fbpx
6.9 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, 2022

Απολογισμός δράσεων του Κοινωνικού Ιατρείου Δήμου Σαμοθράκης

- Χορηγούμενη-

Το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Σαμοθράκης ξεκίνησε επίσημα τη λειτουργία του το Μάρτιο του 2021.

Αριθμεί συνολικά 32 άπορους και ανασφάλιστους ωφελούμενους, οι οποίοι επιλέχθηκαν από τριμελή Επιτροπή του Δήμου, με οικονομικά – κοινωνικά κριτήρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι μία φορά το χρόνο θα γίνεται επικαιροποίηση της λίστας, ώστε να ενταχθούν νέοι ωφελούμενοι ή να διαγραφούν πιθανώς κάποιοι, ανάλογα πάντα με τις υπάρχουσες ανάγκες.

Το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου απαρτίζεται από 192 Εθελοντές Ιδιώτες Ιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Ν. Έβρου, όλων των ειδικοτήτων και από 2 Εθελοντές Ιδιώτες Οδοντιάτρους του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ν. Έβρου.

Τα ραντεβού προγραμματίζονται απευθείας από τους 2 Κοινωνικούς Λειτουργούς του Κέντρου Κοινότητας, με τη χρήση παραπεμπτικού και γίνονται εκ περιτροπής (κυκλικά), ώστε να συμμετέχουν όλοι οι γιατροί.

Από το Μάρτιο έως το Σεπτέμβριο του 2021 από τις παροχές του Κοινωνικού Ιατρείου επωφελήθηκαν 11 άτομα, εκ των οποίων 4 άνδρες, 6 γυναίκες και 1 παιδί.

Προγραμματίστηκαν συνολικά 39 ραντεβού, (κατόπιν αιτήματος με Αριθμό Πρωτοκόλλου), με 14 διαφορετικές ειδικότητες (Μικροβιολόγος, Μαιευτήρες – Γυναικολόγοι, Οδοντίατρος, Πνευμονολόγος, ΩΡΛ, Παθολόγος, Καρδιολόγοι, Οφθαλμίατροι, Ακτινοδιαγνώστες, Νεφρολόγος, Αγγειοχειρούργος, Ορθοπεδικοί, Νευρολόγοι και Ενδοκρινολόγοι), στη Σαμοθράκη και στην Αλεξανδρούπολη.

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
Ο Δήμος Σαμοθράκης σε συνεργασία με τον Ιατρικό και Οδοντιατρικό Σύλλογο Νομού Έβρου και το Κέντρο Κοινότητας, μερίμνησαν ώστε να πραγματοποιηθούν στο νησί Ιατρικές Δράσεις διαφορετικών ειδικοτήτων εθελοντών ιατρών, με σκοπό την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας και ευημερίας των κατοίκων του νησιού.
Σε μία εποχή δύσκολη για όλους μας και ιδιαίτερα για τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας, σε μία εποχή που οι αξίες καταρρέουν, τέτοιες ενέργειες αγάπης και αλληλεγγύης, φέρνουν κοντά σε εκείνους που χρειάζονται βοήθεια, εκείνους που μπορούν και έχουν την καλοσύνη να βοηθήσουν.
Εξάλλου, τέτοιες ενέργειες αλληλεγγύης δίνουν ελπίδα και ώθηση στην Ελληνική κοινωνία και συγχρόνως δίνουν κουράγιο και δύναμη στους οικονομικά εξαθλιωμένους συμπολίτες μας.

Πιο συγκεκριμένα:
• ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020 ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Πραγματοποιήθηκε στις 22,23,28,29 και 30 Αυγούστου με τη συμμετοχή 1 Οφθαλμίατρου, 2 Καρδιολόγων, 1 Παιδίατρου και 1 Οδοντίατρου για την συμπλήρωση των Ατομικών Δελτίων Υγείας Μαθητή.
ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΥ στις 19 Ιουνίου 2021 για το γενικό πληθυσμό.
ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΩΡΛ στις 3 Ιουλίου 2021 για το γενικό πληθυσμό.
ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΥ στις 20 και 21 Αυγούστου 2021 για το γενικό πληθυσμό.
ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΩΡΛ στις 11 Σεπτεμβρίου 2021 για το γενικό πληθυσμό.
ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΔΥΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΩΝ για αθλητικές δραστηριότητες και Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2021.
Σε όλες τις Δράσεις εξετάστηκαν συνολικά 447 άτομα.

Ο Δήμος θα ήθελε να συγχαρεί τον Ιατρικό και Οδοντιατρικό Σύλλογο Νομού Έβρου και τα μέλη τους για την υλοποίηση των δράσεων και τις παροχές του Κοινωνικού Ιατρείου, τους ιατρούς που συμμετείχαν στις Δράσεις (κα Καζαντζίδη Β., κο Μαμούτο Χ., κο Παπά Π., κο Καπνά Σ., κα Βασιλειάδου Σ., κα Παπαλάμπου Σ., κο Μπουραντά Ι., κο Χομψίογλου Η., κο Παπανδρούδη Α., κα Σωπασή Φ., κο Δεληγεώργη Π., κα Τσικρικώνη Ι., κα Σαμανίδου – Αγγελίδου Ν., κα Νταντίδου Χ., κο Κουλελίδη Α., κο Βαφειάδη Μ., κο Πετρίδη Ι., κα Μπουραντά Α., κο Διαμαντίδη Ε., κο Κουτσιμπάνη Γ., κο Μασκαλέρη Γ., κο Πέτροβα Ο., κο Αλεξιάδη Γ., κα Ευθυμιάδου Α., κα Ελευθεριάδου Ε., κα Κιτσικίδου Γ., κα Μπαμπουρδά Ε., κο Νταλό Π., κα Ξύκη Κ., κο Πάλλα Δ. και κο Σαρηγιαννίδη Η.).

Τέλος, ευχαριστούμε τη Ναυτιλιακή Εταιρεία ZANTE FERRIES και τον Πρόεδρό της, για τη δωρεάν μετακίνηση των Ιατρών και των ωφελούμενων του Κοινωνικού Ιατρείου, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος σε Θέματα Υγείας
Βασιλειάδου Σόνια
Ο Δήμαρχος
Γαλατούμος Νικόλαος

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

Στις 4 Δεκεμβρίου το 1ο Ανοιχτό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Rapid Μαγνησίας

Το 1ο Ανοιχτό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Rapid Μαγνησίας διοργανώνει την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 η Ακαδημία Σκακιστών Βόλου με την υποστήριξη του Α.Ο. Αγριάς Μαγνησίας "ΑΘΛΟΣ"/Τμήμα Σκακιού...