “Έχω εμπιστοσύνη στο αλάνθαστο κριτήριο των συμπολιτών μου” (βίντεο)

O Δημήτρης Πέτροβιτς, μέχρι σήμερα Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, θα είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στις αυτοδιοικητικές εκλογές με τον συνδυασμό «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» του Χρήστου Μέτιου στη διεκδίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

O Δημήτρης Πέτροβιτς, που διεκδικεί πλέον και τον «σταυρό» των συμπολιτών του, μίλησε στο evros24.gr και τον Σάκη Σταυρίδη, κάνοντας έναν απολογισμό των 4,5 χρόνων της θητείας του ως Αντιπεριφερειάρχης Έβρου.

«Ήταν μια δύσκολη θητεία, αν σκεφτείτε πως τα 2,5 χρόνια από τα 4,5 ο νομός Έβρου ήταν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των μεγαλύτερων πλημμυρών των τελευταίων εκατό χρόνων που ζήσαμε από τις πρώτες ημέρες που αναλάβαμε τη διοίκηση» σημείωσε και συνέχισε αναφερόμενος και στα άλλα μεγάλα προβλήματα που χρειάσθηκε να διαχειρισθεί, όπως η ζωονόσοι, τα κουνούπια, το πράσινο σκουλήκι.

Παράλληλα δήλωσε ιδιαίτερα περήφανος για όσα έργα υποδομών υλοποιήθηκαν στο νομό Έβρου και για όλα όσα έχουν προγραμματισθεί και δρομολογηθεί ήδη. «Υλοποιήθηκαν έργα 95 εκ. ευρώ μόνο στον Έβρο. 37 εκ. διατέθηκαν μόνο για τον κάθετο άξονα» τόνισε.

Ιδιαίτερη σημασία στα όσα είπε ο Δημήτρης Πέτροβιτς έδωσε στον αγροτικό τομέα και τις παρεμβάσεις που έγιναν επισημαίνοντας ότι «καταφέραμε να πολεμήσουμε παθογένειες που παρελθόντος».

Σε ερώτηση του Σάκη Σταυρίδη για τον τουρισμό και την ισόρροπη ανάπτυξη σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας, ο Δημήτρης Πέτροβιτς αναγνώρισε πως υπάρχουν προβλήματα και έγιναν και λάθη. Ο ίδιος δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη δημιουργία θεσμών που θα μπορούσαν να φέρουν κόσμο στο νομό Έβρου.

Τέλος απάντησε και στο γιατί μετέχει στον συνδυασμό του Χρήστου Μέτιου, εξηγώντας πως μπορεί να υπήρχαν πολιτικές διαφωνίες, δεν υπήρχαν όμως προσωπικές κόντρες. «Το ένα βήμα μπροστά είναι να μπαίνει το εμείς πάνω από το εγώ» τόνισε.

Κλείνοντας κάλεσε τους πολίτες του Έβρου να τον στηρίξουν προσωπικά, δίνοντάς το «σταυρό» τους δίπλα στο όνομά του στο ψηφοδέλτιο της «Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης». “Έχω δύναμη και θέληση. Επίσης έχω εμπιστοσύνη στο αλάνθαστο κριτήριο των συμπολιτών μου ότι θα με «σταυρώσουν» και θα εκλεγώ» κατέληξε.