Κυριακή, 6 Ιουλίου, 2025
25.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΚοινωνιαΔιάθεση δωρεάν βιβλίων σε δικαιούχους του ΟΑΕΔ

Διάθεση δωρεάν βιβλίων σε δικαιούχους του ΟΑΕΔ

Αναρτήθηκαν χθες Παρασκευή 28 Μαΐου 2021, οι πρώτοι πίνακες αποτελεσμάτων δικαιούχων και παρόχων του Προγράμματος χορήγησης πιστωτικών σημειωμάτων σε νέους έως 24 ετών για την αγορά βιβλίων, που υλοποιείται μέσω της συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με τον ΟΑΕΔ.

Η κατάταξη του πίνακα των δικαιούχων πραγματοποιήθηκε με βάση τη χρονολογική σειρά υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησής τους.

Το πρόγραμμα, με συνολικό προϋπολογισμό 1.200.000€, θα υλοποιηθεί από 1 Ιουνίου 2021 έως 21 Οκτωβρίου 2021. Απευθύνεται σε βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους οποιασδήποτε νομικής μορφής που έχουν νόμιμη άδεια λειτουργίας και σε 60.000 δικαιούχους, νέους έως 24 ετών που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.

Παράλληλα, συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων εκδήλωσης συμμετοχής τόσο από τους δικαιούχους όσο και από τους παρόχους. Υπενθυμίζεται ότι για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα δεν απαιτούνται δικαιολογητικά από τους δικαιούχους.

Η εξακρίβωση της πλήρωσης των προϋποθέσεων συμμετοχής γίνεται από τα στοιχεία που τηρούνται στο Μητρώο Ανέργων του ΟΑΕΔ και η επιλογή τους γίνεται κατά σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία και ώρα υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησής τους. Οι πάροχοι συνυποβάλλουν στην αίτησή τους τα νομιμοποιητικά δικαιολογητικά της λειτουργίας των επιχειρήσεών τους.

Με το πιστωτικό σημείωμα αξίας 20€, που έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού, οι δικαιούχοι μπορούν να αγοράσουν όποιο βιβλίο επιλέξουν από τα βιβλιοπωλεία και τους εκδοτικούς οίκους του Μητρώου Παρόχων, με εξαίρεση τα σχολικά βιβλία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων (βιβλία που χορηγούνται δωρεάν από το Υπουργείο Παιδείας και λοιπούς δημόσιους φορείς).

Τα αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Οργανισμού μας www.oaed.gr

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

«myStreet»: Από την Αλεξανδρούπολη ξεκινά η νέα εφαρμογή καταγγελιών για τα τραπεζοκαθίσματα στην εστίαση

Μετά την επιτυχία του MyCoast, οι πολίτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ακόμα...

Τούρκος TikToker πλήρωσε €22,5 σε ελληνική ταβέρνα και εξόργισε τους συμπατριώτες του – «Μη δίνουμε λεφτά στους Έλληνες» του έγραψαν

Ορυμαγδό σχολίων προκάλεσε βίντεο στο TikTok από γεύμα που έφαγε σε ελληνική ταβέρνα ο...

Διακοπή υδροδότησης αύριο σε περιοχές της Ανατολικής Αλεξανδρούπολης

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους δημότες ότι στα πλαίσια...

Αγγίζουν τα 800 εκ. ευρώ τα χρέη μεγαλο-οφειλετών του Έβρου προς Δημόσιο και ΕΦΚΑ

Εκατόν τριάντα τέσσερα (134) Νομικά Πρόσωπα (εταιρείες, επιχειρήσεις, ακόμα και συνεταιρισμοί) του Έβρου, βρίσκονται...

Παρόμοια