Συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες και δηλώσεις η τουρκική πολιτική ηγεσία καθώς λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού για 130 αμφισβητούμενες βραχονησίδες στο Αιγαίο, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών υποστήριξε ότι η Κως είναι αποστρατιωτικοποιημένη και χαρακτήρισε παράνομη την άσκηση Ελλήνων αλεξιπτωτιστών στο νησί.

«Η συνθήκη των Παρισίων του 1947, με την οποία η Κως παραχωρήθηκε στην Ελλάδα, θέτει ως όρο την αποστρατικοποίηση του νησιού, καθώς και την απαγόρευση οποιασδήποτε στρατιωτικής άσκησης σε αυτό. Επομένως, η άσκηση που πραγματοποιήθηκε πάνω από την Κω είναι μία προφανής παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Υπό αυτό το πλαίσιο, καλούμε τη γείτονά μας Ελλάδα να αποφεύγει μονομερείς ενέργειες που ανοίγουν το δρόμο σε εντάσεις και προκαλούν κλιμάκωση, υπερβαίνοντας το διεθνές δίκαιο. Ενημερώνουμε ότι η χώρα μας από εδώ και στο εξής, εφαρμόζοντας τις πολιτικές και νομικές θέσεις μας για το Αιγαίο, δεν θα αποποιηθεί του δικαιώματός της να προβεί σε όλα τα απαραίτητα βήματα» είπε ο Χουσεΐν Μουφτούογλου.

Χορηγούμενη