fbpx
18.9 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Χοιρινά μπιφτεκάκια ζυμωμένα με πατάτα

- Χορηγούμενη-

Σάββατο σήμερα και ας φτιάξουμε ένα νόστιμο φαγητό με μια γρήγορη όμως συνταγή για να έχουμε άφθονο χρόνο να διαθέσουμε στο οικογενειακό τραπέζι. Ας φιτάξουμε λοιπόν. χοιρινά μπιφτεκάκια ζυμωμένα με πατάτα

 

Υλικά

Για 6-8 άτομα

600 γραμμάρια χοιρινός κιμάς από μπούτι
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
1 μεσαίου μεγέθους πατάτα ξεφλουδισμένη και στο χοντρό τμήμα του τρίφτη
1 ντοματάκι από κονσέρβα πολτοποιημένο
½ κουταλιά της σούπας φρέσκια πιπερόριζα, τριμμένη ή ½ κουταλιά του γλυκού ξερή
1 κουταλιά της σούπας κοφτή γλυκιά πάπρικα (ή η ίδια ποσότητα κάρι ή μείγμα των δύο για πιο πικάντικο αποτέλεσμα)
1 κουταλιά του γλυκού ξερή ρίγανη τριμμένη (ή 2 κουταλιές του γλυκού φρέσκια ψιλοκομμένη)
1 αυγό
50 ml ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά μαζί με τα αρωματικά (πιπερόριζα, πάπρικα, ρίγανη) και το κρεμμύδι και ζυμώνουμε ελαφρά. Σπάμε μέσα το μείγμα στο αυγό, ανακατεύουμε, προσθέτουμε την πατάτα, το ντοματάκι, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε το μείγμα με το κιμά καλά τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, ώστε να σφίξει λίγο.

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 – 220 βαθμούς. Κατόπιν λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί , πλάθουμε τα μπιφτεκάκια (περίπου 10 – 12 τεμάχια μέτριου μεγέθους ) τα βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στο μεσαίο ράφι του φούρνου.
Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με ψητές πατάτες και ντοματίνια, κομμένα στη μέση, πασπαλισμένα με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη, περιχυμένα με ελαιόλαδο.

 

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο