Χ. Τοψίδης: “Καιρός να απελευθερωθούν χιλιάδες επαγγελματίες από την ΑΕΠΙ”

Τα Επιμελητήρια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, θα πραγματοποιήσουν ενημερωτική εκδήλωση την Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017 και ώρα 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Ξάνθης με κεντρικό θέμα την ΑΕΠΙ και τις εξελίξεις που υπάρχουν σ’ αυτή και αφορούν χιλιάδες επαγγελματίες.

Για την εκδήλωση αυτή, μίλησε στον Σάκη Σταυρίδη και στο ραδιόφωνο Sferikos 99,3 ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης.

“Πριν τέσσερα χρόνια διαπιστώσαμε ότι η ΑΕΠΙ είναι μια εταιρεία για τα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών, όμως τα μέλη μας, επιχειρήσεις και καταστήματα πλήρωναν σ’ αυτήν, υπερβολικά χρηματικά ποσά βάση του νόμου 2121/93, όπου μονομερής η εταιρεία έκοβε τιμολόγια. Ωστόσο μια προσπάθεια τεσσάρων ετών έφερε καρπούς αφού στην ΑΕΠΙ έχει μπει επίτροπος και έχει ήδη τιμωρηθεί” σημείωσε.

Η συνεργασία των Επιμελητηρίων έφερε επιπλέον πολύ χαμηλά τιμολόγια, αφού ένα καφενείο π.χ. σε ένα χωριό που πλήρωνε 200 ευρώ τώρα θα πληρώνει 25 για όλο το χρόνο.

Στις 13 Ιουνίου 2017 έγινε η υπογραφή συμφωνητικού συνεργασίας με την μία εκ των δύο νόμιμων Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων, με την «Αυτοδιαχείριση» σε ένα κοινά αποδεκτό αμοιβολόγιο και έτσι ο πρόεδρος της θα βρεθεί στην ενημερωτική εκδήλωση για να ενημερώσει όλους τους ενδιαφερόμενους.

Το Επιμελητήριο Έβρου θα βάλει και λεωφορείο τη Δευτέρα 3 Ιουλίου, το οποίο στις 5 το απόγευμα θα αναχωρήσει με επιβάτες όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

Ακούστε τι είπε ο Χριστόδουλος Τοψίδης: