Κυριακή, 6 Ιουλίου, 2025
25.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΓενικαΧιλιάδες κάτοικοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ΚΥΤ Φυλακίου στην Ορεστιάδα

Χιλιάδες κάτοικοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ΚΥΤ Φυλακίου στην Ορεστιάδα

Χιλιάδες κάτοικοι της Ορεστιάδας και των γύρω χωριών συγκεντρώθηκαν σήμερα στην ακριτική πόλη παρά τα περιοριστικά μέτρα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την μεταφορά εκατοντάδων παράνομων μεταναστών, στην ήδη υπάρχουσα δομή φιλοξενίας αλλοδαπών την περιοχή Φυλάκιο.

Οι ακρίτες μαζί με τα παιδιά τους διαδήλωσαν κατά της κυβερνητικής αυθαιρεσίας, παρά την κυβερνητική διαβεβαίωση ότι δεν θα επεκταθεί η δομή του Φυλακίου και δεν θα δημιουργηθεί ΚΥΤ, εντούτοις δημιουργήθηκαν εγκαταστάσεις και προστέθηκαν επιπλέον 250 κλίνες για αλλοδαπούς οι οποίοι εισέρχονται καθημερινά από τον Έβρο και αντί να μεταφερθούν άμεσα εκτός του πολύπαθου νομού, στοιβάζονται σε ανάλογες εγκαταστάσεις (αν συλληφθούν) ή προωθούνται στα μειονοτικά χωριά της περιοχής.

Το πλήθος μεγάλο και το πάθος ακόμα μεγαλύτερο προκειμένου να μην επιτραπεί η άλωση του Έβρου με τις κερκόπορτες που ανοίγει η κυβέρνηση.

Να σημειώσουμε ότι κανένας κυβερνητικό βουλευτής δεν ήταν παρών στην συγκέντρωση.

Παρόντες ήταν και ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Κώστας Βενετίδης, ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου, κ. Δαμασκηνός, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, ενώ οι δήμαρχοι Διδυμοτείχου, Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου και Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος εκπροσωπήθηκαν από αντιδημάρχους λόγω προγραμματισμένων συναντήσεων με τον γ.γ. Οικονομικής Πολιτικής, Χρήστο Τριαντόπουλο, ο οποίος σήμερα επισκέπτεται τον νομό.

Ο δήμαρχος της Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, δήλωσε:

  • οι φωτογραφίες είναι από την ομάδα στο fb OXI HOT SPOT ΣΤΟΝ ΈΒΡΟ

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

«myStreet»: Από την Αλεξανδρούπολη ξεκινά η νέα εφαρμογή καταγγελιών για τα τραπεζοκαθίσματα στην εστίαση

Μετά την επιτυχία του MyCoast, οι πολίτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ακόμα...

Τούρκος TikToker πλήρωσε €22,5 σε ελληνική ταβέρνα και εξόργισε τους συμπατριώτες του – «Μη δίνουμε λεφτά στους Έλληνες» του έγραψαν

Ορυμαγδό σχολίων προκάλεσε βίντεο στο TikTok από γεύμα που έφαγε σε ελληνική ταβέρνα ο...

Διακοπή υδροδότησης αύριο σε περιοχές της Ανατολικής Αλεξανδρούπολης

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους δημότες ότι στα πλαίσια...

Αγγίζουν τα 800 εκ. ευρώ τα χρέη μεγαλο-οφειλετών του Έβρου προς Δημόσιο και ΕΦΚΑ

Εκατόν τριάντα τέσσερα (134) Νομικά Πρόσωπα (εταιρείες, επιχειρήσεις, ακόμα και συνεταιρισμοί) του Έβρου, βρίσκονται...

Παρόμοια