Δ. Πέτροβιτς: «Διαχειρίσιμο προς το παρόν, το φαινόμενο της εισροής υδάτων από τη Βουλγαρία»

Σε επιφυλακή εδώ και μερικές μέρες βρίσκονται οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή.

Λόγω της επικείμενης αύξησης των νερών των  ποταμών  Έβρου και Άρδα,  μεγάλες ποσότητες νερού θα εισέλθουν από τη Βουλγαρία, σύμφωνα με τη ρηματική  διακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Βουλγαρίας,  στον ποταμό  Έβρο πάνω από 658 κυβικά ανά δευτερόλεπτο  έως τις 05 Δεκεμβρίου, στον ποταμό Άρδα πάνω από 300 κυβικά και στον ποταμό Τούντζα  πάνω από  63 κυβικά.

 

Μέχρι στιγμής, το φαινόμενο, φαίνεται διαχειρίσιμο, επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, εκτιμώντας πως μέχρι την Τετάρτη θα υπάρχει πλήρης εικόνα, για την εισροή των υδάτων, κυρίως από τη Βουλγαρία.

Πρόσθεσε ωστόσο πως θα πρέπει να υπάρξει μία λογική στην αντιμετώπιση των πλημμυρών, στην οποία θα συμμετάσχουν και η Βουλγαρία αλλά και η Τουρκία.

«Είναι μεγάλη ευκαιρία, η επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα μας, προκειμένου να γίνει μία συζήτηση, στην οποία καλό θα ήταν να συμμετάσχει και η Βουλγαρία, για τη διευθέτηση του ποταμού Έβρου.

Η κοίτη πρέπει να καθαριστεί, το ποτάμι πρέπει να διευθετηθεί, έτσι ώστε να μην έχουμε τον διαρκή κίνδυνο των πλημμυρών» επεσήμανε.