Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου, 2025
15.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΚοινωνιαΑπονομή βραβείων Διαγωνισμού Ιδεών για την ανάπλαση της πλατείας του ΤΕΕ Θράκης...

Απονομή βραβείων Διαγωνισμού Ιδεών για την ανάπλαση της πλατείας του ΤΕΕ Θράκης στην Κομοτηνή

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2025, η εκδήλωση απονομής των βραβείων του Διαγωνισμού Ιδεών με θέμα «Ανάπλαση της πλατείας έμπροσθεν του κτιρίου του ΤΕΕ Θράκης», που διοργάνωσε το Περιφερειακό Τμήμα Θράκης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής, στο Τσανάκλειο Μέγαρο, παρουσία του Δημάρχου Κομοτηνής, κ. Ιωάννη Γκαράνη, του Αντιδημάρχου Έργων, Προγραμματισμού, Πολεοδομίας και Χωροταξικού Σχεδιασμού, κ. Γεώργιου Λαζαρίδη, του Προέδρου του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Δ.Π.Θ., Καθηγητή κ. Δημήτριου Πολυχρονόπουλου, καθώς και εκπροσώπων φορέων, αρχιτεκτόνων και μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης, κ. Πολυζώης Παρασκευόπουλος, υπογράμμισε ότι ο διαγωνισμός αποτελεί σημαντική πρωτοβουλία που ενδυναμώνει τις σχέσεις των τοπικών κοινωνιών με το Τεχνικό Επιμελητήριο, ενώ παράλληλα προωθεί τη δημιουργικότητα, την καινοτομία και τη συμμετοχή των νέων αρχιτεκτόνων στον σχεδιασμό του δημόσιου χώρου.

Ο κ. Παρασκευόπουλος ευχαρίστησε θερμά όλους τους συμμετέχοντες για την εμπιστοσύνη και τη δημιουργικότητά τους, καθώς και τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής – τον Καθηγητή κ. Δημήτριο Πολυχρονόπουλο, την κα. Σουλτάνα Βεζυριαννίδου και την κα. Λαμπρινή Χαλατζίδου – για το έργο και τη συμβολή τους.

Στο πλαίσιο του χαιρετισμού του, διάβασε μήνυμα του τέως Προέδρου, κ. Δημήτριου Λουρίκα, του οποίου η πρωτοβουλία αποτέλεσε την αφετηρία για τη διοργάνωση του διαγωνισμού.

Ακολούθησε η απονομή των βραβείων στους δημιουργούς που παρευρέθηκαν, ενώ οι βραβευθέντες παρουσίασαν στο κοινό τις προτάσεις τους, αναδεικνύοντας τη δημιουργικότητα, την τεχνική αρτιότητα και τη σύγχρονη ματιά τους στον σχεδιασμό του δημόσιου χώρου.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους μελετητές και να ανταλλάξουν απόψεις γύρω από το όραμα για έναν αναβαθμισμένο και ζωντανό δημόσιο χώρο στην Κομοτηνή.

Το ΤΕΕ Θράκης συνεχίζει να στηρίζει δράσεις και πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν τον ρόλο της αρχιτεκτονικής ως εργαλείου βελτίωσης της ποιότητας ζωής και συμβάλλουν στην προώθηση ενός βιώσιμου, καινοτόμου και συμμετοχικού αστικού περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Σε χρήση το οδικό τμήμα Αρδάνιο – Μάνδρα: Ολοκληρώθηκε το έργο, το μήνυμα του CEO της Εγνατία Οδός ΑΕ

Έτοιμο προς χρήση είναι πλέον το οδικό τμήμα Αρδάνιο – Μάνδρα στον Έβρο, ένα...

Σύλληψη οδηγού στην Αλεξανδρούπολη μετά από τροχαίο υπό την επήρεια αλκοόλ

Συνελήφθη την 2 Νοεμβρίου 2025 το πρωί στην Αλεξανδρούπολη ένας ημεδαπός, από αστυνομικούς του...

Εγκρίθηκε η περιβαλλοντική άδεια για νέο αιολικό πάρκο στις Φέρες και την Τραϊανούπολη

Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για το έργο «Αιολικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη θέση...

Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέα επιδοτούμενη γραμμή Αλεξανδρούπολης και έργα στους Κήπους Έβρου

Στο κυριακάτικο μήνυμά του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε ειδικά στον Έβρο, υπενθυμίζοντας δεσμεύσεις...

Παρόμοια