fbpx
10.9 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023

Χρειάζομαι μεσίτη ή όχι;

- Χορηγούμενη-

Εάν είστε σε διαδικασία αναζήτησης αγοραστή ή πωλητή κατοικίας ή επαγγελματικής στέγης, αγοραστή ή πωλητή οικοπέδου και μισθωτή ή εκμισθωτή διαμερίσματος, τότε έχετε πολύ τρέξιμο μπροστά σας.

Η αναζήτηση αυτή είναι μια πολύπλοκη υπόθεση. Ψάξιμο εξονυχιστικό στις αγγελίες, συναντήσεις με αγνώστους ανθρώπους, τηλεφωνήματα, παζαρέματα στις τιμές, επιτόπια ραντεβού. Χρόνος και κόπος πολύς, που μπορεί να αποδειχθεί άστοχος, αν οι επιλογές σας είναι τελικά λανθασμένες.

Σε κάθε περίπτωση κι απ’ όπου κι αν το δει κανείς, χρειάζεται ο ειδικός. Ο εξειδικευμένος που μπορεί να σας καθοδηγήσει σε πιο ασφαλείς δρόμους και να επιτύχετε γρηγορότερα το ποθούμενο αποτέλεσμα.

Και μιλάμε φυσικά για τους μεσίτες. Εάν αναζητάτε ακίνητο, ο μεσίτης μπορεί και θα σας δείξει εκείνα που θα ταιριάζουν στις προδιαγραφές που εσείς θα του έχετε θέσει. Είναι δουλειά του να αξιοποιήσει προς όφελος σας – και δικό του – όλες τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν και θα είναι σύμφωνες με τις προϋποθέσεις που έχετε συμφωνήσει μαζί του. Εάν πάλι αναζητάτε αγοραστή ή ενοικιαστή για το ακίνητο σας, η συμβολή του μεσίτη είναι καθοριστική.

Μην ξεχνάτε ότι παρακολουθεί καθημερινά τις διακυμάνσεις της αγοράς ακινήτων και έχει την εμπειρία για να σας οριοθετήσει τις δυνατότητες πώλησης ή ενοικίασης  του ακινήτου σας.

Στο βαθμό που έχει αναπτύξει μέσα στο χρόνο και ένα σημαντικό πελατολόγιο υποψήφιων αγοραστών / ενοικιαστών, εντός κι εκτός Ελλάδας, τότε μπορεί γρήγορα να δημιουργήσει τις πρώτες επαφές σας και πιθανόν πολύ γρήγορα να σας εξυπηρετήσει. Εννοείται βέβαια ότι εφόσον βρεθεί το ακίνητο ή ο αγοραστής που αναζητάτε, θα αναλάβει το διαδικαστικό κομμάτι, τη «λάντζα» προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις.

Είναι λοιπόν απαραίτητη η διαμεσολάβηση των μεσιτών στις σύγχρονες αγοραπωλησίες. Η πολυπλοκότητα και το εύρος της αναζήτησης, σε χαοτικά όρια, την καθιστούν απαραίτητη και ασφαλή για την προάσπιση των συμφερόντων σας.

Μιλώντας για μεσίτες, συνήθως αναφερόμαστε σε μεσιτικά γραφεία, που έχουν την υποδομή και το κατάλληλο προσωπικό, για να μανατζάρει το πλέγμα των σχέσεων που δημιουργούνται στην αγορά και το πλήθος των πληροφοριών που συγκεντρώνονται και κυκλοφορούν.

Είναι καθοριστικό να φτάνει την κατάλληλη στιγμή, στον κατάλληλο άνθρωπο, η κατάλληλη πληροφορία. Και αυτό είναι το στοίχημα της επιτυχίας και της … μακροημέρευσης ενός μεσιτικού γραφείου.

Σε αυτό βέβαια υπάρχει βοήθεια. Υπάρχουν εργαλεία δουλειάς που επιτρέπουν όλη αυτή η διαχειριστική λειτουργία να έχει αποτελέσματα. Και τα εργαλεία τα προσφέρει ο κόσμος της πληροφορικής, μέσα από εφαρμογές λογισμικού, όπως προγράμματα οργάνωσης μεσιτικού γραφείου που ακριβώς κάνουν αυτή τη δύσκολη κι επίπονη για τον ανθρώπινο εγκέφαλο δουλειά.

Να συνδυάζουν με θαυμαστή επιτυχία πρόσωπα, ακίνητα, τοποθεσίες και πληροφορίες.

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο