Δ.Πέτροβιτς: “Κάνουμε ότι μπορούμε προκειμένου να μην μείνει η Σαμοθράκη αποκομμένη συγκοινωνιακά.” (video)

Χωρίς ακτοπλοϊκή συγκοινωνία έχει μείνει η Σαμοθράκη, αφού εντοπίστηκε βλάβη στη μηχανή του «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» που εκτελούσε τα δρομολόγια εδώ και λίγο καιρό.

Σε ανακοίνωσή της η πλοιοκτήτρια εταιρία αναφέρει πως «H SAOS FERRIES ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, λόγω μηχανολογικού προβλήματος (θραύση βαλβίδας δεξιάς κύριας μηχανής) τα δρομολόγια του “ΣΑΟΝΗΣΟΣ” δεν θα πραγματοποιηθούν.

Η εταιρία έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για άμεση εξεύρεση των απαραίτητων ανταλλακτικών στην Ελλάδα και τις όμορες χώρες και την αποκατάσταση της βλάβης το ταχύτερο δυνατό.

Χορηγούμενη

Ο χρόνος επανέναρξης των δρομολογίων θα γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση», Με το θέμα ασχολήθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, ο οποίος μάλιστα επικοινώνησε τόσο με τον Δήμαρχο του νησιού, Αθανάσιο Βίτσα όσο και με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας, Νεκτάριο Σαντορινιό, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, και να βρεθεί μία λύση, προκειμένου να μη μείνει αποκομμένη συγκοινωνιακά, η Σαμοθράκη.

Μία τέτοια λύση, είναι ένα ταχύπλοο για το κοινό, και ένα μικρό εμπορικό, για τα οχήματα, και εμπορεύματα, όπως για παράδειγμα ένα ferry boat από την Κεραμωτή. “Eλπίζουμε ότι γρήγορα θα λυθεί το πρόβλημα και το νησί δεν θα παραμείνει αποκομμένο” τόνισε ο Δ. Πέτροβιτς.