Σάββατο, 2 Αυγούστου, 2025
30.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΕλλαδαΑνοίγουν τελικά δημοτικά και νηπιαγωγεία τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου

Ανοίγουν τελικά δημοτικά και νηπιαγωγεία τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου

Ανοίγουν τελικά τη Δευτέρα 11 Ιανουρίου τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και τα Ειδικά Σχολεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας. Από αύριο Παρασκευή 8 Ιανουαρίου αναλαμβάνουν υπηρεσία οι εκπαιδευτικοί των σχολείων.

Η ανακοίνωση

«7-01-21 Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Ειδικά Σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν δια ζώσης την Δευτέρα 11/1

Υπενθυμίζεται η απόφαση της Κυβέρνησης, στη βάση εισήγησης της Επιτροπής των ειδικών, για δια ζώσης επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Ειδικών Σχολείων όλων των βαθμίδων την προσεχή Δευτέρα 11/1.

Στη βάση εγκυκλίου που εστάλη προς τα σχολεία νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία αναλαμβάνουν υπηρεσία, αύριο, Παρασκευή 8/1.

Αύριο, Παρασκευή, 8/1 Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης».

Πελώνη: Η Επιτροπή θα αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα
«Δεν υπάρχουν βεβαιότητες. Η Επιτροπή θα αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα (αύριο) και θα κάνει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση, ώστε να λάβει τις αποφάσεις της» είχε πει νωρίτερα η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.

Σημείωσε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των σχολείων και η επαναλειτουργία με κάποιον τρόπο του λιανεμπορίου. Θα εξαρτηθεί, όμως, από τα επιδημιολογικά στοιχεία και τις εισηγήσεις της Επιτροπής όπως ανέφερε.

Κικίλιας: Η κατάσταση μας ανησυχεί
Ανήσυχος εμφανίστηκα και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

«Αυξήθηκε η κινητικότητα στις γιορτές κι αυτή είναι μια κατάσταση που μας προβληματίζει. Αυτά που ζούμε σήμερα είναι η κατάσταση που επικρατούσε 12 μέρες πριν. Η κατάσταση μας ανησυχεί και μας προβληματίζει, το λόγο έχει η επιτροπή των ειδικών. Η απόφαση που είχε πάρει η επιτροπή την περασμένη εβδομάδα ήταν καταρχάς να ανοίξουν σχολεία – νηπιαγωγεία, αυτά κρίνονται ad hoc και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. Η εισήγηση έχει γίνει, αν αλλάξει κάτι θα προέρχεται από τα επιδημιολογικά δεδομένα» ανέφερε στον ΣΚΑΪ.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Συνελήφθησαν εννέα άτομα σε περιοχές της Αν. Μακεδονίας και Θράκης για κατοχή ναρκωτικών

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν κατά το...

Yποψήφιος Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Έβρου o Ιωάννης Τάκας

Με αίσθημα ευθύνης και εκτίμησης στα μέλη και τους φίλους της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στον...

Τραγωδία στη Ροδόπη: Κατέληξε η 12χρονη που παρασύρθηκε με φουσκωτή λέμβο στον Ίμερο

Τραγωδίοα στον Ίμερο Ροδόπης όπου ένα κοριτσάκι μόλις 12 ετών έχασε τη ζωή του...

Τουριστική καθίζηση στη Σαμοθράκη – Με μόλις 30 επιβάτες έφτασε το πλοίο από Αλεξανδρούπολη

Απόγνωση προκαλούν τα στοιχεία της επιβατικής κίνησης στη Σαμοθράκη εν μέσω της τουριστικής σεζόν....

Παρόμοια