Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου, 2025
19.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΓενικαΑνησυχία για τις πωλήσεις γης σε αλλοδαπούς στη Θάσο

Ανησυχία για τις πωλήσεις γης σε αλλοδαπούς στη Θάσο

Τον έντονο προβληματισμό του για την αυξανόμενη πώληση ακινήτων και οικοπέδων σε ξένους επενδυτές στη Θάσο εκφράζει με ανάρτησή του ο Αναστάσιος Μπίλιας, καλώντας τους κατοίκους να σκεφτούν τις μακροπρόθεσμες συνέπειες αυτής της πρακτικής.

Όπως τονίζει, σε πολλές χώρες του εξωτερικού η αγορά γης από αλλοδαπούς επιτρέπεται μόνο υπό αυστηρούς όρους, ενώ το κράτος διατηρεί το δικαίωμα να ανακαλέσει ή να περιορίσει την ιδιοκτησία για λόγους εθνικής ασφάλειας ή συμφέροντος.

Αντίθετα, στην Ελλάδα –όπως υποστηρίζει– η πώληση γης γίνεται ανεξέλεγκτα, γεγονός που ενδέχεται να οδηγήσει, όπως προειδοποιεί, σε φαινόμενα όπου «ξένες σημαίες θα ανεμίζουν» σε περιοχές της χώρας.

«Μην πουλάτε τη γη σας σε ξένους. Προτιμήστε να τη δώσετε σε χαμηλότερη τιμή σε έναν Έλληνα», αναφέρει χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι το κράτος μπορεί να εκμισθώνει γη για μακροχρόνια διαστήματα, αλλά η κυριότητα παραμένει δημόσια.

Ο κ. Μπίλιας καταλήγει με την προειδοποίηση: «Η Θάσος μας χάνεται», καλώντας τους κατοίκους να αναλογιστούν την ευθύνη τους για τη διατήρηση της ελληνικής γης στα χέρια Ελλήνων.

Πηγή: https://www.enanews.gr

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Η “Αποθήκη 2” στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης περνά στην “Πολυχώρος Ψυχαγωγίας Α.Ε.” – Ενοίκιο 4.730 ευρώ το μήνα

Η ιστορική «Αποθήκη 2» του λιμανιού Αλεξανδρούπολης αποκτά νέο “ένοικο”. Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ...

Τροχαίο στην Αλεξανδρούπολη: Όχημα προσέκρουσε σε δέντρο και κολόνα

Αλεξανδρούπολη – Σήμερα το απόγευμα σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα στην κάθοδο της οδού Ι. Καβύρη,...

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τις αυξήσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις – Αυξήσεις έως 1.036% στις αποδοχές των οπλιτών θητείας, αναλυτικά τα ποσά

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η ΚΥΑ του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ν. Δένδια και του υφυπουργού...

Ιερέας εξαπάτησε ηλικιωμένο στην Καβάλα αρπάζοντάς του 400.000 ευρώ

Σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης έναν ιερέα της...

Παρόμοια