Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου, 2026
10.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςvideoΧτυπά ξανά το «άνθινο» ρολόι κοντά στην πλατεία του φάρου Αλεξανδρούπολης (βίντεο)

Χτυπά ξανά το «άνθινο» ρολόι κοντά στην πλατεία του φάρου Αλεξανδρούπολης (βίντεο)

Λειτουργεί ξανά από εχθές το ανθοστόλιστο ρολόι στην παραλιακή οδό Καραολή και Δημητρίου της Αλεξανδρούπολης, το οποίο για πολλά χρόνια παρέμεινε ανενεργό με αποκλειστικά διακοσμητικό ρόλο.

Συνεργείο του Δήμου Αλεξανδρούπολης ανέλαβε εχθές να επισκευάσει το υπόγειο σύστημα του ρολογιού, με αποτέλεσμα αυτό να λειτουργεί ξανά και να υποδεικνύει κανονικά την ώρα της ημέρας σε όλους τους διερχόμενους της παραλιακής οδού. Μάλιστα, ο χώρος που πλαισιώνει την κατασκευή ενισχύθηκε με πλούσιο φυτικό στοιχείο, με αποτέλεσμα η «αναγέννηση» του σημείου ενδιαφέροντος να λαμβάνει ολοκληρωμένο χαρακτήρα.

Όπως αναφέρει εξάλλου και η διαδικτυακή ταξιδιωτική ιστοσελίδα TripAdvisor, το άνθινο ρολόι στο παραλιακό μέτωπο της Αλεξανδρούπολης αποτελεί το νούμερο 17 από τα 22 συνολικά κατοχυρωμένα σημεία ενδιαφέροντος της πόλης, κάτω από τον αύλειο χώρο της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατασκευή αυτή τοποθετήθηκε στα χρόνια της δημοτικής αρχής του Νίκου Κουκουράβα, και επαναλειτούργησε ξανά για λίγο το 2017, όταν και επισκευάστηκε από τον πρώην Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, Γιώργο Κουκουράβα.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Τσικνοπέμπτη με DJ Party στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης – Δύο δρόμοι, ένα μεγάλο γλέντι

Με μουσική, ρυθμό και αποκριάτικο κλίμα θα γιορταστεί η Τσικνοπέμπτη στην Αλεξανδρούπολη την Πέμπτη...

Παρουσιάστηκε στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης βιβλίο για τις παροιμίες των Πομάκων της Θράκης

Η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Δρ Λαογραφίας Νικολάου Θ. Κόκκα με τίτλο «Dǽdavasa...

Έρχονται 1.400 προσλήψεις αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ.

Την ενίσχυση των αστυνομικών δομών της Αττικής με περίπου 1.400 επιπλέον στελέχη προανήγγειλε ο...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Σαπών – Αλεξανδρούπολης λόγω διέλευσης βαρέων οχημάτων

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τίθενται σε ισχύ στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Σαπών – Αλεξανδρούπολης,...

Παρόμοια