Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2025
22.9 C
Alexandroupoli
ΑρχικήΕιδήσειςΚόσμοςΑνδριανούπολη: Μαθήματα ελληνικών ξεκίνησαν οι έμποροι

Ανδριανούπολη: Μαθήματα ελληνικών ξεκίνησαν οι έμποροι

Ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των Ελλήνων πολιτών που μεταβαίνουν στην Ανδριανούπολη για να ψωνίσουν φθηνά προϊόντα λόγω της πτώσης της ισοτιμίας της τουρκικής λίρας. Για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις, οι μαγαζάτορες της αγοράς αποφάσισαν, λοιπόν, να μάθουν ελληνικά.

Αρκετοί έμποροι παρακολουθούν ήδη δωρεάν μαθήματα Ελληνικών και Βουλγαρικών, ενώ για εκείνους που δεν προφταίνουν φρόντισε το τοπικό εμπορικό επιμελητήριο, προμηθεύοντάς τους με λεξικά, ώστε να διευκολύνουν την επικοινωνία τους με τους ξένους πελάτες.

Το εν λόγω «μίνι λεξικό αγοράς» περιλαμβάνει 280 λέξεις που χρησιμοποιούνται συχνότερα στις εμπορικές συναλλαγές.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του τμήματος εμπορικών σχέσεων της περιφέρειας της Αδριανούπολης, Μαχμούτ Αλτούν, 2,3 εκ. Έλληνες και Βούλγαροι τουρίστες επισκέφθηκαν τον περασμένο χρόνο την πόλη -περίπου 190.000 μηνιαίως – δαπανώντας κατά μέσο όρο 50 ευρώ έκαστος. «Πιστεύω ότι αυτό το λεξικό θα λύσει το γλωσσικό πρόβλημα των εμπόρων μας. Προς το παρόν τυπώσαμε 3.000 αντίτυπα», είπε.

Ακολουθήστε το evros24.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τον Έβρο, την Θράκη και την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο evros24

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ evros24.gr

Δημοφιλέστερα

Θλίψη στην Αλεξανδρούπολη για τον αιφνίδιο θάνατο του Άκη Κασαπίδη

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Έβρου εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη και...

Αλεξανδρούπολη: “Έφυγε” από τη ζωή ο Νικηφόρος Καραμανίδης

Στην ηλικία των 77 χρόνων έφυγε από τη ζωή ο Νικηφόρος Καραμανίδης, ιδιαίτερα αγαπητός...

Σε συναγερμό οι Ένοπλες Δυνάμεις λόγω του «Πίρι Ρέις» – Άσκηση ετοιμότητας από τον Έβρο έως τη Μεγίστη

Σε καθεστώς αυξημένης επιφυλακής βρίσκονται από το πρωί της Τετάρτης 17 Σεπτεμβρίου 2025 οι...

Ανοίγει αύριο σε διαμορφωμένο χώρο η εμποροπανήγυρη Διδυμοτείχου

Ανοίγει αύριο τις πύλες της η Εμποροπανήγυρη Διδυμοτείχου. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι αφίξεις των...

Παρόμοια