Τετάρτη, 20 Αυγούστου, 2025
27.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΚόσμοςΔείτε live το ταξίδι του Άγιου Βασίλη

Δείτε live το ταξίδι του Άγιου Βασίλη

Ο πρωταγωνιστής των Χριστουγέννων δίνει για ακόμη μια χρονιά τη δική του ζεστή νότα μοιράζοντας δώρα, προτού κλείσει οριστικά το 2020 την πόρτα. Οι κατάσκοποι της Βορειοαμερικανικής Διοίκησης Αεροδιαστημικής Άμυνας (NORAD) έχουν πιάσει δουλειά και καταγράφουν τη διαδρομή που θα ακολουθήσει και φέτος ο Άγιος Βασίλης. Η NORAD παρακολουθεί το ταξίδι του αγαπημένου Αγίου των παιδιών εδώ και έξι δεκαετίες.

Η ιστοσελίδα της NORAD λειτουργεί σε επτά γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ιταλικά, γερμανικά, ιαπωνικά και κορεατικά) και επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους να διαπιστώνουν ακριβώς πού βρίσκεται ο Άγιος Βασίλης και τα ελαφάκια του. Για τους δύσπιστους, μάλιστα, η ιστοσελίδα θα προσφέρει, όπως κάθε χρόνο τρισδιάστατα βίντεο με τη φιγούρα του Άγιου Βασίλη να ίπταται πάνω από μεγαλουπόλεις, όπως το Παρίσι και το Σίδνεϊ.

Επίσης, όποιος αγωνιά για το πότε θα φτάσει ο Άγιος Βασίλης στο δικό του σπίτι, μπορεί να στείλει ένα mail στο [email protected] και κάποιος εργαζόμενος της NORAD θα τον ενημερώσει για το που ακριβώς βρίσκεται το έλκηθρο.

Η NORAD, που επιβλέπει τον εναέριο χώρο των ΗΠΑ και του Καναδά, παρακολουθεί το έλκηθρο του Άγιου Βασίλη εδώ και έξι δεκαετίες και πρόκειται για ένα «έθιμο» που καθιερώθηκε με αφορμή ένα τυπογραφικό λάθος.

Όλα ξεκίνησαν το 1955, όταν ένα πολυκατάστημα στο Κολοράντο Σπρινγκς, όπου έχει την έδρα της η NORAD, δημοσίευσε διαφήμιση, στην οποία έδινε το τηλέφωνο επικοινωνίας του Αη Βασίλη.

Ο τηλεφωνικός αριθμός γράφτηκε λάθος, κι έτσι άρχισε να χτυπά ασταμάτητα το τηλέφωνο της NORAD.

Μετά την αρχική έκπληξη, ο αξιωματικός υπηρεσίας άρχισε να εξηγεί στα παιδιά πως βοηθά τον Αη Βασίλη να βρίσκει την πορεία του μέσα από τα ραντάρ. Και η παράδοση συνεχίζεται ακόμη και σήμερα με επιτυχία.

Δείτε πού βρίσκεται με ένα κλικ εδώ

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Αλεξανδρούπολη: Διακοπή κυκλοφορίας λόγω πυρκαγιάς σε διαμέρισμα στην ανατολική είσοδο -video

Στις 02:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης, ξέσπασε φωτιά σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στην ανατολική...

Η επίσημη ανακοίνωση της Τροχαία για το θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό

Την 18-8-2025 και περί ώρα 11.55΄, στο 537,5ο χλμ. της Εγνατίας Οδού Κομοτηνής -...

Ανασχηματισμός στον Δήμο Αλεξανδρούπολης – Νέα πρόσωπα και αλλαγές στις αρμοδιότητες

Σε ανανέωση της διοικητικής του ομάδας προχώρησε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης, ανακοινώνοντας αλλαγές...

Παρόμοια