fbpx
14.9 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Χρήστος Δερμεντζόπουλος: “Δυνατή Ελλάδα σημαίνει και δυνατός Έβρος”

- Χορηγούμενη-

Συνέντευξη στο evros24.gr παραχώρησε ο υποψήφιος βουλευτής Έβρου με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Δερμεντζόπουλος και μίλησε από καρδιάς για το λόγο που αποφάσισε να πολιτευθεί, αναφέρθηκε στα μικρά και μεγάλα προβλήματα του νομού και της χώρας και ανέπτυξε τις θέσεις του για τις μεγάλες επενδύσεις που θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή το άμεσο μέλλον.

Να θυμίσουμε ότι αύριο Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019 και ώρα 8:00 μ.μ. στο Ξενοδοχείο Αλέξανδρος της Ορεστιάδας θα πραγματοποιηθεί η κεντρική πολιτική ομιλία του.

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα μας είπε: 

Ερ.: Πως πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε με την πολιτική και να να είστε υποψήφιος βουλευτής του νομού Έβρου με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας;

Απ.: Ήθελα να δώσω τη μάχη της γενιάς μου από την πρώτη γραμμή. Δεν μπορούσα να απουσιάζω από αυτή τη στιγμή που τα όνειρα και οι προσδοκίες των Ελλήνων για μία χώρα ευρωπαϊκή, ισχυρή θα είναι από ο,τι φαίνεται πλειοψηφικά.

Ανήκω σε μια γενιά που έχει πληγεί από την κρίση και πολλοί συνομήλικοί μου βρίσκονται στο εξωτερικό. Όσοι μείναμε πίσω χρωστάμε στους φίλους μας να παλέψουμε για μία Ελλάδα που θα τους φέρει πάλι εδώ. Αυτός είναι ο στόχος μου παράλληλα με την επιθυμία μου να συμβάλλω καθοριστικά στην υπόθεση ανάπτυξης του Έβρου καθώς δεν μπορώ να αποδεχθώ ότι η σημερινή εικόνα, η σημερινή πραγματικότητα είναι αυτό που αξίζουμε.

Όλες οι αλλαγές στις δημοκρατίες γίνονται μέσα από την πολιτική, μέσα από το κοινοβούλιο πρωτίστως. Αυτός είναι ο λόγος που θα δείτε το όνομά μου στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στον Έβρο

Ερ.: Πόσο καλά γνωρίζετε τα προβλήματα του Έβρου;

Απ.: Τα γνωρίζω καλά και σε βάθος αφού ποτέ δεν έπαψα να ενδιαφέρομαι για τον τόπο μου. Ήταν αν θέλετε και το οικογενειακό περιβάλλον τέτοιο που μου εμφύσησε αυτή την αγάπη για τα κοινά πράγματα. Από εκεί και πέρα, με τα χρόνια, καθώς αποκτούσα γνώσεις και εμπειρία άρχισα να αποκωδικοποιώ αιτίες, πολιτικές και αποτελέσματα και να εντοπίζω σημεία που απαιτείται διαφορετική προσέγγιση.

Τα προβλήματα της περιοχής μας δεν διαφέρουν σημαντικά από τα προβλήματα της χώρας. Η ιδιαιτερότητα που έχουμε εδώ σχετίζεται με το γεγονός πως γειτνιάζουμε με μία αναθεωρητική δύναμη – την Τουρκία- η οποία φιλοδοξεί να παίξει έναν ευρύτερο γεωπολιτικό ρόλο, ενδεχομένως σε βάρος των δικών μας συμφερόντων. Αυτό μεταβάλλει τα δεδομένα και μας καθιστά ιδιαίτερα ευαίσθητους σε εθνικά ζητήματα.

Όμως ισχυρή Ελλάδα, σημαίνει και ισχυρός Έβρος. Δυνατή Ελλάδα σημαίνει και δυνατός Έβρος.

Ερ.: Η Ν.Δ. κυβέρνησε επί πολλά χρόνια, τι το διαφορετικό μπορεί να κάνει σήμερα για το νομό Έβρου;

Απ.: Κάθε ιστορική περίοδος έχει τις δικές τις προτεραιότητες, τις δικές ιεραρχήσεις. Η Νέα Δημοκρατία σήμερα, πιο ώριμη ίσως από ποτέ, έχει τη δυνατότητα όχι απλά να πετύχει μία μεγάλη εκλογική νίκη αλλά και να κερδίσει την ιδεολογική και πολιτική ηγεμονία στη χώρα. Αν το καταφέρει αυτό θα μπορεί ευκολότερα να προωθήσει ένα διευρυμένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και να κάνει την Ελλάδα μία χώρα δυνατή, μία χώρα με αυτοπεποίθηση. Χωρίς τις ιδεοληψίες, χωρίς κρατισμό, χωρίς ξεπερασμένες συνταγές αποτυχίας.

Στόχος μας δεν είναι απλά να ξεπεράσουμε την κρίση και να γυρίσουμε στα παλιά. Στόχος είναι να ανατάξουμε τη χώρα και να την επανατοποθετήσουμε στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης, στο σκληρό πυρήνα της Δύσης – ένα κράτος κανονικό.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο Έβρος έχει μόνο οφέλη να περιμένει. Η δημοσιονομική ευχέρεια και ο ορατικός σχεδιασμός για την περιοχή μπορεί να φέρει επενδύσεις, έργα υποδομής, ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμης των Ενόπλων Δυνάμεων με νέα σύγχρονα όπλα – με ό,τι αυτό συνεπάγεται για εμάς εδώ στην άκρη της Ελλάδας.

Μία εμπνευσμένη πολιτική θα ενισχύσει το εκπαιδευτικό σύστημα, θα επενδύσει στη μεταποίηση, θα ανατάξει τη δημόσια διοίκηση. Είμαι αισιόδοξος τόσο για τη χώρα όσο και για τον Έβρο.

Ερ.: Πως κρίνετε το έργο του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση και τα όσα έκανε ή δεν έκανε για τον Έβρο;

Απ.: Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης και για τον λόγο αυτό μέσα σε τεσσεράμισι χρόνια θα οδηγηθεί στην αντιπολίτευση με χαμηλά – εκτιμώ ποσοστά. Προέκυψε περισσότερο ως μία διαμαρτυρία, ως μία δύναμη αμφισβήτησης του εδραιωμένου πολιτικού συστήματος αλλά αναπαρήγαγε τις χειρότερες παθογένειες αυτής της περιόδου. Επαγγέλθηκε το νέο και κόμισε ό,τι πιο παλιό, ξεπερασμένο και αναποτελεσματικό υπήρχε. Συγκέντρωσε κάτω από την ίδια στέγη μεγάλα τμήματα μίας ιδεοληπτικής κρατικιστικής Αριστεράς, τμήματα του πελατειακού ΠΑΣΟΚ και μέρος μίας λαϊκιστικής δεξιάς. Ήταν φυσιολογικό και επόμενο, αυτό μείγμα πολιτικών στελεχών να μην μπορέσει ούτε να μετεξελιχθεί, ούτε να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις μίας ανεπτυγμένης χώρας της Ευρωζώνης που αντιμετώπιζε ιδιαίτερα σύνθετα προβλήματα με τη διάρθρωση της οικονομίας της.

Θα ήταν παράδοξο να περιμένει κανείς καλύτερη τύχη για τον Έβρο, για την περιφέρεια, τη στιγμή που απέτυχαν σε όλα τα κεντρικά ζητήματα της διακυβέρνησης – ακόμη και σε εκείνα που είχαν κάποια δήθεν πλεονεκτήματα.

Να κλείσει γρήγορα αυτή η παρένθεση και να γυρίσει η χώρα σελίδα – αυτό είναι το μείζον. Αυτή είναι άλλωστε η δική μας ευθύνη.

Ερ.: Ποια είναι η θέση σας για τα μεγάλα επενδυτικά έργα, χρυσό, LNG, λιμάνι Αλεξανδρούπολης;

Απ.: Με κάθε τρόπο, με κάθε ενέργεια, ρύθμιση και πολιτική – λέω ναι σε μικρές και μεγάλες επενδύσεις. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν των επενδύσεων, της επιχειρηματικότητας, της αξιοποίησης όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων. Μόνον έτσι θα προκύψουν νέες θέσεις εργασίας, καλοπληρωμένες για τη νέα γενιά. Μόνο έτσι θα ξαναβάλουμε τη χώρα στον παγκόσμιο χάρτη των επενδύσεων. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήταν μία επί της ουσίας μία κυβέρνηση κατά των επενδύσεων αποτυπώθηκε σε όλα τα μετρήσιμα αποτελέσματα. Δυο σημεία από εμένα. Πρώτο, η ανάπτυξη θα προέλθει και από τις εγχώριες επενδύσεις των ίδιων των Ελλήνων – ακόμη και τις μικρές, τις οικογενειακές που δεν πρέπει να υποτιμόνται. Δεύτερο, κάθε επένδυση πρέπει να είναι σύννομη, να σέβεται τις εργασιακές και ΑΥΣΤΗΡΕΣ περιβαλλοντικές ρυθμίσεις.

Ερ.: Κατάγεστε από τον βόρειο Έβρο. Το δημογραφικό πρόβλημα, είναι αναστρέψιμο για την περιοχή; 

Απ.: Το δημογραφικό είναι το μεγαλύτερο εθνικό ζήτημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Υπάρχουν εφιαλτικές προβολές που υπολογίζουν τον πληθυσμό της χώρας σε λίγες δεκαετίες στα 8 εκατομμύρια. Άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας η ενίσχυση της γονεϊκότητας και της οικογένειας –σε όποια μορφή της. Νέος πλούτος, σοβαρό κοινωνικό κράτος πρόνοιας, βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί, γονικέ άδειες, αξιόπιστο και ποιοτικό εκπαιδευτικό σύστημα μπορούν σίγουρα να συμβάλλουν στην αντιστροφή της τάσης – θα χρειαστούν όμως χρόνια συντεταγμένης προσπάθειας. Αν δεν καταφέρουμε να αντιστρέψουμε το δημογραφικό τότε κάθε πρόβλεψη και σχέδιο για ασφαλιστικό σύστημα είναι έωλη, κάθε σχέδιο που αφορά την εθνική άμυνα είναι τουλάχιστον προβληματικό.

Με κάθε τρόπο να ανατρέψουμε μία πορεία απίσχανσης του Έθνους.

Ερ.: Μπορεί η γεωστρατιγική θέση του νομού να αξιοποιηθεί και να φέρει ανάπτυξη στον Έβρο;

Απ.: Σίγουρα μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα, καθώς όπως σωστά αναφέρετε, ο τόπος έχει στρατηγικά πλεονεκτήματα. Όμως αυτά τα λόγια έχουν ειπωθεί πολλές φορές και έχουν αποδειχθεί κενά περιεχομένου ή ευχολόγια. Για να υλοποιηθεί ένα σχέδιο και από μία νοητική συλλογική σύλληψη να μετατραπεί σε δημόσια πολιτική που θα παράγει αποτελέσματα μεσολαβεί πολλή δουλειά, πρέπει να ξεπεραστούν πολλά εμπόδια και σίγουρα απαιτείται χρόνος. Παρόλα αυτά δηλώνω αισιόδοξος καθώς η στρατηγική κατεύθυνση της επόμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι να απαλλάξει τη χώρα από ιδεοληψίες, αγκυλώσεις, γραφειοκρατικές δομές και χρονοτριβή. Με αυτό ως δεδομένο μπορούμε να ελπίσουμε για αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων. Μπορούμε να καταστήσουμε τον Έβρο κόμβο εμπορίου, να επενδύσουμε στον αγροδιατροφικό τομέα, στην ανάπτυξη του τουρισμού, στην αξιοποίηση των λιμένων και παράλληλα να σχεδιάσουμε τα απαραίτητα μεγάλα έργα υποδομής της επόμενης δεκαετίας, αντιστρέφοντας την υπαρκτή υστέρηση ετών.

Παράλληλα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε τα σύνορα της Ε.Ε και αυτό σημαίνει ότι δικαιούμαστε περισσότερα από τον ευρωπαϊκό αλλά και εθνικό σχεδιασμό σε ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια, το μεταναστευτικό κοκ.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

Σουφλί: Παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών στο Διαδημοτικό Οδικό Δίκτυο...

Υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ του Δημάρχου Σουφλίου Καλακίκου Παναγιώτη και του αναδόχου «ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΜΟΝ. Α.Τ.Ε.», για το έργο που αφορά παρεμβάσεις για την αποκατάσταση...