fbpx
24 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου, 2020

Δεν συμμετέχει η Λαϊκή Συσπείρωση στη “δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης”

- Χορηγούμενη-

Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη όλο το πρόβλημα με την πανδημία ενημερωνόμαστε ως μέλη του δημοτικού συμβουλίου από τα τοπικά ΜΜΕ για τις αποφάσεις και της δράσεις της δημοτικής αρχής. Περιμέναμε ότι μια συνεδρίαση του ΔΣ θα είχε ζητήματα άμεσης ανάγκης για τη δημόσια υγεία και στο πως θα συμβάλει ο Δήμος. Αντί γι αυτό η αρχική πρόσκληση σε συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών περιλάμβανε 20 θέματα χωρίς κατά την άποψή μας να επείγει κανένα. Μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν από δημοτικούς συμβούλους για την επικίνδυνη-από άποψη υγείας-συνεδρίαση ο Δήμαρχος και ο πρόεδρος του ΔΣ καλούν σε συνεδρίαση δια περιφοράς με την ίδια θεματολογία.

Σας ενημερώνουμε ότι ως Λαϊκή Συσπείρωση δεν θα συμμετέχουμε στη διά περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με καταληκτική ημερομηνία 19/3/2020. Κι αυτό γιατί η ημερήσια διάταξη δεν περιλαμβάνει ζητήματα που αντιμετωπίζουν  επείγουσες  ανάγκες για τη λειτουργία του δήμου, δεν περιλαμβάνει ούτε ένα μέτρο για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κορονοϊό. Δεν περιλαμβάνει κάποιο θέμα σχετικά με το πώς θα αντιμετωπίσει ο Δήμος την προστασία της υγείας των εργαζομένων του και των κατοίκων του.

Αντίθετα υπάρχει θέμα αναμόρφωσης τεχνικού προγράμματος και προϋπολογισμού που δεν επείγουν. Και το χειρότερο: υπάρχει θέμα για  ίδρυση Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωφελούς Ανάπτυξης , δηλ. πρόταση για δημιουργία μιας νέας ΑΝΕΤΑ που μαζί με τις άλλες δημοτικές επιχειρήσεις έκλεισαν εδώ και χρόνια χρεώνοντας τους δημότες πολλά εκατομμύρια, χωρίς ακόμη να έχει τελειώσει η εκκαθάρισή τους. Ποιος ο λόγος τέτοιας βιασύνης; Μήπως είναι ευκαιρία τώρα χωρίς συζήτηση και έλεγχο να περάσει η δημοτική αρχή ό,τι θέλει; Το ίδιο άλλωστε κάνει και η κυβέρνηση με τις συνεδριάσεις της Βουλής αποδεικνύοντας ότι στην αναμπουμπούλα του κορονοϊού κεντρική και τοπική διοίκηση βρίσκουν την ευκαιρία να προωθήσουν την αντιλαϊκή πολιτική τους.

- Χορηγούμενη-

Απ’ ότι φαίνεται η δημοτική αρχή παίρνει αποφάσεις μόνη της, θεωρώντας ότι αρκεί η εφαρμογή των νόμων πέρα από τις ανάγκες και τη διασφάλιση της υγείας των δημοτικών υπαλλήλων και του λαού.

Δεν συμμετέχουμε στη διά περιφοράς συνεδρίαση, δεν τη νομιμοποιούμε και παρακαλούμε

μη μας υπολογίσετε παρόντες στη διαδικασία της απαρτίας.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση πιστεύουμε ότι και ο δήμος επιβάλλεται να απαιτήσει μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα και επιγραμματικά πρέπει:

1. Να προβληθεί η ανάγκη πρόσληψης μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού για να ανοίξουν όλα τα κλειστά κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, αλλά και για να μπορεί να γίνει 24ωρη η λειτουργία όλων των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία. Στο παραπάνω πλαίσιο την άμεση ενίσχυση των Κέντρων Υγείας  καθώς και όλων των Αγροτικών Ιατρείων της περιοχής.

2. Να υπάρξει πλήρης εξοπλισμός όλων των δημόσιων και δημοτικών υπηρεσιών με τα προβλεπόμενα είδη απολύμανσης και προφύλαξης, παρεχόμενα δωρεάν από το κράτος στον πληθυσμό, για να σταματήσει η απαράδεκτη αισχροκέρδεια.

3. Να υπάρξουν  ιδιαίτερα μέτρα για τους εργαζόμενους του δήμου στην υπηρεσία καθαριότητας και σε αυτούς που έρχονται σε επαφή με πολλά ή ηλικιωμένα άτομα (π.χ. Βοήθεια στο Σπίτι). Σήμερα που τελικά η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να αναστείλει την εξυπηρέτηση κοινού, οφείλει να προσδιορίσει τον αριθμό των υπαλλήλων που θα παρίστανται σε κάθε γραφείο καθώς οι υπηρεσίες στεγάζονται σε ακατάλληλα, ανεπαρκώς αεριζόμενα κτίρια. Να μην αξιοποιηθεί η πανδημία για την αλλαγή καθηκόντων σε εργαζόμενους. Το πλεονάζον προσωπικό να αξιοποιηθεί για προφύλαξη των παιδικών χαρών από το συνωστισμό παιδιών.

4. Να ζητηθεί η αύξηση των δρομολογίων όλων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς για αποφυγή του συνωστισμού, ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής.

5. Να διασφαλιστούν με κυβερνητική απόφαση (και του Δήμου για τους εργαζομένους του) πρόσθετες άδειες, με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση:

– Σε όσους εργαζόμενους νοσούν.

– Σε όσους εργαζόμενους αναγκάζονται να απέχουν από την εργασία τους, λόγω των έκτακτων μέτρων πρόληψης.

– Σε όσους καλούνται να αναλάβουν τη φροντίδα άρρωστου παιδιού ή ηλικιωμένου μέλους της οικογένειάς τους.

– Σε όσους καλούνται να παραμείνουν με τα παιδιά τους στο σπίτι, εξαιτίας του προληπτικού κλεισίματος των σχολείων και των βρεφονηπιακών σταθμών ή των δομών ΑμεΑ.

6. Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας, οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, λόγω των χρεών των λαϊκών νοικοκυριών.

7. Καμία διακοπή νερού από τη ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης.

Ο ελληνικός λαός ήδη πληρώνει πάρα πολλά. Δέκα χρόνια τώρα πληρώνει την κατεδάφιση της δημόσιας υγείας μέσω της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης για να ενισχύονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι παροχής υγείας και ασφάλισης.

Η ατομική ευθύνη, που επικαλείται η κυβέρνηση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της πανδημίας, δεν πρέπει να γίνει το «άλλοθι» για να ξεχαστούν οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και ταυτόχρονα να αξιοποιηθεί για να μπουν σε «καραντίνα» τα εργατικά δικαιώματα. Το συνολικό κόστος πρέπει να το αναλάβει το ίδιο το κράτος, οι διάφοροι, επίσης, μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και όχι οι εργαζόμενοι, μισθωτοί στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ή οι αυτοαπασχολούμενοι στα αστικά κέντρα και την ύπαιθρο.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

 

Διαβασε και αυτο

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Ντ. Μπακογιάννη για το στρατόπεδο στον Προβατώνα: «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας – η βασική αλλαγή είναι διοικητικής φύσης» (βίντεο)

Το πλήθος κόσμου που συγκεντρώθηκε σήμερα το πρωί μπροστά από το Επιμελητήριο Έβρου για να διαμαρτυρηθεί για τις φήμες περί κατάργησης της 7ης Ταξιαρχίας Πεζικού στον Προβατώνα καθυσήχασε η πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, Ντόρα Μπακογιάννη.

Ντ. Μπακογιάννη από Αλεξανδρούπολη: «Η Διακομματική σκοπεύει σε 6 μήνες να έχει ένα πόρισμα υποστηριζόμενο από όλες τις πολιτικές δυνάμεις» (βίντεο)

Για τα οικονομικά και θεσμικά ζητήματα της Θράκης αλλά και του Έβρου ειδικότερα συζήτησε σήμερα με θεσμικούς φορείς της περιοχής η πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη στο πλαίσιο τριήμερης επίσκεψής της στην περιφέρεια.
- Χορηγούμενη -
error: Content is protected !!