Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου, 2026
2.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΑστυνομικαΔιακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων στη Ροδόπη

Διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων στη Ροδόπη

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοίνωσε πως από τις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης (3/12/2025) και μέχρι νεωτέρας διακόπτεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, στο ρεύμα από Αλεξανδρούπολη προς Ξάνθη, στο τμήμα από τον Ανατολικό έως τον Δυτικό Κόμβο Κομοτηνής.

Το μέτρο αποφασίστηκε λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, με αποτέλεσμα να απαιτηθούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η κυκλοφορία θα διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων διαδρομών. Όλα τα Ι.Χ., τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κατευθύνονται προς Ξάνθη θα εξέρχονται από τον Ανατολικό Κόμβο Κομοτηνής και θα κινούνται μέσα από την πόλη, ακολουθώντας τη διαδρομή:
Κωνσταντινουπόλεως – Ι. Σισμάνογλου – Ζυμβρακάκη – Κουρτίδη – Κοσμίου – Πρωταγόρα – Π. Τσαλδάρη – Κακουλίδου – Συμεωνίδου – Υψηλάντου – Μακαρίου Γ. – Μεραρχίας Σερρών.
Στη συνέχεια τα οχήματα θα εισέρχονται στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης και από εκεί θα επανέρχονται στην Εγνατία Οδό, ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες, είτε μέσω του Δυτικού Κόμβου Κομοτηνής είτε:

• οχήματα κάτω των 3,5 τόνων μέσω του Α/Κ Ιάσμου
• οχήματα άνω των 3,5 τόνων μέσω του Α/Κ Βαφέικων – Ανατολικού Ξάνθης

Οι ρυθμίσεις θα ισχύουν μέχρι νεωτέρας ενημέρωσης από τις αστυνομικές αρχές.

Αναλυτικά:

Σε πλήρη ισχύ βρίσκεται από τις 12:00 σήμερα Τετάρτη (03/12/2025) η διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο τμήμα της Εγνατίας Οδού που διέρχεται από την Κομοτηνή, στο ρεύμα από Αλεξανδρούπολη προς Ξάνθη. Το μέτρο εφαρμόζεται λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων που εξελίσσονται στην περιοχή και θα παραμείνει μέχρι νεωτέρας, ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης και την απομάκρυνση των συγκεντρωμένων.

Η διακοπή αφορά το τμήμα από τον Ανατολικό Κόμβο Κομοτηνής (Χ.Θ. 567+500) έως τον Δυτικό Κόμβο Κομοτηνής (Χ.Θ. 561+500), με την κυκλοφορία να εκτρέπεται εντός της πόλης.

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση ΑΜ-Θ, όλα τα Ι.Χ., φορτηγά και λεωφορεία που κινούνται προς Ξάνθη εκτρέπονται στον Ανατολικό Κόμβο και συνεχίζουν μέσα από την Κομοτηνή, μέσω των οδών: Κωνσταντινουπόλεως, Ι. Σισμάνογλου, Ζυμβρακάκη, Κουρτίδη, Κοσμίου, Πρωταγόρα, Π. Τσαλδάρη, Κακουλίδου, Συμεωνίδου, Υψηλάντου, Μακαρίου Γ. και Μεραρχίας Σερρών.

Από εκεί, η κίνηση οδηγείται στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης και επανεισέρχεται στην Εγνατία Οδό είτε από τον Δυτικό Κόμβο είτε, ανάλογα με το όχημα:

  • για οχήματα έως 3,5 τόνους: από τον Α/Κ Ιάσμου
  • για οχήματα άνω των 3,5 τόνων: από τον Α/Κ Βαφέικων – Ανατολικού Ξάνθης.

Οι ρυθμίσεις εφαρμόζονται σταδιακά, με την τοποθέτηση της προβλεπόμενης σήμανσης αλλά και την παρουσία τροχονόμων που ρυθμίζουν την κυκλοφορία όπου χρειάζεται.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Μεγάλη επιχείρηση σε όλη τη χώρα και στη Θράκη για πειραγμένες αντλίες βενζίνης – 10 συλλήψεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις πρωινές ώρες της Τρίτης ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση της...

Δημοτική Αστυνομία: Κατανομή 953 ατόμων σε δήμους – Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ

Εκδόθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση της υφυπουργού Εσωτερικών για την κατανομή 953 ατόμων, Πανεπιστημιακής,...

Αγγελακούδης μετά το Μαξίμου: «Χάθηκε η ευκαιρία για τον πρωτογενή τομέα – Καμία λύση για το νερό του Έβρου»

Με περισσότερα ερωτήματα απ' όσα απαντήθηκαν ολοκληρώθηκε η πολύωρη συνάντηση αγροτών και κτηνοτρόφων με...

Έβρος: Συνελήφθη οδηγός στην Αλεξανδρούπολη χωρίς δίπλωμα – Του είχε αφαιρεθεί για παράβαση του ΚΟΚ

Συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας 19 Ιανουαρίου 2026 σε περιοχή του Έβρου, από αστυνομικούς...

Παρόμοια