Αντιδράσεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού (video)

Πιθανότατα και αύριο να είναι έτοιμη η υπουργική απόφαση του υπουργείου Εργασίας, με την οποία θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου η αύξηση κατά 11% του κατώτατου μισθού, ο οποίος θα διαμορφωθεί στα 650 ευρώ, ενώ η αύξηση για τον υποκατώτατο μισθό ο οποίος και καταργείται, αγγίζει το 27,45 τοις εκατό.

Πρόκειται για αν μη τι άλλο μία θετική εξέλιξη, καθώς είναι η πρώτη αύξηση μισθών μέσα στα τελευταία 10 χρόνια, ωστόσο, όπως υποστηρίζει ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Έβρου, Στάθης Ασπιώτης, πρόκειται για τη μισή αλήθεια, καθώς, η άλλη μισή όπως λέει θα φανεί μέσα στο χρόνο, με την ενδεχόμενη μείωση του αφορολόγητου στις 5681 ευρώ, κάτι το οποίο σημαίνει πως η εν λόγω αύξηση θα εξανεμιστεί.

Απ τη μία μεριά δίνεται η αύξηση, και απ την άλλη θα παίρνεται πίσω από τους εργαζόμενους” υπογραμμίζει.

Χορηγούμενη

Σ. Δευτεραίος : “Να μη “μασήσει” ο λαός”

Το ΚΚΕ από τη μεριά του, κάνει λόγο για προεκλογικές υποσχέσεις και κοροϊδία από την μεριά της Κυβέρνησης.

Η ουσία είναι ότι από δω και πέρα, ο κατώτατος μισθός θα ορίζεται με Υπουργική Απόφαση, με βάση την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα. Ταυτόχρονα με αυτήν την πενιχρή αύξηση υπάρχει και μείωση του αφορολογήτου, άρα, το μισό και παραπάνω από την αύξηση θα πετσοκόβεται από τη φοροληστεία” τονίζει ο Σάββας Δευτεραίος, μέλος της Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ, ενώ παράλληλα καλεί το λαό “να μη μασήσει“.