Σάββατο, 2 Αυγούστου, 2025
32.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΚοινωνιαΑπεργία των Νοσοκομειακών Γιατρών αύριο Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Απεργία των Νοσοκομειακών Γιατρών αύριο Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Η ΕΙΝΟΚΥΘ συμμετέχει στην πανελλαδική κινητοποίηση που προκήρυξε η ΟΕΝΓΕ για την Πέμπτη 2 Μαρτίου ενάντια στον νέο ασφαλιστικό νόμο.

Με τον νέο νόμο μπαίνει άλλος ένας κρίκος στην αντι-ασφαλιστική νομοθεσία των τελευταίων ετών που θίγει βάναυσα και τον δικό μας κλάδο. Ενταφιάζεται οριστικά ο κοινωνικός χαρακτήρας της ασφάλισης, δικαίωμα δεκαετιών κατακτημένο με αγώνες, εφόσον η ανταποδοτικότητα είναι άμεσα συνδεδεμένη με την αυτοχρηματοδότηση των ταμείων απ’ τους εργαζόμενους.

Μειώνονται ακόμη περισσότερο οι συντάξεις μέσω του νέου τρόπου υπολογισμού τους.

Επιβάλλονται νέες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές. Χαρακτηριστικό είναι ότι αν κάποιος επιθυμεί να θεμελιώσει δικαίωμα και για δεύτερη ανταποδοτική σύνταξη ή να συνεχίσει την ασφάλιση του και σε δεύτερο φορέα ασφάλισης (ΤΣΑΥ) επιβαρύνεται και με την εργοδοτική εισφορά. Το ύψος της δεύτερης ασφαλιστικής εισφοράς διαμορφώνεται στο 20% των συντάξιμων αποδοχών.                                       

Τριπλασιάζεται σχεδόν το κόστος εξαγοράς πλασματικών ετών αφού αυξάνεται σταδιακά από 6,67% στο 20%.

Με την ενοποίηση των ταμείων στον ΕΦΚΑ ολοκληρώνεται η εγκληματική λεηλασία των αποθεματικών του ΤΣΑΥ μετά το τζογάρισμα στο χρηματιστήριο, τα ομόλογα και το κούρεμα του PSI.

Διεκδικούμε:

Κατάργηση όλων των αντι-ασφαλιστικών νόμων. Αποκλειστικά δημόσια, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση.                                                                                                                       

Άμεση καταβολή των οφειλών του κράτους και της μεγαλοεργοδοσίας στην Κοινωνική Ασφάλιση. Πλήρης κάλυψη από το κράτος των κλεμμένων αποθεματικών των ταμείων.

Αποκατάσταση των μισθολογικών και ασφαλιστικών απωλειών. Μείωση των εισφορών για τον κλάδο της σύνταξης.

Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, με αποκλειστική χρηματοδότηση από το κράτος. Κατάργηση των εισφορών των ασφαλισμένων στον κλάδο υγείας.

 (Για το ΔΣ, Ο Γραμματέας: Μ. Παπαϊωακείμ)

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Συνελήφθησαν εννέα άτομα σε περιοχές της Αν. Μακεδονίας και Θράκης για κατοχή ναρκωτικών

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν κατά το...

Yποψήφιος Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Έβρου o Ιωάννης Τάκας

Με αίσθημα ευθύνης και εκτίμησης στα μέλη και τους φίλους της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στον...

Τραγωδία στη Ροδόπη: Κατέληξε η 12χρονη που παρασύρθηκε με φουσκωτή λέμβο στον Ίμερο

Τραγωδίοα στον Ίμερο Ροδόπης όπου ένα κοριτσάκι μόλις 12 ετών έχασε τη ζωή του...

Θεσμική αναγνώριση των Αλεβιτών της Θράκης – Η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη στις εορταστικές εκδηλώσεις (βίντεο)

Αλεβίτες – Μπεκτατσήδες, μια θρησκευτική κοινότητα, η οποία εδώ και αρκετά χρόνια διεκδικεί την...

Παρόμοια