Δέλτα Έβρου: Αναπαραγωγή Μαυροκέφαλων Γλάρων μετά από δεκαετίες στη Δράνα

Προσπάθεια αναπαραγωγής Μαυροκέφαλων Γλάρων σε δύο νησίδες της λιμνοθάλασσας Δράνας, μετά από αρκετές δεκαετίες, παρατήρησε ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης. «Μετά την αποκατάστασή της η λιμνοθάλασσα έχει ξαναζωντανέψει με τα ψάρια και τα πουλιά να αυξάνονται κάθε χρόνο, με αποκορύφωμα αυτή τη φετινή προσπάθεια αναπαραγωγής εκατοντάδων Μαυροκέφαλων Γλάρων. Έτσι φαίνεται ότι ολοκληρώνεται και οικολογικά η αποκατάσταση της Δράνας, μετά την υδρολογική σύνδεσή της με τη θάλασσα τον Ιούνιο του 2004» σημειώνει ο Φορέας.

Επίσης, στο πλαίσιο της καταγραφής της αναπαραγωγής των πουλιών στο Δέλτα του Έβρου, ο Φορέας τονίζει ότι το επιστημονικό πρόγραμμα παρακολούθησης, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει δακτυλιώσεις διαφόρων ειδών, όπως και των Αγκαθοκαλημάνων και πως φέτος δακτυλιώθηκαν αρκετοί νεοσσοί τους οποίους αναμένει να επιστρέψουν και τις επόμενες χρονιές για να κάνουν και αυτοί τις δικές τους οικογένειες.

Για πολλά είδη πουλιών η αναπαραγωγική περίοδος έχει ολοκληρωθεί και νεροχελίδονα, γλαρόνια, Στρειδοφάγοι, Αγκαθοκαλημάνες, Βουβόκυκνοι, Βαρβάρες, πάπιες και παρυδάτια έχουν ήδη μεγαλώσει τα μικρά τους στο Δέλτα του ποταμού Έβρου.