Σάββατο, 5 Ιουλίου, 2025
23.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΠεριφερεια ΑΜ-θΑπάντηση σε Ανακριβείς Δηλώσεις Μέτιου για τον Επικεφαλής της Παράταξης Περιφερειακή Σύνθεση

Απάντηση σε Ανακριβείς Δηλώσεις Μέτιου για τον Επικεφαλής της Παράταξης Περιφερειακή Σύνθεση

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και ειδικότερα σε επερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου κου Τρέλλη προς τον Περιφερειάρχη κο Μέτιο για την ευθύνη των καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση του έργου στο οδικό δίκτυο «Ορεστιάδα – Βάλτος – Φυλάκιο», ο κος Μέτιος απάντησε ότι «Ο ανάδοχος είναι ο κύριος Πιατίδης αλλά κατασκευαστής ο κύριος Τοψίδης», επιχειρώντας, εμμέσως πλην σαφώς, να πλήξει το πρόσωπο του Προέδρου του Επιμελητηρίου Έβρου και υποψήφιου Περιφερειάρχη κ. Χριστόδουλου Τοψίδη.

Παρά την προφανή έλλειψη σοβαρότητας στην απάντηση που παρείχε ο Περιφερειάρχης, οφείλουμε προς αποκατάσταση της αλήθειας να επισημάνουμε τα κάτωθι:

Ουδεμία επαγγελματική σχέση υπάρχει μεταξύ της υπεργολάβου εταιρείας που συμμετέχει στη κατασκευή του έργου στο οδικό δίκτυο «Ορεστιάδα – Βάλτος – Φυλάκιο» και του Υποψήφιου Περιφερειάρχη. Ο κος Τοψίδης δεν είναι ιδιοκτήτης, δεν διοικεί και δεν ελέγχει καμία τεχνική εταιρεία. Γεγονός που μπορεί να αποδειχθεί τόσο από τα δημόσια στοιχεία της εν λόγω εταιρείας, όσο και από μία έρευνα στο διαδίκτυο (businnessregistry.gr).

Η Περιφέρεια, όσον αφορά το συγκεκριμένο έργο είναι συμβεβλημένη με έναν ανάδοχο. Ο οποίος μπορεί (είναι στην διακριτική του ευχέρεια) να συμβάλλεται με άλλες εταιρείες – υπεργολάβους. Έτσι, προφανώς, ισχύει και στην συγκεκριμένη περίπτωση. Σε κάθε περίπτωση, εργοδότρια (η Περιφέρεια ΑΜΘ) δηλαδή έχει νομικές σχέσεις με την ανάδοχο εταιρεία κι όχι με τις υπεργολάβους εταιρείες.

Από την απάντηση καθίσταται προφανής η έλλειψη γνώσεων του Περιφερειάρχη, τόσο επί του πλαισίου που διέπει τα δημόσια έργα, όσο και ειδικά για το συγκεκριμένο έργο.

Εμείς θα επανέλθουμε σε περίπτωση που ο κος Μέτιος εξακολουθήσει να υποστηρίζει ανακρίβειες, οι οποίες επιχειρούν να πλήξουν τον επικεφαλής της παράταξής μας ή ακόμη και για να παραθέσουμε στοιχεία για τις «επιδόσεις» του στον τομέα των δημοσίων έργων κατά τις ημέρες της θητείας του.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρουσίασε τα πεπραγμένα και τον σχεδιασμό για την Π.Ε. Ροδόπης

«Ο άνθρωπος είναι το επίκεντρο των προσπαθειών μας. Αυτό είναι και το όραμά μας...

Τούρκος TikToker πλήρωσε €22,5 σε ελληνική ταβέρνα και εξόργισε τους συμπατριώτες του – «Μη δίνουμε λεφτά στους Έλληνες» του έγραψαν

Ορυμαγδό σχολίων προκάλεσε βίντεο στο TikTok από γεύμα που έφαγε σε ελληνική ταβέρνα ο...

Διακοπή υδροδότησης αύριο σε περιοχές της Ανατολικής Αλεξανδρούπολης

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους δημότες ότι στα πλαίσια...

Ορεστιάδα, Σουφλί, Διδυμότειχο στην πρώτη δεκάδα με τα μεγαλύτερα ποσοστά μετακίνησης πληθυσμού σε ολόκληρη την Ελλάδα

Ορεστιάδα, Σουφλί, Διδυμότειχο. Τρεις ακριτικές περιοχές της ΠΕ Έβρου που σ' ότι αφορά στο...

Παρόμοια