Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου, 2025
9.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΓυναίκα - ΠαιδίΑυτή την Άνοιξη μην ξεχάσετε το αντηλιακό σας!

Αυτή την Άνοιξη μην ξεχάσετε το αντηλιακό σας!

Η ηλιακή ακτινοβολία είναι επιβλαβής καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου, τόσο τον χειμώνα όσο και το καλοκαίρι. Σύμφωνα με τους επιστήμονες η ακτινοβολία την άνοιξη θέλει ιδιαίτερη προσοχή, καθώς αμέσως μετά τον χειμώνα η απότομη έκθεση στον ήλιο μπορεί να είναι περισσότερο επιβλαβής.

Οι κίνδυνοι του ήλιου

Η έκθεση στις ακτίνες του ήλιου μπορεί δυστυχώς να φέρει μία σειρά από αρνητικές επιδράσεις στον οργανισμό, όπως είναι η φωτογήρανση, ο καρκίνος του δέρματος, διάφορα εγκαύματα, αλλά και προβλήματα στα μάτια.

Για αυτό πρέπει όλο τον χρόνο να φοράμε κρέμες για αντηλιακή προστασία, να χρησιμοποιούμε καπέλο, γυαλιά ηλίου και όταν ο ήλιος καίει πάρα πολύ να προτιμούμε σκιερά μέρη για να ξαποστάσουμε. Κάντε λοιπόν τα αντηλιακά, beauty συνήθειά σας και φορέστε τα το πρωί, μετά τον καθαρισμό του προσώπου σας και την ενυδατική σας κρέμα.

Τι να προσέξετε:

Είναι γεγονός πως τα περισσότερα αντηλιακά περιέχουν χημικές ουσίες που μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες και να πυροδοτήσουν κοκκινίλες ή ερεθισμούς στο δέρμα.
Για αυτό, διαβάστε καλά τις ετικέτες πριν προχωρήσετε στην αγορά της επόμενης αντηλιακής για το πρόσωπό σας και προτιμήστε φαρμακευτικά προϊόντα. Τέλος, προτιμήστε προϊόντα που είναι ανθεκτικά στο νερό και στον ιδρώτα και έχουν υψηλό δείκτη προστασίας SPF από την ακτινοβολία UVA και UVB.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Θετική εξέλιξη για το διατηρητέο κτήριο των ΕΛΤΑ στην Αλεξανδρούπολη: Ο Δήμος προχωρά σε ενέργειες διεκδίκησης

Μια σημαντική εξέλιξη σημειώθηκε στο θέμα της αξιοποίησης του ιστορικού διατηρητέου κτηρίου των ΕΛΤΑ...

Κέρδισε φιάλη για 4 άτομα στη βραδιά του Σταμάτη Γονίδη στο Neraida Alexandroupolis!

Θες να ζήσεις μια βραδιά με τον Σταμάτη Γονίδη και… να μην πληρώσεις ούτε...

Απίστευτη ταλαιπωρία εκδρομέων από Αλεξανδρούπολη στα σύνορα με την Αλβανία – Επιβάτιδα με «διπλή ταυτότητα» προκάλεσε καθυστέρηση

Απίστευτη ταλαιπωρία έζησαν εκδρομείς από την Αλεξανδρούπολη που ταξίδευαν με τουριστικό λεωφορείο προς την...

Αλεξανδρούπολη: Νέος μονόδρομος στην οδό Εμπορίου – Μόνιμες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από 29 Οκτωβρίου

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ενημερώνει ότι από την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2025 τίθενται σε ισχύ...

Παρόμοια