Κυριακή, 6 Ιουλίου, 2025
25.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΑυτοδιοικησηΑύριο τεστ covid-19, στην περιοχή Άβαντος στην Αλεξανδρούπολη

Αύριο τεστ covid-19, στην περιοχή Άβαντος στην Αλεξανδρούπολη

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19 και για την ορθότερη εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στο Νομό Έβρου, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου σε συνεργασία με την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, διοργανώνει δωρεάν μαζικές δειγματοληψίες (rapid tests) για τον κορωνοϊό, στην περιοχή Άβαντος (στην αλάνα Κακαλή) στην Αλεξανδρούπολη.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020, ώρες 10:00 έως 13:00 και υποστηρίζεται από την Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης και το Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αλεξανδρούπολης. 

Οι  πολίτες που επιθυμούν να συμμετέχουν στην παραπάνω δράση, για τη μετακίνησή τους  θα αποστέλλουν sms με αριθμό 1 στο 13033. Στη συνέχεια, θα προσέρχονται στο προαναφερόμενο σημείο, φορώντας μάσκα, έχοντας μαζί τους τον προσωπικό αριθμό υγείας ΑΜΚΑ και δηλώνοντας το κινητό τους τηλέφωνο.

Κατά την προσέλευσή τους στο σημείο ελέγχου οι πολίτες θα υποβάλλονται στην εξ αποστάσεως θερμομέτρηση και δειγματοληψία για τον κορωνοϊό. Τα αρνητικά αποτελέσματα του τεστ COVID-19 θα γνωστοποιηθούν στους συμμετέχοντες πολίτες μέσω SMS, ενώ όσοι είναι θετικοί στο ιό θα ενημερωθούν μέσω τηλεφώνου.

Η παρούσα δράση έχει στόχο την έγκαιρη ανίχνευση περιστατικών, με γνώμονα πάντα την προστασία της υγείας των πολιτών, καθώς δεν χρειάζεται να μετακινηθούν σε νοσοκομείο, διαγνωστικά κέντρα κλπ, ενώ παράλληλα παρέχει σημαντική αποφόρτιση του συστήματος Υγείας.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

«myStreet»: Από την Αλεξανδρούπολη ξεκινά η νέα εφαρμογή καταγγελιών για τα τραπεζοκαθίσματα στην εστίαση

Μετά την επιτυχία του MyCoast, οι πολίτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ακόμα...

Τούρκος TikToker πλήρωσε €22,5 σε ελληνική ταβέρνα και εξόργισε τους συμπατριώτες του – «Μη δίνουμε λεφτά στους Έλληνες» του έγραψαν

Ορυμαγδό σχολίων προκάλεσε βίντεο στο TikTok από γεύμα που έφαγε σε ελληνική ταβέρνα ο...

Διακοπή υδροδότησης αύριο σε περιοχές της Ανατολικής Αλεξανδρούπολης

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους δημότες ότι στα πλαίσια...

Αγγίζουν τα 800 εκ. ευρώ τα χρέη μεγαλο-οφειλετών του Έβρου προς Δημόσιο και ΕΦΚΑ

Εκατόν τριάντα τέσσερα (134) Νομικά Πρόσωπα (εταιρείες, επιχειρήσεις, ακόμα και συνεταιρισμοί) του Έβρου, βρίσκονται...

Παρόμοια