26.9 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 29 Μαΐου, 2022

Δ. Λαζόπουλος από τις Φέρες: “Αυτές θα είναι οι εκλογές των οικισμών και των γειτονιών”

- Χορηγούμενη-

Πρώτη παρουσίαση του προγράμματος και των υποψηφίων ,ειδικά για την περιοχή των Φερών ,πραγματοποίησε η παράταξη Ενότητα για μια νέα πορεία στο Δήμο Αλεξανδρούπολης στο Δημοτικό θέατρο Φερών.

- Χορηγούμενη-1

Ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Λαζόπουλος ανάφερε ότι οι προτάσεις   διαμορφώνονται μαζί με τους δημότες μετά από επαφές με όλα τα οργανωμένα σύνολα και φορείς της πόλης και υποσχέθηκε ότι αυτή η επαφή θα συνεχιστεί και μετά από τις εκλογές .

Ο Δημήτρης Λαζόπουλος έκανε συνοπτική αναφορά στις αρχές και προτεραιότητες της πρότασης του για την περιοχή ως εξής:

Αναβάθμιση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκηση

-Χρηστή διοίκηση ,διαφάνεια ,λογοδοσία
-Συλλογικότητα-δημόσια διαβούλευση- αξιοποίηση επιστημονικής γνώσης.

-Ενδυνάμωση του ρόλου των Τοπικών Συμβουλίων των Κοινοτήτων.

Ισόρροπη ανάπτυξη ,η ώρα των οικισμών

Πενταετές πλάνο παρεμβάσεων και έργων υποδομής σε κάθε οικισμό του Δήμου σε συνεργασία με τα Τοπικά Συμβούλια.

Ο Δήμος της Αγροτικής Ανάπτυξης με νέες δομές στήριξης και σύγχρονες πρακτικές:

-Δημιουργία Κοινού Συντονιστικού Οργάνου του Δήμου ,της ΕΑΣ, του Αγροτικού-Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης των ομάδων παραγωγών με σκοπό την αποτελεσματική παρέμβαση στις διαμορφούμενες πολιτικές.

-Ίδρυση Γραφείου Γεωργίας –Κτηνοτροφίας με έδρα στις Φέρες για την οργανωμένη συστηματική επιστημονική υποστήριξη του γεωργοκτηνοτροφικού τομέα στα επίπεδα της καλλιέργειας της παραγωγής της τυποποίησης της διακίνησης και της εμπορίας.

-Πρόγραμμα διανομής γης σε ανέργους της περιοχής και εκπαίδευση τους για την καλλιέργεια αρωματικών φυτών.

Ο Δήμος της Τουριστικής Ανάπτυξης με στρατηγικό σχεδιασμό

-Ενιαίο τουριστικό προϊόν : παραθαλλάσιο μέτωπο και Μεσημβρία, Τραϊανούπολη και Ιαματικά, Δέλτα και Δαδιά , Πλωτινούπολη και Διδυμότειχο,Σαμοθράκη.

-Στόχευση στον ποιοτικό εναλλακτικό τουρισμό

-Διαρκής και σταθερή παρουσία στις τουριστικές εκθέσεις.

Απόλυτη αντίθεση στην εξόρυξη χρυσού

Ο κος Λαζόπουλος δεν απέφυγε να κάνει αναφορά και στο θέμα της εξόρυξης χρυσού τονίζοντας την απόλυτη αντίθεση της παράταξης Ενότητα για μια νέα πορεία καθώς η συγκεκριμένη δραστηριότητα θα είναι η καταστροφή για τις προηγούμενες στοχεύσεις της ποιοτικής γεωργίας και της προσέλκυσης εναλλακτικού τουρισμού. Τόνισε την αντίθεση επίσης σε δημοψηφίσματα και διαλόγους που θέτουν προκειμένου να έχουν  βραχυπρόθεσμα εκλογικά οφέλη συνυποψήφιοι του.

Πολιτιστική ανανέωση                                                                                      –Δημιουργία Πολιτιστικού Οργανισμού .                                                                  -Δημιουργία Ταμείου Πολιτισμού για την πρακτική στήριξη ντόπιων καλλιτεχνών.                                                                                                        -Διατήρηση και ενδυνάμωση των υφιστάμενων δράσεων ,δημιουργία νέων       -Επαναφορά του Λαϊκού Πανεπιστημίου

Αθλητισμός

Προτεραιότητα η παρεμβάσεις στο Στάδιο των Φερών: Κερκίδες ,σκέπαστρο, φωτισμός                                                                                                          Αξιοποίηση του Γηπέδου του Αρδανίου ως βοηθητικό.

Στο τέλος της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι του συνδυασμού  στην εκλογική περιφέρεια Φερών :Γιώργος Γιουφτσίδης, Φωτεινή Εφραιμίδου, Σταυρος  Πεϊχαμπέρης, Χρήστος Πιστόλας και Κώστα Ριτζάλης

Παράλληλα ανανέωσε το ραντεβού με τους πολίτες του Δήμου στην Αλεξανδρούπολη, στην παρουσίαση Προγράμματος και Υποψηφίων την Κυριακή 21 Απριλίου και ώρα 11:30 στο GRECOTEL.

 

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ