Δ. Πέτροβιτς: “Επικίνδυνα χρονοβόρες οι διαδικασίες έγκρισης των ψεκασμών κατά των κουνουπιών.” (video)

Τεράστιο είναι το πρόβλημα με τα κουνούπια στον Νομό Έβρου, με τον πληθυσμό και τις εστίες να πολλαπλασιάζονται συνεχώς, κυρίως λόγω των ιδιαίτερων κλιματολογικών συνθηκών τον περασμένο χειμώνα, με τις όχι τόσο χαμηλές θερμοκρασίες, πολλές βροχοπτώσεις και φυσικά, τις πλημμύρες.

Η διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας, είχε ζητήσει έγκαιρα (μάλιστα από τις 6 Φεβρουαρίου) με έγγραφό της, μία διαφοροποίηση στον τρόπο καταπολέμησης των κουνουπιών, και πιο συγκεκριμένα, να εγκριθεί η καταπολέμηση με ακμαιοκτονία, για τα μεγάλα κυρίως κουνούπια, εξηγεί ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.

Πριν από περίπου 2 εβδομάδες, ο Αντιπεριφερειάρχης επανέφερε το θέμα, με εξαιρετικά επείγον έγγραφο, προς τα Υπουργεία Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης, ζητώντας να γίνει δεκτό κατ εξαίρεση το αίτημα της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας.

Η απάντηση που έλαβε είναι πως θα πρέπει πρώτα να συνεδριάσει η επανασυσταθείσα Επιτροπή Εηωτικών Νοσημάτων, και σύντομα θα υπάρξει απάντηση. Βέβαια, η καθυστερήσεις αυτές, δεν βοηθούν στην καταπολέμηση του φαινομένου, ενώ παράλληλα οι ψεκασμοί με τον τρόπο που γίνονται τώρα, δεν βοηθούν.

“Πρέπει οπωσδήποτε και με κάθε τρόπο να προστατεύσουμε τη Δημόσια Υγεία” υπογράμμισε ο Δημήτρης Πέτροβιτς.