Σάββατο, 5 Ιουλίου, 2025
27.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΕλλαδαΑντιδρούν οι Μουφτήδες στη Θράκη για τις δηλώσεις του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου για...

Αντιδρούν οι Μουφτήδες στη Θράκη για τις δηλώσεις του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου για το Ισλάμ

Τη βαθιά λύπη τους για τις πρόσφατες δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου σχετικά με το Ισλάμ, εξέφρασαν οι μουφτήδες της Ξάνθης και του Διδυμοτείχου.

​«Η εικόνα που περιέγραψε ο Μακαριώτατος για τη θρησκεία μας δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα της χώρας μας και προσβάλλει το θρησκευτικό μας αίσθημα», λένε οι μουφτήδες αναφέροντας πως «οι άστοχες δηλώσεις του Μακαριώτατου, στις οποίες αρνούμαστε να δούμε κακές προθέσεις, δεν απεικονίζουν την πραγματικότητα της Θράκης και, δυστυχώς, χρησιμοποιούνται ήδη από όσους επιδιώκουν τη διχόνοια και το θρησκευτικό μίσος στην περιοχή μας».

Αναλυτικά το κείμενο της μουφτείας:

«Βαθιά λύπη μας προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερωνύμου, σε τηλεοπτική εκπομπή σχετικά με τη φύση του Ισλάμ και το χαρακτήρα των πιστών μουσουλμάνων. Η εικόνα που περιέγραψε ο Μακαριώτατος για τη θρησκεία μας δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα της χώρας μας και προσβάλλει το θρησκευτικό μας αίσθημα.

Οι ακρότητες ορισμένων που στο όνομα του Ισλάμ έχουν διαπράξει καταδικαστέες πράξεις, έχουν συμβεί σε άλλες χώρες και τις έχουμε αποδοκιμάσει πρώτοι εμείς ακριβώς γιατί είναι ενάντιες στο Ιερό Κοράνι και προσβάλλουν την πίστη μας.

Οι Μουσουλμάνοι της Θράκης, των οποίων ηγούμαστε πνευματικά, σεβόμαστε απολύτως το νόμο, έχουμε υπερασπιστεί την πατρίδα μας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο -όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες- και ούτε ένας από εμάς δεν συμμετείχε ποτέ σε καμία πράξη βίαιου χαρακτήρα. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι όλες οι Κυβερνήσεις της πατρίδας μας αλλά και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες της Θράκης μιλούν πάντοτε για εμάς με σεβασμό αναδεικνύοντας το γεγονός ότι οι μουσουλμάνοι της Θράκης αποτελούμε ένα ευρωπαϊκό πρότυπο συμβάλλοντας καθοριστικά στην πολύ όμορφη εικόνα ενός τόπου όπου ακούγεται και η καμπάνα και ο μουεζίνης.

​Είμαστε υπερήφανοι για την πίστη μας, είμαστε υπερήφανοι για τον τρόπο που συνεισφέρουμε ώστε η Θράκη να είναι ένα πρότυπο συνύπαρξης και συνεργασίας, είμαστε υπερήφανοι για την πατρίδα μας και το γεγονός ότι σέβεται απολύτως τη θρησκευτική μας πίστη, είμαστε υπερήφανοι γιατί οι μουσουλμάνοι της Θράκης δίνουν το καλό παράδειγμα σε όλη την Ευρώπη.

Οι άστοχες δηλώσεις του Μακαριώτατου, στις οποίες αρνούμαστε να δούμε κακές προθέσεις, δεν απεικονίζουν την πραγματικότητα της Θράκης και, δυστυχώς, χρησιμοποιούνται ήδη από όσους επιδιώκουν τη διχόνοια και το θρησκευτικό μίσος στην περιοχή μας. Ο Αλλάχ να ευλογεί και να κάνει αποδέκτες όλες τις προσευχές και τις καλές πράξεις μας.

Ο ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗΣ

ΜΟΥΦΤHΣ ΞΑΝΘΗΣ

Μπιλάλ Καραχαλήλ

Ο ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗΣ

ΜΟΥΦΤHΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Χαμζά Οσμάν»

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

«myStreet»: Από την Αλεξανδρούπολη ξεκινά η νέα εφαρμογή καταγγελιών για τα τραπεζοκαθίσματα στην εστίαση

Μετά την επιτυχία του MyCoast, οι πολίτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ακόμα...

Τούρκος TikToker πλήρωσε €22,5 σε ελληνική ταβέρνα και εξόργισε τους συμπατριώτες του – «Μη δίνουμε λεφτά στους Έλληνες» του έγραψαν

Ορυμαγδό σχολίων προκάλεσε βίντεο στο TikTok από γεύμα που έφαγε σε ελληνική ταβέρνα ο...

Αγγίζουν τα 800 εκ. ευρώ τα χρέη μεγαλο-οφειλετών του Έβρου προς Δημόσιο και ΕΦΚΑ

Εκατόν τριάντα τέσσερα (134) Νομικά Πρόσωπα (εταιρείες, επιχειρήσεις, ακόμα και συνεταιρισμοί) του Έβρου, βρίσκονται...

Διακοπή υδροδότησης αύριο σε περιοχές της Ανατολικής Αλεξανδρούπολης

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους δημότες ότι στα πλαίσια...

Παρόμοια