fbpx
22.9 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Από σήμερα το Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Διδυμότειχο

- Χορηγούμενη-

Από τη Δευτέρα 6 έως και την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023, το Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» από τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται στο Διδυμότειχο (Κεντρική Πλατεία, μπροστά από το Τέμενος Βαγιαζήτ), για να υλοποιήσει δωρεάν εκπαιδευτικές δράσεις πρόληψης για μικρούς και  μεγάλους, σε κρίσιμους τομείς που αφορούν τη ζωή και τα δικαιώματα των παιδιών, καθώς επίσης δράση εθελοντικής αιμοδοσίας για την ενίσχυση των αποθεμάτων αίματος του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου.

Οι δράσεις στο Διδυμότειχο υλοποιούνται με τη στήριξη πολλών φορέων που ενώνουν τις δυνάμεις τους και συγκεκριμένα πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Δήμο Διδυμοτείχου, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Έβρου, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Έβρου, το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Αξιοποιώντας την τεχνολογία, μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης και ενημέρωσης, σχετικά με θεματικές που αφορούν, μεταξύ άλλων,  την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό, την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και τον εκφοβισμό μέσω ηλεκτρονικών μέσων, τις εξαφανίσεις, την κακοποίηση-παραμέληση παιδιού κ.ά.. Ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» φροντίζει για τη σχολική κοινότητα, καθώς και για τους πολίτες του Διδυμοτείχου, υλοποιώντας τις παρακάτω δράσεις με τη συμβολή του εξειδικευμένου προσωπικού του, και τη διάθεση του σύγχρονου υλικοτεχνικού εξοπλισμού που διαθέτει:

Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας

  • Ημέρες & Ώρες: Παρασκευή 10 Μαρτίου, 08:30-13:30

Eκπαιδεύσεις, Eνημερώσεις και Eπιμορφώσεις για μικρούς και μεγάλους

  • Ημέρες & Ώρες: Δευτέρα 6 έως Πέμπτη 9 Μαρτίου, 09:00 -13:45 για σχολικές ομάδες μαθητών/τριών και έως 19:30 για γονείς/κηδεμόνες σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο, ή για ομάδες εκπαιδευτικών
  • Πληροφορίες και ραντεβού:
    • Για τις επισκέψεις των σχολικών ομάδων (06-09/03, πρωινές ώρες) ο συντονισμός γίνεται σε απευθείας επικοινωνία με τις σχολικές μονάδες.
    • Οι γονείς/κηδεμόνες μπορούν να κλείσουν ραντεβού για να συμμετέχουν στις παρεμβάσεις (είτε ατομικά είτε σε ομάδες ή/και οικογένειες), επικοινωνώντας στο τηλεφωνικά στο +30 2310250160 ή μέσω email στο [email protected] – θέμα: Δράσεις «ΟΔΥΣΣΕΑ» στο Διδυμότειχο»).

Πιο συγκεκριμένα η δράση στο Διδυμότειχο θα περιλαμβάνει:

  • Παρασκευή 10 Μαρτίου (08:30 – 13:30): Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας


Την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 και ώρες 08:30 με 13:30, θα πραγματοποιηθεί δράση εθελοντικής αιμοδοσίας, με σκοπό την ενίσχυση των μειωμένων αποθεμάτων αίματος. Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, όσοι έχουν ανάγκη από αίμα χρειάζονται τη στήριξή μας και η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί ουσιαστική πράξη στήριξης και αλληλεγγύης. «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης του για την προστασία των παιδιών και των οικογενειών τους, έχει ως βασική προτεραιότητα, εν μέσω και των τωρινών συνθηκών, κανένα παιδί με σοβαρό πρόβλημα Υγείας, ασθενείς με χρόνια νοσήματα όπως μεσογειακή αναιμία, νεφρική ανεπάρκεια, κακοήθη αιματολογικά νοσήματα, θύματα τροχαίων ατυχημάτων να μη μείνουν χωρίς αίμα.

Η δράση εθελοντικής αιμοδοσίας διοργανώνεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, με τη στήριξη του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας – Ε.ΚΕ.Α., και υλοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Διδυμοτείχου, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

  • Δευτέρα 6 έως Πέμπτη 9 Μαρτίου, (09:00 -13:45): Εκπαιδεύσεις, Ενημερώσεις και Επιμορφώσεις για μικρούς και μεγάλους

Από τη Δευτέρα 6 έως την Πέμπτη 9 Μαρτίου (09:00 – 13:45) Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Διδυμοτείχου, σε επικοινωνία με τις σχολικές μονάδες, θα συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δράσεις πρόληψης σε θέματα που αφορούν άμεσα τα παιδιά, για την καθημερινότητά τους αλλά και το μέλλον τους, όπως είναι η ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο, η ενδοσχολική βία και ο σχολικός εκφοβισμός, η ενδοοικογενειακή βία, ο εκφοβισμός μέσω ηλεκτρονικών μέσων, η κακοποίηση και η παρενόχληση κ.ά.

Τα απογεύματα θα είναι αφιερωμένα στους ενήλικες του Διδυμοτείχου. Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 6 έως και την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023 (έως 19:30), οι γονείς/κηδεμόνες θα μπορούν να συμμετέχουν σε διαδραστική παρέμβαση με θέματα που μπορεί να αφορούν  την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό, τα δικαιώματα των παιδιών, τις εξαφανίσεις, τη σημασία της ψυχικής ανθεκτικότητας κ.ά., μόνοι/ες τους, οικογενειακά μαζί με τα παιδιά τους ή οργανωμένοι/ες σε ομάδες/συλλόγους. Επίσης, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να συμμετέχουν σε εντατικές επιμορφώσεις επάνω σε σχετικές θεματολογίες.

Οι εκπαιδεύσεις, ενημερώσεις και επιμορφώσεις για μικρούς και μεγάλους υλοποιούνται στο πλαίσιο της Πράξης με τίτλο «Η συμβολή των τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στην προστασία των παιδιών, των νέων και των ατόμων σε κίνδυνο στην Ελλάδα-SMILE NET» η οποία εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημοσίου Τομέα 2014-2020» με MIS 5129741. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μέσω του έργου «SMILE NET» στοχεύει στην προστασία παιδιών σε κίνδυνο, καθώς και ατόμων από 18 έως 60 ετών που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των προσφύγων και των μεταναστών, μέσω τεσσάρων Υποέργων που αξιοποιούν την τεχνολογική καινοτομία.

Η συγκεκριμένη δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Υποέργου 3.: «Ψηφιακή εκπαίδευση της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας μέσω του Κινητού Εργαστηρίου Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας “ΟΔΥΣΣΕΑΣ” και της  Ακαδημίας Επιμόρφωσης & Εκπαίδευσης “Smile Academy” για την προστασία των παιδιών και των νέων». Η πράξη έχει χρονικό ορίζοντα υλοποίησης τους 15 μήνες με εφαρμογή σε όλη την επικράτεια (εμπλουτίζοντας παράλληλα τις υφιστάμενες δυνατότητες με διασυνοριακές δυνατότητες και λειτουργίες) των προσδοκώμενων αποτελεσμάτων και των ωφελειών που θα προκύψουν, αφενός από την τεχνολογική αναβάθμιση του εξοπλισμού του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και αφετέρου από την εκπαίδευση, εξοικείωση και ευαισθητοποίηση της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας, σε θέματα που αφορούν την προστασία των παιδιών και των νέων. Οφέλη αμφότερα που θα ενισχύσουν στο διηνεκές και πέρα από τον χρονικό ορίζοντα υλοποίησης της πράξης τις δυνατότητες του Οργανισμού για την διαφύλαξη και προστασία της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας.

Το σύνολο των αναγραφόμενων δράσεων θα πραγματοποιηθεί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Κινητού Εργαστηρίου Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», ο οποίος θα βρίσκεται σταθμευμένος στην Κεντρική Πλατεία Διδυμοτείχου (μπροστά από το Τέμενος Βαγιαζήτ), με απόλυτη τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων πρόληψης και υγιεινής.

Περισσότερες πληροφορίες:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»

[email protected]

Τηλ. 2310 250 160

- Χορηγούμενη-

Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Διαβασε και αυτο

Επιτυχημένη και ενδιαφέρουσα η Ημερίδα Εξωστρέφειας της Περιφέρειας ΑΜΘ

Θετικό αντίκρισμα δημιούργησε για την Περιφέρεια ΑΜΘ, η πραγματοποίηση της Ημερίδας Εξωστρέφειας το περασμένο Σαββάτο (25/05) στο ξενοδοχείο LUCYστην Καβάλα, παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών...