Παρασκευή, 1 Αυγούστου, 2025
28.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΕλλαδαΔιμερής Συμφωνία για την μετεγκατάσταση 1000 αιτούντων ή/και δικαιούχων διεθνούς προστασίας από...

Διμερής Συμφωνία για την μετεγκατάσταση 1000 αιτούντων ή/και δικαιούχων διεθνούς προστασίας από την Ελλάδα στην Πορτογαλία

Με διμερή διοικητική διευθέτηση που υπεγράφη αυτή την εβδομάδα από τους επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασύλου της Ελλάδας και της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Συνόρων της Πορτογαλίας, συμφωνήθηκε η μετεγκατάσταση έως 1.000 αιτούντων ή/και δικαιούχων διεθνούς προστασίας από την Ελλάδα στην Πορτογαλία.

Η σχετική κατ’ αρχήν συμφωνία είχε γίνει από τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, και τον Υπουργό Εσωτερικών της Πορτογαλίας, Eduardo Cabrita, κατά την επίσκεψη του τελευταίου στην Αθήνα τον περασμένο Οκτώβριο. Στη συνέχεια, δρομολογήθηκαν διαπραγματεύσεις μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιών των δύο πλευρών, οι οποίες οδήγησαν στην υπογραφή της Διοικητικής Διευθέτησης.

Η Διοικητική Διευθέτηση που έχει υπογραφεί προβλέπει μια πρώτη πιλοτική φάση, που αφορά την μετεγκατάσταση στην Πορτογαλία 100 αιτούντων ή/και δικαιούχων διεθνούς προστασίας που βρίσκονται σε Δομές Φιλοξενίας στην Ελλάδα.

Η Διοικητική Διευθέτηση, η οποία προσδιορίζει τεχνικά τη διαδικασία υλοποίησης της συμφωνίας, είναι σύμφωνη με την ισχύουσα διεθνή και ευρωπαϊκή νομοθεσία για το άσυλο, δίνει προτεραιότητα σε οικογένειες και έχει λάβει την σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Παραμένει ο Βαγγέλης Ρούφος Διοικητής του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Σύμφωνα με πληροφορίες έτοιμο είναι το ΦΕΚ με τις αποφάσεις του υπουργού Υγείας Άδωνη...

Τουριστική καθίζηση στη Σαμοθράκη – Με μόλις 30 επιβάτες έφτασε το πλοίο από Αλεξανδρούπολη

Απόγνωση προκαλούν τα στοιχεία της επιβατικής κίνησης στη Σαμοθράκη εν μέσω της τουριστικής σεζόν....

Yποψήφιος Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Έβρου o Ιωάννης Τάκας

Με αίσθημα ευθύνης και εκτίμησης στα μέλη και τους φίλους της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στον...

Αλεξανδρούπολης FC: Συλλυπητήρια Ανακοίνωση για το θάνατο του Αντώνη Κεραμάρη

Η οικογένεια της Αλεξανδρούπολης FC αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τον Αντώνη Κεραμάρη, μια εμβληματική...

Παρόμοια

Ιδρύθηκε Σύνδεσμος Εμπορίου Ελληνικού Ελαιολάδου

Εμείς που συνυπογράφουμε την παρούσα Ιδρυτική Διακήρυξη του Συνδέσμου Εμπορίου Ελληνικού Ελαιολάδου πήραμε αυτή...