Κυριακή, 16 Νοεμβρίου, 2025
10.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΕπιχειρήσειςΑπαλλάσσονται από το ενοίκιο του Ιανουαρίου οι επιχειρήσεις που θα κλείσουν έως...

Απαλλάσσονται από το ενοίκιο του Ιανουαρίου οι επιχειρήσεις που θα κλείσουν έως τις 11 Ιανουαρίου

Δεν θα καταβάλουν ενοίκιο για τον Ιανουάριο, οι επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή έως τις 11 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο του αυστηροποιημένου lockdown που ανακοινώθηκε από τον Στέλιο Πέτσα.

Αυτό ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών και συγκεκριμένα, για το λιανεμπόριο, την εστίαση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τα γυμναστήρια, τον τουρισμό, τις μεταφορές, τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής, τα βιβλιοπωλεία και τις επιχειρήσεις που κατά την ερχόμενη εβδομάδα παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή, αναστέλλεται πλήρως η καταβολή του ενοικίου για τον Ιανουάριο.

Παράλληλα, το 80% του μηνιαίου συμφωνημένου μισθώματος, και όχι επί της απώλειας, θα αποζημιωθεί στους ιδιοκτήτες από τον προϋπολογισμό, έτσι ώστε να μην έχουν περαιτέρω απώλειες από αυτές που έχουν σήμερα. Με αυτό τον τρόπο, επιμερίζεται το κόστος του ενοικίου κατά 80% στο κράτος και κατά 20% στον εκμισθωτή. Συνεπώς, η επιχείρηση που αξιοποιεί το ακίνητο δεν θα πληρώσει ενοίκιο τον Ιανουάριο. Επιπλέον, για τα νομικά πρόσωπα που εκμισθώνουν ακίνητα στις επιχειρήσεις αυτές, θα αποζημιωθεί στους ιδιοκτήτες το 60% του μηνιαίου μισθώματος για τον Ιανουάριο.

Το μέτρο αφορά σε όλες τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή έως τις 11 Ιανουαρίου. Συμπεριλαμβάνονται όλες οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, ανεξαρτήτως εάν λειτουργούν με υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον, οι επιχειρήσεις της εστίασης, ανεξαρτήτως εάν λειτουργούν με διανομή προϊόντων ή/και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής, οι επιχειρήσεις των κλάδων πολιτισμού και αθλητισμού, τα γυμναστήρια και άλλες επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή. Επιπλέον, εντάσσονται οι επιχειρήσεις του τουρισμού, όπως ξενοδοχεία, καταλύματα και τουριστικά γραφεία, και οι υπηρεσίες μεταφορών, καθώς πλήττονται ιδιαίτερα από την απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Επιπροσθέτως, οι επιχειρήσεις που παρέμειναν κλειστές με κρατική εντολή κατά την περίοδο των εορτών, όπως και οι επιχειρήσεις που θα είναι κλειστές με κρατική εντολή την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά και οι επιχειρήσεις των κλάδων του τουρισμού και των μεταφορών, θα έχουν κατά τον Φεβρουάριο έκπτωση ενοικίου 80%, όπως έχει ήδη εξαγγελθεί, με επιμερισμό του κόστους του ενοικίου κατά 60% στο κράτος, 20% στις επιχειρήσεις- ενοικιαστές και 20% στους εκμισθωτές. Ενώ, για τα νομικά πρόσωπα που εκμισθώνουν ακίνητα στις επιχειρήσεις αυτές, θα αποζημιωθεί στους ιδιοκτήτες το 40% του μηνιαίου μισθώματος για τον Φεβρουάριο.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Εσπερινό ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης: Μαθητές και εκπαιδευτικοί εξερευνούν την ιστορία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μέσα από φωτογραφίες

Χθες, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Αλεξανδρούπολης είχαν την ευκαιρία...

Σαμοθράκη: Συνελήφθη οδηγός Ι.Χ.Φ χωρίς άδεια οδήγησης

Στη Σαμοθράκη, την 13η Νοεμβρίου 2025, το μεσημέρι, συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος...

Αλεξανδρούπολη: Παρουσίαση αποτελεσμάτων «Τουριστικό Βαρόμετρο» και ανάλυση Digital Campaign

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας «Τουριστικό Βαρόμετρο...

Αλεξανδρούπολη: Ολοκληρώνεται η άσκηση «Αίσιος Οιωνός 2025» – Στο πεδίο ο Νίκος Δένδιας, σε πρώτο πλάνο drones και anti-drones (βίντεο)

Η μεγάλη διακλαδική άσκηση «Αίσιος Οιωνός 2025» ολοκληρώνεται σήμερα στην Αλεξανδρούπολη, με την Ημέρα...

Παρόμοια